Átigazolási hírek

Hivatalos: Früchtl és Hoffmann is távozott

A Bayern München megvált két tartalékkapusától, Christian Früchtl-től és Ron-Thorben Hoffmanntól is.

A 22 esztendős Christian Früchtl és a 23 éves Ron-Thorben Hoffmann is elhagyta a Bayern Münchent. Mindkettejüknek 2023-ban járt volna le a szerződése, azonban a bajor klub az eladásuk mellett döntött.

Früchtl az Austria Wien együtteséhez csatlakozott és egy hároméves szerződést írt alá az osztrák fővárosban. Hoffmann maradt Németországban: a másodosztályba feljutó Eintracht Braunschweig csapatához szerződött két évre.Früchtl.

Früchtl 9 percet védett összesen az első csapatban a Bayernben töltött karrierje során. A szezon legutolsó, Wolfsburg elleni összecsapásán állt be Neuer helyére. A Kisbayernben 71-szer húzott kesztyűt. 2014-ben igazolt a bajorokhoz, a 20/21-es évadban pedig a Nürnbergben szerepelt kölcsönben.

Hoffmann több, mint 100 találkozón lépett pályára összesen az U19-es és a második csapatban. Az elmúlt hónapokban az angol harmadosztályú Sunderlandben játszott 25 mérkőzésen, kölcsönben és velük feljutást ünnepelhetett. 2015-ben, a Lipcsétől érkezett.

Hasan Salihamidzic a Bayern hivatalos közleményében sok sikert kívánt mindkét hálóőrnek.Hoffmann.

A Sport Bild információi szerint a Bayern vezetőségének sikerült mindkét játékos esetében biztosítani egy visszavásárlás opciót. A pontos transzferárakat nem tudjuk, hiszen egyik klub sem hozta nyilvánosságra.

A német rekordbajnok harmadik számú kapusa ezek után várhatóan a 19 éves Johannes Schenk lesz, aki a mögöttünk hagyott idényben a Regionalligában és az U19-esek között is védett.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top