Interjúk és nyilatkozatok

„Alázatos és nem lesz gondja a beilleszkedéssel” | Nyilatkozatok Sadio ManérólKorábbi csapattársai, egykori edzője, illetve ketten a Bayern képviseletében is beszéltek a sajtónak Sadio Manéról, a Bayern München hamarosan hivatalosan is bejelentett támadójáról.

Szinte minden sajtóorgánum, legfőképpen pedig Fabrizio Romano és a hírről először író Sky-riporter, Florian Plettenberg is beszámolt arról, hogy Sadio Mané a napokban megérkezik Münchenbe, ahol kedden előbb elvégzi az orvosi vizsgálatait, majd szerdán bemutatják őt.

A 30 éves szenegáli támadó hat szezon után hagyja el Liverpoolt. Beszélt róla többek között…

• …az egyik ottani csapattársa, Loris Karius,

• egy egykori salzburgi bajtársa és a Frankfurt osztrák védője, Marvin Hinteregger,

• az ex-salzburgi (majd később leverkuseni) tréner, Roger Schmidt,

• illetve a Bayern körüli témákban rendszeresen megszólaló Lothar Mattäus is.Sadio Mane jumps to Loris Karius' defence and insists Liverpool goalkeeper still has his team-mates' backing - Mirror Online

A német kapus számára borzasztóan alakuló döntőben gólt szerzett Mané.

Loris Karius: Ez egy hihetetlen transzfer a Bayerntől, mert ő a Liverpool egyik abszolút topjátékosa. Ha a Bayernnek tényleg sikerült szerződtetnie egy ilyen játékost, akkor csak gratulálni lehet nekik és a Bundesligának. Nagyon kimért és alázatos srác. Beszél egy kis németet a salzburgi éveiből kifolyólag, ezért mindig jól elvoltam vele. Szerintem egyáltalán nem lesz gondja a beilleszkedéssel.

Martin Hinteregger: Salzburgból ismerem Sadiót. Nagyszerű labdarúgó, Nagyon nehéz lesz majd megállítani őt. Fontos és jó a Bundesligának, hogy egy ilyen futballista ilyen jó korban döntött úgy, hogy a Bundesligába jön.Bayern & Germany on Twitter: "Mané's former Salzburg coach Roger Schmidt: "Sadio's extraordinary potential was evident early on. He loves the game, enjoys every second on the pitch. In addition to his

Schmidt kiemelte Mané csapatszellemét.

Roger Schmidt: Sadio elképesztő potenciálja már a kezdetektől fogva látszott. Imádja a labdarúgást, kiélvez minden percet a pályán. A klasszisa mellett jó csapatjátékos is. Emiatt a kombó miatt nevezhető világklasszisnak. Minden csapatot képes segíteni, beleértve a Bayernt is.

Lothar Matthäus: Sadio Mané leigazolása fantasztikus. Nemcsak a Bayernnek, de az egész Bundesligának is. A tény, hogy egy ilyen kiváló játékos fog játszani a ligánkban, egyszerűen klassz. Mané kitűnő labdarúgó és képes különbséget jelenteni. Olyan rendszerességgel szerzett gólokat és asszisztokat a Liverpoolban, ahogyan azt rajta kívül csak nagyon kevesen tudták csinálni az elmúlt években. Emellett büszke képviselője Szenegálnak, akiket kilőtt a világbajnokságra is. Nagyon örülök annak, hogy láthatom őt Bayern-mezben. Tisztelet és gratuláció mindazoknak, akik részt vettek ebben az átigazolásban!Julian Nagelsmann celebrates first league title

A bosnyák szakember és a német edző volt a két katalizátor.

Matthäus szavai nem véletlenek, hiszen a sajtóhírek szerint a Bayern sportigazgatója, Hasan Salihamidzic a Liverpool által kért 50 milliós árról egészen 32-re alkudta le az átigazolási összeget, amely bónuszokkal együtt éppen megüti majd a 40 milliót.

Brazzo mellett Julian Nagelsmann is fontos szereplője volt a transzfernek. Többször is beszélt Manéval, aki a Bild szerint már a kapcsolatfelvételük elején közölte neki, hogy nagyon szívesen játszana az irányítása alatt.

Múlt héten, ahogy a sajtóban megjelenő információk egyre nagyobb hitelességet kaptak, Salihamidzic, majd a klub elnöke, Herbert Hainer is megerősítette az azokat. Utóbbi úgy fogalmazott, „ahogy látjátok, szállítunk (az elvárásoknak megfelelően)”.

via Bayern & Germany, Florian Plettenberg

„Alázatos és nem lesz gondja a beilleszkedéssel” | Nyilatkozatok Sadio Manéról
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Hivatalos: A Bayern leigazolta Sadio Manét

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top