Kölcsönjátékosok

Zirkzee nagy szezont ment, Nübel marad Monacóban | Így szerepeltek a Bayern kölcsönjátékosai



Hivatalosan hét (plusz két) labdarúgó szerepel kölcsönben a Bayern München proficsapatától. Az ő szezonjukat mutatjuk most be, játékosról játékosra haladva.

A Bayern München hét kerettagját engedte el kölcsönszerződéssel más klubokhoz. Ezeket a fiatal játékosokat egytől egyig a több játéklehetőség reménye hajtotta, ugyanakkor akadtak páran, akiknek nem jött össze az ideiglenes klubváltás.

Ebben a cikkben a proficsapattól kölcsönadott Zirkzee, Chris Richards, Nübel, Mai, Arrey-Mbi, Fein és Hoffmann mellett két tartalékcsapattól eligazoló spíler, Arp és Singh idénye is ecsetelve lesz.



FC Bayern News: Leihgabe Joshua Zirkzee sorgt bei Anderlecht für Furore |  Fußball News | Sky Sport

31 gólban való közreműködés – nem rossz!

Joshua Zirkzee

„Köszönöm, hogy segítettetek újra megszeretni a futballt.” – Így köszönt el az Anderlecht szurkolóitól Joshua Zirkzee, miután nagyszerű szezont futott Belgiumban. Összesen 47 meccset játszott, ezeken pedig 18 gólt lőtt és 13 gólpasszt adott. Edzője, Vincent Kompany a legtöbbször visszavont csatárként szerepeltette.

Csapata egyébként bronzérmes lett a Jupiler Pro League-ben.

Nagy kérdés, hogy hogyan fog alakulni a játékos jövője. A Kicker szerint úgy számol vele a Bayern, mint egy csere 9-es, ám az is könnyen megtörténhet, hogy az Anderlecht meg fogja próbálni végleg leigazolni őt, amint elkezdődik a következő idény.

Alexander Nübel

Alex az utolsó bajnokiján nyolc védést mutatott be, ugyanakkor csapata az utolsó utáni pillanatban kapott egyenlítő gólt, amellyel harmadikak lettek, tehát jövőre a Bajnokok Ligája selejtezőjében kezdenek és nem a csoportkörben.

A kölcsönkapus jónak mondható idényt futott: 37 mérkőzéséből 11-en nem kapott gólt és összesen csak 38-szor kapitulált. Ő mutatta be a hetedik legtöbb védést a ligában. Biztosan a hercegség együttesében marad és a következő szezonban, a kölcsönszerződése utolsó évében is ott fog védeni.



Who has graduation? The school education of the Bayern stars - The Limited  Times

Chris visszatér Münchenbe.

Chris Richards

Elég szomorú volt, hogy a szezon végén megsérült a Bayern amerikai védője, ugyanis a Hoffenheim a Bundesliga-idény végén látványos leépülést produkált. Chris a 21. fordulótól kezdve csak háromszor tudott játszani, összesen pedig 21-szer lépett pályára a Kékek mezében.

Jelenleg is sérült és azt sem tudni, mi lesz a jövőjével. Könnyen lehet, hogy ötödik számú belső védőnek érkezik, de akárcsak Zirkzee esetében, meglehet, hogy akad kérője a nyáron.

Lars-Lukas Mai

A német középhátvéd feljutott a Bundesligába a Brémával, ugyanakkor nem tett hozzá sokat a sikerhez. A szezon második felében csak négy mérkőzésen szerepelt, az idény egészét nézve pedig 17 tétmeccsen öltötte magára a zöld mezt.

Bright Arrey-Mbi

A télen a Kölnbe vándorló Arrey-Mbi hatszor játszott a Köln második csapatában, a Bundesligában viszont még mindig nem tudott bemutatkozni. Talán majd a következő idényben, merthogy a júliust is Kölnben kezdi majd meg.



Ron-Thorben Hoffmann on Sunderland & League One: “This is beer, not  bubbly...” - Bavarian Football Works

Másodosztályba jutott a Sunderland és benne Hoffmann.

Adrian Fein

Fein ismét nem alkotott maradandót. A szezont a Fürthben kezdte meg, de télen felbontott a kölcsönszerződését és fél évre a Dynamo Dresden együtteséhez igazolt.

A drezdaiak kiestek a másodosztályból, Fein pedig egy percet sem játszott a mezükben.

Ron-Thorben Hoffmann

A 23 esztendős német hálóőr az angol harmadosztály, a League One első felében csapata első számú kapusa volt, a másodikban viszont elvesztette kezdő helyét a csapatban a Sunderland saját nevelésű kapusa, Anthony Patterson nagyszerű teljesítménye miatt.

Hoffmann a padról nézhette végig azt is, ahogy a Sunderland a Wembleyben, playoff után jut fel a Championshipbe.



FC Bayern: Ex-Talent Arp kehrt zurück - er kassierte sattes Millionen-Gehalt

Jobb oldalt Arp, bal oldalt pedig Wriedt, a Bayern II történetének legeredményesebb játékosa.

Fiete Arp

A januárban 22. életévét betöltő, egykoron nagy tehetségnek kikiáltott játékos az elmúlt szezont a Holstein Kiel csapatában töltötte. A kiscsapat kilencedik lett a Bundesliga 2-ben. Arp összesen 3 gólt szerzett ebben az idényben és átlagban csak 36 percet játszott a 26 találkozón, amin szerepelt. Januárban – a Bayern keret nagy részéhez hasonlóan – ő is koronavírusos lett.

A Bild szerint a támadó jövőjét nyáron tárgyalja meg az anyaklubja. 2024-ig van szerződése a Bayernnel és évente 5 millió eurót keres, ami a teljesítményéhez képest egy igen magas összeg. Brazzóék most vagy felbontják a kontraktusát vagy újabb kölcsönkalandra küldik el.

Sarpreet Singh

Singh is a német másodosztályban focizott és szenzációsan kezdte a szezont. Csapata, a Jahn Regensburg sokáig a feljutó helyeken állt, az új-zélandi játékos pedig 5 gólt és 8 gólpasszt jegyzett az első 19 találkozón.

Az újév után aztán valami elromlott és a bajor klub az utolsó 14 mérkőzéséből csak egyet tudott megnyerni. Ráadásul Singh szeméremcsontja eltörött, ezzel pedig nemcsak a másodosztály küzdelmeinek nagy részéből esett ki, de nem tudja segíteni Új-Zélandot sem a Costa Rica elleni világbajnoki pótselejtezős mérkőzésen.

Zirkzee nagy szezont ment, Nübel marad Monacóban | Így szerepeltek a Bayern kölcsönjátékosai
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top