Indul az USA-turné!

Egy hétig az Egyesült Államokban fog turnézni a Bayern München együttese. Mutatjuk a legfontosabb információkat a tengerentúli „kiruccanással” kapcsolatban.

Útnak indul a német rekordbajnok: ma délután kettőkor felszáll a Bayern repülőgépe, hogy várhatóan este 11-kor (helyi idő szerint délután öt órakor) megérkezzen az Amerikai Egyesült Államok fővárosába, Washington DC-be.

Ismét az Audi szponzorálásával valósul meg a turné, hivatalosan Audi Summer Tour 2022 néven. A koronavírus miatt az elmúlt években nem volt külföldi turnézás, úgyhogy van mit bepótolnia a gárdának.



Egy szelfi 2018-ból.

Az egyhetes program két fő eseménye a két barátságos találkozó lesz. Július 21-én, magyar idő szerint hajnal fél kettőkör a főváros klubja, a DC United lesz a bajorok ellenfele. Az MLS-ben szereplő csapatnak a frissen kinevezett Wayne Rooney a vezetőedzője. A helyszín a 20 ezres Audi Field lesz, teltházzal.

A második felkészülési mérkőzés a turné utolsó napján, július 24-én lesz, magyar idő szerint hajnal egy órakor a wisconsini Green Bayben. A több, mint 80 ezres befogadóképességű legendás Lambeau Field gyepén a 2013 és 2016 között Münchenben dolgozó Pep Guardiola vezette Manchester City lesz az ellenfél.

Sajnos egyetlen magyar adó sem közvetíti a mérkőzéseket, úgyhogy ezúttal is a streamekre kell hagyatkoznunk. Mindkét találkozó esetében készülünk élő szöveges és képi közvetítéssel a Facebook-feedünkön, úgyhogy azt is érdemes lesz majd figyelnetek.



A gyönyörű Lambeau Field.

A keddi és a pénteki edzést élőben fogja közvetíteni a klub a hivatalos felületein, Julian Nagelsmann pedig megtartja majd a szokásos sajtótájékoztatóit is. A Bayern weboldala arra is felhívta a szurkolók figyelmét, hogy a megszokottnál gyakrabban fognak posztolni a játékosok amerikai élményeiről.

A csapat vasárnap indul haza. Az első tétmeccs majd július 30-án lesz a Lipcse ellen, a Német Szuperkupa keretein belül. A teljes nyári programról ezen a linken olvashattok.

via Bayern München

Horváth Balázs

22 éves. Bayern-szurkoló.

Leave a Comment

Friss posztok

„Kane, Musiala és Sané sem fog játszani” | Bayern-Wolfsburg

A Wolfsburg elleni bajnoki előtt Thomas Tuchel tartott sajtótájékoztatót. (tovább…)

4 óra ago

Hivatalos: A PSV aktiválta Tillman vételi opcióját

Malik Tillman végleg aláírt a PSV Eindhoven együttesével, méghozzá 2028-ig. (tovább…)

23 óra ago

„Nem segít a bocsánatkérés” | Real 2-1 Bayern

A Real Madrid elleni 2-1-es vereség után az edző és játékosai nyilatkoztak. (tovább…)

3 nap ago

Összeomlás | Real 2-1 Bayern

A Bajnokok Ligája elődöntőjében a párharc visszavágóján a Real Madrid fogadta a Bayern Münchent. (tovább…)

3 nap ago

„A döntőbe jutásra készültünk, semmi másra” | Real-Bayern

A Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágója előtt az edző és a csapatkapitány tartott sajtótájékoztatót.…

4 nap ago

A mindent eldöntő elődöntő | Real-Bayern

A Bajnokok Ligája elődöntőjének második meccsén a Bayern München a Real Madrid otthonában vendégeskedik. (tovább…)

4 nap ago