Transzferpletykák

Sky: A Bayern és de Ligt egymást akarják, Pavard pedig távozhat



A Sky és riportere, Florian Plettenberg szerint a Juventus védője, Matthijs de Ligt közel áll a Bayern Münchenhez.

Exkluzív hírként számolt be a Sky arról, hogy a Juve 22 esztendős holland védője, Matthijs de Ligt a Bayernhez áll a legközelebb. Az orgánum újságírója, Florian Plettenberg szerint a bajorok akarják a játékost, aki pedig a Bayernhez akar csatlakozni.

A német riporter arról is írt tweetjében, hogy Julian Nagelsmann és Hasan Salihamidzic meggyőzte de Ligtet, a Bayern és a Juventus között pedig már elkezdődtek a tárgyalások, amelyek ráadásul jól is haladnak. Ugyanakkor van pár bökkenő a transzfert illetően…



Real Madrid Transfers: Why the Matthijs de Ligt clause is not the key issue

De Ligt 2019-ben is közel állt a Bayernhez.

A kiváló bekk körülbelül 60-80 millió eurót kóstálna. Ez kifejezetten magas összeg, tekintve, hogy a Sky információi szerint ebben az átigazolási ablakban még Konrad Laimert és a mai nap folyamán általunk is kiposztolt Mathys Telt is szerződtetné a klub. Azon belül is Brazzo, akinek ez a három játékos a célpontja és akik együtt több mint 100 millió euróba kerülnének

A bosnyák sportigazgató a korábbi hírek szerint mindenképpen igazolna egy új, „vezető egyéniségű” belső védőt. Jelenleg öten játszanak középső bekként a Bayernben: Upamecano, Hernández, Pavard és Nianzou, valamint a távozás felé kacsintgató Chris Richards.

Pavard helyzete azért érdekes, hiszen a Sky arról is írt, hogy a világbajnok védő szintén elmehet a nyáron. A Bild egészen addig ment, hogy lehozta: a francia játékos (akiért az Atléti és a Chelsea is érdeklődik) akár része lehet a de Ligtért ajánlott csomagnak is.

Ha lehet hinni a Bild által írtaknak, a holland védő már tájékoztatta is a kívánságáról a Juventus vezetőségét és készen áll arra, hogy vörösre cserélje a fekete-fehér csíkos mezt.



Bayern Munich's Benjamin Pavard won't speculate on future after his contract expires - Bavarian Football Works

A francia védőnek 2024-ig szól a szerződése és még egyszer sem szólt arról hír, hogy távozna.

Plettenberg információi szerint akárcsak Mazraoui, Gravenberch és Sadio Mané esetében, úgy ismét a Salihamidzicék által vázolt projekt lehet a döntő faktor. Ő és Nagelsmann elmondták a hollandnak, hogy egy vezér kell nekik, aki tovább erősítheti a védelem közepét.

Mindeközben a lényegesen vaskosabb pénztárcával rendelkező Chelsea is meg szeretné szerezni de Ligtet, aki annak ellenére, hogy a londoniaknak nagyobb esélyük van az átigazolási összeg kifizetésére, a Bayernhez akar szerződni.

Romeo Agresti, a Juventus körüli hírekről elsőszámúként és leghitelesebben tudósító újságíró szerint jelenleg még mindig az angol klub jár előrébb a játékosért folytatott versenyben. Az új tulajdonossal rendelkező Kékek eddig éppen azért nem sürgették a transzfert, mert úgy gondolták, hogy a Bayern képtelen lesz kifizetni az átigazolási árat.

A bajorok korábban is meg akarták szerezni de Ligtet, aki azonban végül az Ajaxból Torinóba igazolt.



Bayern & Germany on Twitter: "Matthijs de Ligt asked Boateng to swap shirts after Bayern v Ajax. https://t.co/XHfxjaQS0Q" / Twitter

A holland védő egy Bayern elleni meccsen, még az Ajax mezében.

Visszatérve a Bildhez, szerintük a következő napok kulcsfontosságúak lehetnek. A lap vezető riportere, Christian Falk szerint is igazak a hírek. Bár fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy Falk annak idején hamisnak gondolta Plettenberg szintén elsőkézben lehozott hírét, miszerint Mané a Bayernbe igazol.

A de Ligttel kapcsolatos legfrissebb hírekért figyeljétek a Facebook- és Instagram-felületünket!

via Bayern & Germany, Florian Plettenberg

Sky: A Bayern és de Ligt egymást akarják, Pavard pedig távozhat
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Lewa, de Ligt, Pavard | A legfrissebb sajtóhírek

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top