Átigazolási hírek

Hivatalos: A Bayern leigazolta Gravenberchet



A Bayern München hivatalosan is bejelentette, hogy leigazolta az Ajax 20 esztendős középpályását, Ryan Gravenberchet.

12 Ajaxnál töltött esztendő után öt évre, 2027-ig írt alá a Bayern München csapatánál Ryan Gravenberch. A 10-szeres holland válogatott játékos szombaton írta alá a szerződését, miután a bajor klub az Ajax hivatalos megerősítése szerint 18,5 millió euróért, plusz 5,5 milliónyi bónuszért megvásárolta őt. Ha igazak a hírek, akkor a bónuszok mellett szerepel egy jövőbeli eladásból való 7%-os részesedés is az amszterdami klub számára.

Az transzferről már régóta tudni lehetett, hogy meg fog történni. A tárgyalások kezdetekor az azóta elhunyt Mino Raiola „átigazolási csomagként” segítette át a holland fővárosból két ügyfelét, a korábban leigazolt Mazraouit és Gravenberchet. Julian Nagelsmann is kulcsszereplője volt a játékosok meggyőzésének, amely a friss igazolás elmondása szerint már októberben elkezdődött.



Hasan Salihamidzic: Ryan Gravenberch sokat nyújthat a csapatunknak. Európa egyik legnagyobb tehetsége, szuper technikai képzettséggel rendelkezik, mindig képes jó megoldásokra apró területeken, mozgékony és gólveszélyes. A tény, hogy a Bayernt választotta, meggyőz minket a lehetőségeinkről. Biztosak vagyunk benne, hogy sok sikert érünk vele el.

Ryan Gravenberch: München nagy és szép város. Nagydarab vagyok, de technikás. Szeretek cselezni. Amikor először megkaptam a Bayern ajánlatát, nem gondolkoztam sokáig. A Bayern a világ egyik legnagyobb klubja és a világ minden tájáról akarnak itt játszani futballisták. Azért jövök Münchenbe, hogy jó sok trófeát nyerjek – mert a Bayern is jó sok trófeát szokott nyerni. Minden lehetséges ezzel a klubbal, beleértve a Bajnokok Ligája elhódítását is. Az összetartás is erős ebben a csapatban, amit külön szeretek.



Gravenberch Európa egyik legtehetségesebb 21 éven aluli játékosa. 2021-ben ő kapta az Év Felfedezettje díjat az Ajaxnál. 103 meccsen játszott a klub proficsapatában és öt trófeát is magasba emelhetett az évek során. Ő a legfiatalabb játékos az amszterdami egyesületnél, aki pályára lépett holland bajnoki mérkőzésen (16 éves korában állította fel ezt a rekordot).

A 190 centiméter magas labdarúgó legtöbbször a középpálya közepén szerepelt, de védekező középpályásként is bevethető. Amszterdamban született, de suriname-i felmenőkkel rendelkezik. Jelenleg térdproblémái után lábadozik. Három éve tartó profikarrierje során ez volt az egyetlen sérülése.

Sok sikert, Ryan!

Hivatalos: A Bayern leigazolta Gravenberchet
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top