Hivatalos

Neuer 2024-ig hosszabbított! | „Ő a klub történetének egyik meghatározó alakja”



A Bayern München hivatalosan bejelentette, hogy 2024-ig szerződést hosszabbított csapatkapitányával, a 36 esztendős Manuel Neuerrel.

Egy évvel megtoldotta a szerződését Manuel Neuer, a Bayern kapus-csaptkapitánya. A világbajnok hálóőr 2011-ben csatlakozott a Bayernhez, ahol tevékeny részese volt két triplázásnak, sorozatban tíz bajnoki címnek és sok más trófeának is.

Eddig 472 mérkőzésen játszott a német rekordbajnok együttesében és a majdnem a találkozói felén, 226 meccsen nem kapott gólt. A magabiztos sepregetéseivel és mezőny legutolsó tagjaként végzett munkájával egyedi kapusstílust képvisel.



Image

Brazzo is odaállt a szokásos képre.

Neuer: Nagyon örülök, hogy az utam a Bayernnel folytatódik. Ismét lesz egy nagyon jó csapatunk, amellyel mindegyik címért játszhatunk. Kapusként, kapitányként és kulcsjátékosként döntő faktor akarok lenni a céljainkban. Szeretném meghosszabbítani a bajnoki sorozatunkat és a Német Kupa- illetve a Bajnokok Ligája trófeájáért küzdeni.

Hasan Salihamidzic: Nagyon boldogok vagyunk, hogy Manuel hosszabbított velünk. 2011 óta a Bayernben játszik, ő a kapitányunk, hosszú évek óta a világ legjobb kapusa és a kulcsemberünk is. A sikereinkhez nagy támogatást nyújt majd.

Oliver Kahn: Manuel Neuer a világ legjobb kapusa. Évek óta alapozza meg a nemzetközi szintet. Óriási siker, hogy ilyen hosszú időn keresztül tudta tartani a világklasszis szintet. Manuel a Bayern történetének egyik meghatározó alakja.



Image

Neuer a válogatottal világbajnok lett 2014-ben, klubszinten pedig triplázott – kétszer.

A 2017 óta a Bayern csapatkapitányként szereplő hálóőr számára különösen fontos volt az is, hogy a klub tovább alkalmazza a jelenlegi kapusedzőt, Toni Tapalovicot Neuernek nagyon jó a kapcsolata vele és a második számú kapussal, Sven Ulreichhel is.

Neuer az elmúlt években saját edzéstervet folytat. Ő választhatja ki a szabadnapjait és azt is, hogy melyik nap mit csinál. A klub szabad kezet adott neki és ez nagyban hozzájárult az elmúlt szezonokban nyújtott kiváló teljesítményéhez.

További sok sikert, Manu!

Neuer 2024-ig hosszabbított! | „Ő a klub történetének egyik meghatározó alakja”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top