Sajtótájékoztatók

„A Bayern lenyűgözött” | Mané első sajtótájékoztatója

Sadio Mané megtartotta az első sajtótájékoztatóját Bayern-játékosként. Rajta kívül a vezérigazgató, Oliver Kahn, a sportigazgató, Hasan Salihamidzic és az elnök, Herbert Hainer is ott volt.

A sajtótájékoztató délután négykor kezdődött. A koradélután megtörtént hivatalos bejelentés után Mané az Allianz Arenában várta a riportereket. A stadion gyepén való labdázgatás végül nem jött össze, mert a pályát éppen újítják az ősszel esedékes NFL-meccsre.

Mané a válaszok előtt elmondta, hogy még három hónap kell neki ahhoz, hogy németül válaszoljon az újságírók kérdésére. Egyelőre angolul beszél majd a mikrofonok előtt.Mané az Allianz sajtótermében.

Sadio gondolatai

A Bayernről: Amikor a Bayern érdeklődött irántam, beszéltem az ügynökömmel. Tudtam, hogy a Bayern lesz a megfelelő csapat számomra. Beszéltem velük is és segíteni akarom őket a címek megnyerésében. Voltak más ajánlatok is, de a Bayernt választottam, mert ez volt a helyes döntés. Nem kellett kétszer átgondolnom. Két napja vagyok itt és sok szurkolóval beszéltem már. Ez egy csodálatos város, már most szerelembe estem vele. Boldog vagyok, hogy itt élhetek a jövőben.

Julian Nagelsmannról: Találkoztunk és beszéltünk. Fontos volt, hogy megismerjem őt és a projektjét. Hasan is ott volt. Elmondta, milyen ötleteik vannak és lenyűgöztek. Szinte azonnal elfogadtam az ajánlatukat.

A legjobb posztjáról: Úgy gondolom, hogy a legjobb személy, aki erre válaszolhat, az ő (Nagelsmannra mutat és nevet). Olyan játékos vagyok aki három-négy különböző pozícióban is tud játszani. Már akkor boldog leszek, ha az edző nem rak a kapuba vagy a védelembe (nevet).

Arról, hogy szinte sosem sérült: Kell hozzá szerencse is, de igyekszem odafigyelni a testemre és folyton dolgozom rajta. A focinak szenteltem az életem.Julian Nagelsmann az újságírók közt foglalt helyet a sajtótájékoztatón.

Arról, hogy szupersztárként említi a média: Szerintem a csapat a legfontosabb. Mindig próbálom segíteni a csapatom. Ezért vagyok itt és ez a legfontosabb dolog.

A mezszámáról: Erről még nem beszéltünk. Sok szép szám van. Majd eldöntöm, ha eljön az ideje. De ez jelenleg nem számít igazán.

Arról, hogy Jürgen Klopp beszélt-e neki a Bundesligáról: Ő egy nagyszerű edző, akivel nagyon jó a kapcsolatom. Mindig sok német bajnoki mérkőzést néztem, főleg a salzburgi éveim során. Szóval én magam is jól ismerem a Bundesligát.

Arról, hogy mit jelent ez a transzfer Szenegálnak: Játékosként mindig a hazádat képviseled. Mi, szenegáliak a lehető legjobb módon akarjuk megtestesíteni a színeinket. Természetesen szeretnék mindenkit büszkévé tenni a hazámban.Brazzo, Hainer és Kahn is ott volt. Mindhárman boldogan nyilatkoztak Manéról. Kahn ismét nyomatékosította, hogy Lewandowski maradni fog.

A vezetők nyilatkozatai

Hasan Salihamidzic: Sadio egy világsztár. Boldogok és büszkék vagyunk, hogy erősíteni fogja a csapatunkat. Nemcsak egy fantasztikus focista, de ráadásul teljes mértékben megvan benne a győzelmi mentalitás is.

Oliver Kahn: Nagyon örülök ennek a transzfernek. Tudom, hogy ez mit jelenthet a csapatnak és a keretnek. A játékstílusa és mentalitása önmagában megemelheti a csapatunk szintjét. Ezért is fontos, hogy ilyen játékosok legyenek a sorainkban. Mindenki a legnagyobb címet akarja: a Bajnokok Ligáját.

Herbert Hainer: Büszkék vagyunk, hogy egy ilyen játékost igazoltunk a Bayernbe. Ezzel is megerősítettük a tényt, miszerint a Bayern a világ legjobb csapatai közé tartozik.

A három vezető szereplő elmondta, hogy aktívan figyelik az átigazolási piacot és hogy Lewandowskival is számolnak a következő szezonban.

via Bayern & Germany, Sky

2 hozzászólás

2 hozzászólás

  1. Pingback: “Ritka, hogy valaki ilyen hamar ennyire elkötelezett legyen” | Nagelsmann és Brazzo Manéról

  2. Pingback: Mané: Angliában meglepődtek ezen az átigazoláson

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top