Bundesliga

Ismét bajnok lett a csapat! | Bayern 3-1 Dortmund



A Bayern München hazai pályán 3-1-re legyőzte a Borussia Dortmund csapatát és ezzel bebiztosította a német bajnoki címét. Sorozatban a tizediket, összességében pedig a harminckettediket.

Julian Nagelsmann csak Tolissóra, Sarra és Richardsra nem számíthatott. Visszatért a keretbe a júliusban majd Dortmundba igazoló Süle és Coman, illetve Hernández is átvészelte a kisebb sérülését.

Olyannyira, hogy mindketten a kezdőben kaptak helyet. Neuer előtt Lucas, Davies, Upa és Pavard kezdett, a középpályás Kimmich, Goretzka és Müller játszott, elől pedig a Coman, Lewa, Gnabry trió rohamozta az ellenfél kapuját.



Image

Gnabry majdnem duplázott.

A felsorolásban legutolsó Gnabry nyitotta parádét. A 15. percben szerezte meg a vezetést egy nagyszerű lövéssel, amelyet Goretzka készített le. A szélső pár perccel később újabb gólt szerzett, de azt les miatt nem adta meg a bíró.

Ezt követően talált be Lewandowski, aki egy védelmi megingást használt ki a 34. percben. A lengyel megszerezte szezonbeli 33. ligagólját és kettőre növelte a Bayern előnyét.

A félidőre kétgólos vezetéssel ment a rekordbajnok – na meg annak a tudatában, hogyha megtartja az előnyét, akkor bebiztosíthatja a Salátástálat.



Image

Bambi ismét gólt rúgott.

A szünet után a Dortmund válaszolt: az egykori Bayern-spíler, Emre Can lőtt be egy büntetőt az 52. percben, amelyet a játékvezető Kimmich brutális belépője miatt ítélt meg.

A bajorok ezek után cseréltek: pályára lépett Musiala, Süle, Sané, Choupo és Sabitzer is. A kemény találkozó ezen szakaszában voltak helyzetei a vendégeknek is, de nem tudtak élni velük.

A 84. percben végül Musiala mindent eldöntött. Sabitzer fejese után juttatta a kapuba a játékszert a 19 éves játékos és ezzel beállította a végeredményt is.



Image

Facebook- és Instagram sztorijainkban megnézhetitek az ünneplés képeit és videókat is láthattok.

A Bayern München sorozatban 10. alkalommal lett a Bundesliga bajnoka és 32. német bajnoki, illetve 31. Bundesliga-címét ünnepelhette. A trófeaátadás az utolsó bajnokin, május 14-én, a Wolfsburg otthonában lesz.

A következő mérkőzés a Mainz elleni lesz, április 30-án.

Ismét bajnok lett a csapat! | Bayern 3-1 Dortmund
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top