Interjúk és nyilatkozatok

Lewandowski: Azt akarom, hogy végre vége legyen ennek az egésznekRobert Lewandowski a Bildnek nyilatkozott a körülötte kialakult helyzetről.

A Bayern München csatára hajthatatlan és mindenképpen távozna idén nyáron. Az elmúlt napokban rengeteg interjút adott többek között hazája sajtóorgánumainak és nemzetközi lapoknak is.

Most a Bild volt a soros és a Bayern München körüli információk egyik első embere, Tobi Altschäffl, aki több szempont felől is megközelítette a témát és ezek alapján kérdezte a lengyelt.Lewandowski are looking for 'more emotions' than Bayern can offer

A szurkolók felháborodásáról: Mindig igyekeztem a legjobbamat nyújtani a Bayernben, hogy elégedett legyen velem a csapat és a szurkolók is. Nagyra tartom a Bayern drukkereit, mindig támogattak engem. Ha nem lettem volna őszinte a helyzetemmel kapcsolatban, akkor az nem lett volna fair velük szemben. Tudom, hogy sok az érzelem ebben a sztoriban, de remélem, valamikor megértenek engem a szurkolók.

Arról, hogy hálátlan vagy önző lenne-e: Nem, nem vagyok az. Tudom, hogy mit kaptam a Bayerntől és nagyon is megbecsülöm ezt. Tudom azt is, hogy minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy ne csalódjon bennem a klub és a szurkolói az elmúlt nyolc év után. Úgy érzem váltásra van szükségem.

Arról, hogy 2023 nyaráig még van szerződése: Tisztelem a Bayernt és a szabályait. De a változás, főleg ennyi idő után, része a klubok és a játékosok életének. Remélem, nem tűnik majd önzőnek ez az egész. Szerződésem van, de megpróbáltam világossá tenni a klub számára azt, hogy hogyan érzem magam.BFW Opinion: Who wins in the case of Robert Lewandowski vs the Board of Bayern Munich? - Bavarian Football Works

Arról, hogy van-e még jövője a Bayernben: Elmondtam a klubnak és nyilvánosan is beszéltem arról, hogy meghoztam egy döntést: nem hosszabbítom meg a szerződésemet. Szóval ne beszéljünk többet a Bayernes jövőmről. Szeretném, ha vége lenne a találgatásoknak.

Arról, hogy szerinte el tudja-e hagyni a klubot a nyáron: Nem tudom. Még van egy év a szerződésemből, szóval megkértem a klubot, hogy hadd távozzak. Szerintem ez a legjobb megoldás ebben a szituációban, főleg, hogy a klub kap értem átigazolási összeget is. Nekem pedig lehetőségem lenne arra, hogy egy új történetet kezdjek egy másik klubban. Ez a kívánságom.

A Bayern helyzetéről: Az elejétől kezdve mondtam, hogy egy olyan megoldást kell találnunk, ami mindkét fél számára jó. A Bayern a világ egyik legnagyobb klubja. Álomcsapat nagyon sok nagyszerű játékos számára. Szerintem jobb a Bayernnek, ha befekteti azt a pénzt, amit értem kap, minthogy megtartson a szerződésem végéig. Nem akarok erőltetni semmit, nem ez a lényeg. Ez az egész arról szól, hogy megtaláljuk a legjobb megoldást.ESPN pundit on Robert Lewandowski to Barcelona: “Javier Tebas needs to shut up” - Barca Blaugranes

Arról, hogy a Bayern vezetősége többször is elmondta, hogy ki fogja tölteni a szerződését: Nem akarok ezzel kapcsolatban beszélni, mert túl sokat írtak már erről a sajtóban. Egyes kijelentések el voltak túlozva vagy ferdítve a média által. Azt akarom, hogy ennek vége legyen. Mindenkinek hidegvérrel kell hozzáállnia. Nyugodtan akarok beszélni, nem a médián keresztül. Tudom, hogy a konfliktusokból lesznek szalagcímek. A Bayern és én nem vagyunk ellenségei egymásnak.

Arról, hogy nem voltak tárgyalások közte és a klub között: Nem akarok erről sem beszélni. Tisztelem a Bayernt azért, amit elértünk az elmúlt nyolc évben. A klub és a város az otthonom lett. Éveken keresztül voltam boldog itt. Rengeteg csodálatos embert ismertem meg a pályán és azon kívül is. Viszont a távozás a futball része. Ha úgy érzem, mentálisan változnom kell, akkor fair dolog, ha ezt elmondom. Ez a véleményem.

A tegnapi, lengyel médiában megjelent mondatairól: Az egy hosszú podcast volt, amit múlt héten vettünk fel. Másfél óráig beszéltünk és csak pár percet a fociról. Erre gondoltam, amikor a felfújt nyilatkozatokról beszéltem az előbb.Lewandowski bírálta a Bayern Münchent, nem hagyja elmenni a játékosokat

Az igazságról: Nem akarom, hogy elszabaduljon a pokol. A média és a foci igazi világa két különböző dolog. A nyilvánosság előtt gyakran a pletykákról és az érzelmekről szól minden. A labdarúgás igazi világában a csend különösen fontos a transzferablak során. Ezért sem akarok több fát tenni a tűzre. A legjobbakat kívánom a Bayernnek és biztosan az egész vezetőség hasonlóan érez most velem kapcsolatban is. Ezért is vagyok meggyőződve arról, hogy meg tudunk egyezni.

via Bayern & Germany

Lewandowski: Azt akarom, hogy végre vége legyen ennek az egésznek
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top