Sajtómix

Sajtóhírek: Kahn szerint de Ligt már nagyon jönne, Laimerért és Telért pedig ajánlatot tett a klub



Elhoztuk nektek a legfrissebbeket Konrad Laimer, Mathys Tel és Matthijs de Ligt szituációjáról.

Miután Robert Lewandowski Barcelonába igazolása 100%-ig biztossá vált, és Serge Gnabry is hosszabbított, a Bayern München vezetősége nyugodtabban mozoghat az átigazolási piacon.

Történt előrelépés az előző cikkünkhöz képest, nem is kevés. Sajtómix rovatunkban ismét összeszedtünk nektek a Bayern által kiszemelt játékosokkal kapcsolatos legfrissebbeket. Ebben a cikkben Laimerről, Telről és de Ligtről lesz szó.




Report: Konrad Laimer rejects contract extension, prefers to move to Bayern Munich - Bavarian Football Works

Laimer szívesen dolgozna ismét Nagelsmann kezei alatt.

Konrad Laimer Münchenbe költözne

Florian Plettenberg szerint a Bayern az első hivatalos ajánlatát tette le a Lipcse asztalára az elmúlt napokban. Miközben a játékos szinte az összes sajtóhír alapján a Bayern preferálja, a két klub még nem egyezett meg.

Pletti szerint az összeg ugyanis nem éri el a Red Bull-csapat által kért 30 millió eurós határt. A Bild úgy tudja, pontosan 20 milliót ajánlott a Bayern, azonban a lipcseiek hajthatatlanok és a 30 milliós utalást is egy részletben kérik. Ráadásul határidőt is szabtak a bajoroknak: a két csapat egymás elleni találkozójáig, a július 30-i Német Szuperkupa-találkozóig érdeklődhetnek a középpályás felől.

A 25 esztendős osztrák játékos egyelőre a Lipcse tervezett keretében szerepel a következő szezonra. Viszont az energiaitalosok transzferpolitikája azt sem engedi meg, hogy a labdarúgó jövő nyáron ingyen távozzon, miután lejár a szerződése. Laimer ugyanis elutasította a klub új szerződési ajánlatát, írja a Bild.




Mathys Tel, the new phenomenon of Stade Rennais and French football - Archysport

Tel már többször is szerepelt a francia első osztályú klub proficsapatában.

A Rennes még nem, a szülei már elengedték Telt

A L’Équipe információi szerint a Bayern München benyújtotta a harmadik ajánlatát is a 17 éves francia csatártehetségért, Mathys Telért. A francia lap úgy informálódott, hogy az előző, összesen 22 millió eurós transzferárat elutasította a csodatini klubja, a Stade Rennes.

Ezen források szerint a Bayern felajánlotta a kilences mezt is (!) a kiváló adottságokkal rendelkező Telnek, méghozzá középhosszútávon. A játékos nemrég nyerte meg az U17-es EB-t a franciákkal (csapatkapitányként) és a német rekordbajnok minden bizonnyal a felnőttek közt számol majd vele.

Miközben a Rennes egyre inkább úgy érzi, nem tudja megtartani a több európai klub által kinézett fiatalt támadót, Florian Plettenberg információi szerint a Bayern mindent megtesz a leigazolásáért. Pletti úgy tudja, a teljes Tel-család igent mondott már a bajoroknak.

Kiegészítésként fontosnak tartottuk hozzátenni az egyik Rennes-hez közeli újságíró, Pierre Le Gall információit is, miszerint a francia klub tájékoztatása szerint Tel betegség miatt nem vesz részt csapata németországi túráján.




Plane tracker: Did Matthijs de Ligt secretly fly out to finalize his move to Bayern Munich? - Bavarian Football Works

A „figyelmes” Twitter-felhasználók azt is észrevették, hogy tegnap egy magángép repült Torinóból a Bayern által gyakran használt Oberpfaffenhofen reptérre.

Kahn szerint de Ligt a Bayernhez akar igazolni

A Juventus 80 és 100 millió euró közötti összeget kér de Ligtért. Ezt a széles tartományt sikerült belőnünk abból a sokféle sajtóhírből, amelyet vele kapcsolatban lehet olvasni.

A Bayern először le akarta tudni Lewandowski és Gnabry helyzetét, innentől azonban teljes erőbedobással haladhatnak a tárgyalások a Juventusszal. De Ligt már régóta közölte klubjával, hogy távozni szeretne, állítja Florian Plettenberg, aki tegnap megosztotta az alábbi Kahn-nyilatkozatot is a követőivel:

„Voltak tárgyalások. Ez a játékos a Bayernbe szeretne igazolni. Meglátjuk, mi lesz.”

Egyelőre tehát nincs megegyezés a két klub között, de ez napokon belül változhat. Mint Telnél, Brazzo ebben az esetben is minél hamarabb szeretne cselekedni. Hamarosan új ajánlatot tehet a Bayern.

via Florian Plettenberg, L’Équipe, Bild, Kerry Hau, Bayern & Germany

Sajtóhírek: Kahn szerint de Ligt már nagyon jönne, Laimerért és Telért pedig ajánlatot tett a klub
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top