Interjúk és nyilatkozatok

Tolisso: A legfontosabb, hogy az utolsó meccsemet a családom előtt játszhattam



Corentin Tolisso hazája fő sportlapjának, a L’Équipe-nek adott interjút, miután hivatalos lett, hogy idén nyáron elhagyja a Bayern Münchent.

A Bayern hétfőn hivatalosan bejelentette, hogy világbajnok francia középpályása, Corentin Tolisso távozik az idény végén. Coco öt szezon és 118 mérkőzés után hagyja majd el Münchent.

A Bayernben töltött 5 évéről: Rengeteg jó pillanat volt. A Bajnokok Ligája volt az igazi eredmény. A ligacímek is. Büszke vagyok rá. Az első évemben nagyon boldog voltam. Játszottam, gólokat lőttem, ami kijuttatott a vébére. Aztán elkezdődött egy körforgás: visszatértem, betaláltam, megsérültem, visszatértem… Ez mentálisan és fizikálisan is megterhelt. Úgy éreztem, új kihívás kell, hogy ki tudjak szabadulni ebből.



Tolisso receives Legion d'Honneur award

2018-ban világbajnok lett.

A kihívásról: Fiatal játékosként érkeztem a Bayernbe. Olyanon játszottak a posztomon, mint James, Vidal, Javi Martínez, Thiago és Kimmich. Utóbbi például ahogy gondolkodik, elképesztő. Azt látni, hogy minden nap nyerni akar, jó tanulság. Ha elvesztesz egy meccset a Bayernben, akkor nagy a krízis. Minden meccsen ott van bennünk, hogy nyerni kell. Remélem, a következő klubomba is magammal viszem ezt a mentalitást.

Nagelsmannról: Önbizalmat adott nekem. Rendszeresen játszottam alatta, aztán megsérültem. Ez nagy szerepet játszott. Van az edző véleménye és azoké is, akik a vezetőségben vannak. Nem volt jó szezonunk. Nem hiszem, hogy az edzőnek már van elég szava ahhoz, hogy azt mondja, „ezt a játékost megtartanám”. Ugyanakkor meg tudom érteni a klubot is. Az én szemszögömből jó, hogy friss levegőhöz jutok és új kalandba kezdek.

Arról, hogy nem volt búcsúztatása: Megegyeztünk a klubbal, hogy én nem kapok csokrokat az utolsó meccs előtt, mint Süle, mert még nem tudtuk a döntést. 3 hétig nem is hallottam felőlük. Mondtam az ügynökömnek, hogy hívja fel őket, aztán döntöttek. Jó volt így. Az utolsó meccsemet a Bayernben a családom előtt játszottam. Ez a legfontosabb.



Tolisso jövője még nem tisztázott véglegesen - Sports of the Day

Coco utolsó meccse a Bayernben a Stuttgart elleni hazai mérkőzés volt, amelyen a csapat átvehette a Salátástálat és az érmeket.

A jövőjéről: Olyan csapatba akarok menni, ahol fontos szerepet játszom és folytathatom a trófeák megnyerését. Angliában például nagy a sebesség. Kipróbálnám, de nem akarok kizárni semmilyen ligát. Tudom, mire vagyok képes. Tudom, hogy ez a környezetváltás jót fog tenni. Mindig is meg akarom majd nyerni a Bajnokok Ligáját. A számomra és a családom számára legjobb döntést akarom meghozni.

Corentin Tolisso bajor pályafutása nem úgy alakult, mint ahogyan azt ő elképzelte, amikor azonban játszott, nem lehetett rá panasz. A balszerencse bőven áradt rá, a jövőben viszont a legjobbakat kívánjuk neki.

Sok sikert, Coco!

Tolisso: A legfontosabb, hogy az utolsó meccsemet a családom előtt játszhattam
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top