Interjúk és nyilatkozatok

Herbert Hainer: Salihamidzic nagyon fontos a Bayern számára



A Bayern München elnökét, Herbert Hainert a müncheni sportriporter, Philipp Kessler kérdezte néhány aktuális témával kapcsolatban. A 67 éves vezető beszélt Lewandowski helyzetéről és a sportigazgatóról, Hasan Salihamidzicról is.

Egy ideje a Lewandowski-ügy tartja lázban a sportlapokat. Emellett a Bayern sportigazgatója, Hasan „Brazzo” Salihamidzic, illetve egy vélt kiszemelt, Sadio Mané neve is gyakran spekuláció tárgya ezeknél a médiumoknál.

Lewandowski eladásának lehetőségéről: Robert Lewandowski évről évre hihetetlen mennyiségű gólt szerez. Miért adnánk el őt? Őt nem lehet pótolni, hiszen nincs senki, aki ennyi gólt rúgna folyamatosan. Már elmondtam elégszer: Lewandowskinak 2023. június 30-ig van szerződése a Bayernnel és ezt ki fogja tölteni.



El presidente del Bayern Múnich zanja el asunto Lewandowski!

Hainer és Lewa.

Arról, hogy nem adnak hosszútávú szerződéseket a 30 év fölötti játékosoknak: Azért, mert ez sok ideig lekötne egy konkrét mennyiségű pénzt, amit addig nem tudnánk befektetni fiatalabb futballistákba. Ugyanakkor szeretnénk fairek lenni a veteránjainkkal és azt mondani, hogy „most egy évig hosszabbítunk, aztán ha minden jól megy, leülünk ismét tárgyalni”. Rugalmasság kell.

Sadio Manéról: Nem mondhatok semmit sem a különböző nevekről. Folyton az átigazolási piacot böngésszük és megteszünk mindent, hogy egy nemzetközileg versenyképes csapatot építsünk. A teljes sportszakmai siker a célunk. Természetesen német bajnokok szeretnénk lenni jövőre és azután is. És ismét a címért akarunk küzdeni a Bajnokok Ligájában.



Bayern-Präsident Hainer: Lewandowski wird Vertrag erfüllen, FC Bayern München - Newsticker - sportschau.de

Hainer vasárnap, a Marienplatzon összegyűlő szurkolók előtt.

Arról, hogy Hasan Salihamidzicet fújolta a közönség a Salátástál ünneplésekor: Ha ez a helyzet, akkor nem tudom megérteni. Nézd, ha nyerünk sorozatban 10 ligacímet és triplázunk, az a játékosok és az edző sikere, de ha veszítünk, akkor az Salihamidzic hibája? Ezt nem tudom elfogadni. A játékosok többsége, akik 2020-ban mindent megnyertek, Salihamidzic által lettek igazolva.

Arról, hogy igaz-e, hogy Salihamidzic posztját kérdésesnek találja a felügyelő bizottság: Természetesen nem! Ez messze áll a valóságtól. Nem kérdés, hogy milyen fontos ő a Bayernnek. Persze beszélünk vele a játékosokról és arról, hogy egyeseknek miért nem ment jól a közelmúltban. Ott vannak a fiatalok, mint Jamal Musiala, Alphonso Davies vagy Josip Stanisic.

Brazzo és az akadémia kapcsolatáról: Sok minden zajlik a Bayern Campuson is, például Paul Wannerrel és Gabriel Vidoviccsal. Nem igazoltunk senkit sem az akadémiáról 7-8 éve. Annak idején Hasant bíztuk meg azzal, hogy építsen egy stratégiát a fiatalokkal. Ez nem egynapos meló. Most aratjuk le az első gyümölcsöket.

via Bayern & Germany

Herbert Hainer: Salihamidzic nagyon fontos a Bayern számára
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top