Interjúk és nyilatkozatok

Musiala: Szeretem, ha Bambinak hívnak, viszont fel kell nőnömAz idén fontos játékossá váló Musiala a Sky Sport csatornájának adott interjút. Beszélt az idényről, a csapattársairól, a becenevéről és a német válogatottról is, melyet legfőbb mentora, Hansi Flick irányít.

Jamal „Bambi” Musiala három hónapja lett 19 esztendős, de már háromszoros Bundesliga-bajnoknak mondhatja magát és több, mint 70 mérkőzése van a bajorok felnőttcsapatában. A ma véget érő szezonban 8 gól mellett 6 gólpasszt osztott ki, kettő kivételével az összes BL-meccsen focizott és csak négy eddig lejátszott bajnokin nem kapott szerepet.

A szezonjáról: Hármasra értékelném. Jó szezon volt számomra. Több játékpercet kaptam és néhány fontos mérkőzésen is játszottam. Fejben és fizikálisan is fejlődtem. Hozzá kellett szoknom pár új dologhoz, beleértve új posztokhoz. Ez jót tett a fejlődésemnek. De nyerhettünk volna több címet is. Mindannyian csalódottak vagyunk amiatt, ahogy a dolgok alakultak a két kupasorozatban. Ennek ellenére a Bundesligában megőriztük a hidegvérünket. Többet vártunk el magunktól. A következő szezonban újra támadunk.FC Bayern München: Jamal Musiala im exklusiven Sky Interview | Fußball News  | Sky Sport

Musiala most játszotta a legtöbb találkozót egy szezonban.

Az egyre fontosabb szerepéről: Mindig többet és többet akarok játszani és ha úgy érzem, hogy olyan teljesítmény nyújtok, amely miatt kezdő lehetek, akkor azt akarom. Egyszerűen csak focizni szeretnék, de nem stresszelem túl. Ha megkapok a perceket, ott akarok lenni és meg akarom mutatni, mit tudok. Nem kritizálom a többieket, de megosztom a véleményem, ha valami rosszat érzékelek a játékunkban. Jó a kapcsolatunk egymással és mindannyian nyerni akarunk.

Kedvenc posztjáról: Szeretek a támadó középpályán játszani, leginkább 10-esként. Ott érzem magam a leginkább kellemesen. Amikor fiatalabb voltam, ott fociztam a legtöbbször. Az, hogy a közelmúltban hatosként és nyolcasként is szerepeltem, jó volt a fejlődésem szempontjából. Fontos, hogy meccsrutint szerezzek. Tetszik az is, ha a széleken számítanak rám, mert akkor könnyen tudok egy az egy elleni helyzetekbe kerülni.

Kapcsolatáról Thomas Müllerrel: Egymástól tanulunk, de én természetesen többet tanulok tőle, mint amennyit ő tőlem. (Nevet.) Nagyon jó a kapcsolatunk és úgy látom, egymásra olyan hatással vagyunk, hogy képesek vagyunk jobbá tenni a másikat.Jamal Musiala suffers wrist fracture to deepen Bayern Munich's midfield  crisis ahead of VFB Stuttgart trip - Eurosport

Fontos tagja lett a bajorok csapatának.

A német válogatottról: Hiszek magamban! Nem számít, hogy a kezdőcsapatban vagy csereként kapok szerepet. Készen állok segíteni a csapatot. Segíteni akarok, hogy minél tovább jussunk. Hansi olyan számomra, mint egy mentor. Ő adott nekem önbizalmat a kezdettől fogva, ezért is tudok tiszta fejjel mozogni a pályán. Szeretnénk megszerezni a világbajnoki címet Németországnak. Egyike vagyunk a favoritoknak, viszont sok világklasszis csapat lesz a tornán. Nem lesz egyszerű, de fejben ott kell lennünk, ha meg akarjuk nyerni a tornát. Minden játékos ezt akarja elérni.

Becenevéről, a Bambiról: Ez a becenév kéz a kézben fog járni velem egy darabig. A szurkolók is kedvelik. Nyugodtan hívhatnak így az emberek, nem számít meddig. Viszont előre kell haladnom és ott kell hagynom a „kicsi, fiatal játékos” énemet. A közeljövőben el akarom ezt érni.

A Goretzkával közös edzésekről: Hát, a kettőnk súlya közt van különbség. (Nevet.) Dolgozom magamon, de nem akarom annyira extrémen tenni ezt, mint Leon Goretzka. Különböző játékstílusunk van. Nem kell olyan sok izmot magamra pakolnom. A sebességemen és a technikámon dolgozom.

via Sky Sport, Bayern & Germany

Musiala: Szeretem, ha Bambinak hívnak, viszont fel kell nőnöm
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top