Interjúk és nyilatkozatok

Kahn: Olyan futballisták kellenek, akik meghalnának a címerértOliver Kahn a WELTnek adott interjút, amelyben beszélt Lewandowskiról, Hasan Salihamidzicről és az ő valamint a saját munkájáról, amely kicsit sem könnyű.

Szinte megkerülhetetlen a Lewandowski-téma, ha a Bayernről van szó, így amikor a Bayern vezérigazgatóját, Oliver Kahnt kérdezte a német WELT, ezzel az üggyel kapcsolatban is megszólalt.

A lengyel játékosról szóló legfrissebb hírt ezen a linken találhatjátok. Facebook- és Instagram-oldalunkon napról napra beszámolunk a klasszis csatár sajtóhírek szerinti helyzetéről.FC Bayern München: Warum Oliver Kahn nur eine 4- verdient hat *** BILDplus Inhalt *** - Bundesliga - Bild.de

Kahn a müncheni városháza erkélyén.

A Bayern transzferpolitikájáról: A Bayern nem egy nevelő klub és sose lesz az. Ez az egyesület még mindig hatalmas erőt képvisel. Sok olyan játékosunk van, akik meghalnának a címerért. Egy olyan klub, amely kineveli a játékosokat, időnként muszájból értékesíti a kerettagjait. Mi nem ilyenek vagyunk. Minél tovább szeretnénk megtartani a klasszisainkat. Ezért hosszabbítottunk például Kimmichhel, Goretzkával, Comannal és Müllerrel ebben a szezonban. Jamal Musiala is a jövő egyik alappillére.

Arról, hogy milyen játékosra van szüksége a klubnak: Számomra nagyon fontos egy futballista karaktere. Mentálisan az a döntő faktor, hogy egy játékos mennyire hajt a győzelemért, körülménytől függetlenül. Olyanok kellenek, akik minden egyes mérkőzésen a győzelemért küzdenek. Nem mindenki képes erre. Fontos, hogy aki ide jön, tudja, hogy mit jelent a mellkasán hordani a Bayern címerét. Egyre nehezebb ilyen labdarúgókat találni. Nem olyan játékosok kellenek, akik lépcsőfokként tekintenek a klubra, aztán lelépnek.Bayern Munich CEO Oliver Kahn says the under-contract Robert Lewandowski will not leave the club this summer - Eurosport

Lewa szinte biztosan távozik a következő egy évben.

Arról, hogy Uli Hoeneß és Karl-Heinz Rummenigge jobban kezelte-e volna Lewandowski helyzetét: Nem tudom, hogy miként viselkedett volna Uli vagy Karl-Heinz. Amikor én elkezdtem a munkámat itt, tisztában voltam azzal, hogy magasan van a léc és hogy a múltban történteket gyakran fogják emlegetni. Minden helyzet más és úgy fogok dönteni, ahogy jónak látom.

Brazzóról és hogy hosszabbítanak-e vele: Nagyon élvezem a Hasannal közös munkát. Ő minden egyes nap belead mindent ezért a klubért. Közösen elemezzük majd a szezont és folytatjuk a közös munkát a Bayern sikeréért. Egyébként pedig a felügyelő bizottság felelős azért, hogy megtárgyalja a szerződését a végrehajtó biztosság tagjainak, köztük Brazzónak.

A jövőről: Teljes mértékben meg vagyok győződve arról, hogy jó úton haladunk. Természetesen lesznek problémák néha-néha, de ez része ennek a munkának. Amikor azt hallom vagy olvasom más kluboktól, hogy „most van esélyünk a Bayern ellen”, akkor csak azt tudom mondani, hogy „majd meglátjuk a szezon végén”.Oliver Kahn's Bundesliga record 21 years ago

Játékosként nagyon kemény volt és ezt a tulajdonságát most vezérigazgatóként is igyekszik kamatoztatni.

Arról, hogy a Bayern mennyi tud költeni új játékosokra: A probléma a fizetésekkel van, amik emelkedtek az elmúlt években és valószínűleg nem fognak lejjebb menni. Ezzel mindenki küszködik. 150-200 millió eurót vesztettünk a pandémia miatt. Számomra a sportszakmai siker a legfontosabb, de csak akkor, ha közben megőrizzük a gazdasági stabilitást. A jövőben fontos lesz, hogy óvatosan kezeljük a dolgokat és úgy kockáztassunk, hogy a többi európai topklubhoz képest ne nőjön a lemaradásunk.

via Bayern & Germany

Kahn: Olyan futballisták kellenek, akik meghalnának a címerért
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Brazzo: Lewa ügynöke helytelenül viselkedik

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top