Transzferpletykák

Mazraoui és Gravenberch is félig bőrgatyát öltött már | TranszferhírekAz Ajax két futballistája, Ryan Gravenberch és Noussair Mazraoui is nagyon közel áll a Bayern Münchenhez. A legfrissebb információk alapján előbbi már megegyezett a bajorokkal, utóbbit pedig csak kevés választja el attól, hogy a német rekordbajnok csapatában folytassa a pályafutását.

Monacóban találkozott egymással a Bayern vezetőségének néhány tagja és Mino Raiola ma délután, írta tweetjében Fabrizio Romano, a nemzetközi transzferek első számú riportere. A téma Ryan Gravenberch és Noussair Mazraoui Münchenbe igazolása volt és a hírek szerint már a finisbe értek a megbeszélések.

Romano szerint mindkét játékos nagyon közel áll a bajorokhoz és két nappal ezelőtt úgy fogalmazott, hogy míg Mazraoui gyakorlatilag teljes mértékben megegyezett a Bayernnel és nyáron lejáró szerződése után júliusban csatlakozik a klubhoz, addig Gravenberchet illetően még folynak a tárgyalások az Ajaxszal egy végső transzferárral kapcsolatban.WayernWunich 🦦 (@WWunich) / Twitter

A két játékos éve óta szerepel közösen az amszterdamiak csapatában. Eddig összesen 59 találkozón léptek együtt a pályára.

Utóbbi esetében nem maga az átigazolási díj, sokkal inkább a bónuszok miatt nem sikerült még pontot tenni az ügy végére. A La Gazetta dello Sport újságírója, Alfredo Pedulla szerint a Bayern ötéves szerződést és évi 4,3 millió eurós fizetést (plusz bónuszok) ajánlott Gravenberchnek, amit a játékos és Mino Raiola is elfogadott.

Az Ajax eközben körülbelül 30 millió eurót kér a 19 éves középpályásért, akinek 2023-ban jár le a szerződése. Pedulla információi alapján a két klub egy 28 milliós árban egyezhet meg. Ez magába foglalja a bónuszokat is.

Az olasz riporter egyébként úgy tudja, Mazraoui hasonló fizetésben állapodott meg a Bayernnel, mint Gravenberch. Kereken 4 milliót fog zsebre tenni évente (szintén extra juttatásokkal). A 24 esztendős jobbhátvédért folytatott versenyben sokáig a Barcelona tűnt a befutónak, de a Bayern emelt az ajánlatán és a játékos elfogadta azt.Oliver Kahn euphoric as Julian Nagelsmann heralds a new era at Bayern Munich | Bundesliga

A vezérigazgató és a tréner is komoly szerepet vállalt a két játékossal folytatott tárgyalásokban.

Sajtóhírek szerint egyébként Julian Nagelsmann és Oliver Kahn is többször beszélt telefonon a két futballistával, ezek a megkeresések pedig nagyon sokat segítettek abban, hogy végül így döntöttek a játékosok.

Ami a két labdarúgó képviselőjét, Mino Raiolát illeti, ezúttal nagyon gördülékenyen zajlottak a beszélgetések. A sztárügynök egy „közös transzfercsomagban” képzelte el Gravenberch és Mazraoui költözését a holland fővárosból a bajorba. Előbbi, illetve az amszterdami klub elmondása szerint is nagyon jó a kapcsolat az eligazoló játékosok és az Ajax-vezetőség között.

Elképzelhető, hogy akár már ebben a hónapban hivatalossá válik a két játékos érkezése. Május közepétől már nem lesznek mérkőzései a bajoroknak (csak egy esetleges BL-döntő), így könnyen lehet, hogy abban az időszakban jelentik be az átigazolásokat. Természetesen ezek az információk akkor történhetnek meg, ha ugyanilyen szuper tempóban és hangulatban fejeződnek be a tárgyalások.The other two players Laporta and Raiola spoke about

Raiola rengeteg Ajax-játékossal dolgozott már pályafutása során.

A 10-szeres holland válogatott Gravenberch 2019 óta tagja az Ajax felnőttcsapatának úgy, hogy májusban lesz csak 20 esztendős. Idén 38 mérkőzésen szerepelt, legtöbbször a középpálya kellős közepén, 8-asként. A hétvégén játszhatja a 100. tétmeccsét az amszterdami klubban.

Mazraoui egy évvel korábban, 2018-ban csatlakozott a holland rekordbajnokhoz. Nagyon sokoldalú játékos, aki legtöbbször jobbhátvédként szerepel. A marokkói válogatottban 12-szer játszott, az Ajax mezét pedig már több mint 130-ször ölthette magára.

via Fabrizio Romano, Bayern & Germany, Transfermarkt

Mazraoui és Gravenberch is félig bőrgatyát öltött már | Transzferhírek
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top