Átigazolási hírek

Hivatalos: A Bayern leigazolta Matthijs de LigtetHivatalossá vált a hír: a Bayern München új belső védőt igazolt a holland Matthijs de Ligt személyében!

A Bayern München a hivatalos oldalain tudatta a szurkolóival, hogy megszerezte a Juventus 22 esztendős holland válogatott belső védőjét, Matthijs de Ligtet. Az Ajaxban nevelkedő bekk a bajorok negyedik igazolása ebben az átigazolási ablakban.

Az öt szezonra, tehát 2027-ig aláíró de Ligtért 67 millió eurót fizet a Bayern (a Juventus tájékoztatása szerint négy éven keresztül, 2026-os határidővel), amelyhez később 10 millió eurónyi bónusz kapcsolódhat. A Niklas Süle által viselt 4-es mez lesz az övé.
Image

A logó mellett.

Brazzo: Nagyon boldog vagyok, hogy Matthijs de Ligt a jövőben a Bayern játékosa lesz. Már három éve ide akartuk hozni őt. Jól beleillik a csapatunkba a profizmusával és a csodálatos személyiségével. Fontos szerepet fog kapni a Bayernben.

De Ligt: Nagyon boldog vagyok, hogy ennek a nagyszerű klubnak a játékosa lehetek. A Bayern Németország legsikeresebb klubja, Európának és a világnak pedig az egyik legsikeresebbje. A kezdettől fogva éreztem a vezetőség és az edző felől az őszinte megbecsülést, ez pedig meggyőzött. Emellett a Bayern München egy kiválóan vezetett klub, óriási célokkal. Nagyon boldog vagyok, hogy részese lehetek a csapat történelmének.
Image

2027-ig írt alá.

Matthijs de Ligt 2009-ben, 10 évesen került az Ajaxhoz. Már 2016-ban bemutatkozott az holland rekordgyőztes felnőttcsapatában és 17 évesen ő lett a legifjabb labdarúgó a focitörténelemben, aki pályára lépett egy európai kupadöntőben (2017-es EL-döntő). 2018-ban az Ajax történetének legfiatalabb csapatkapitányává vált.

Az amszterdamiak hatalmas BL-menetelését követően, 2019-ben közel állt ahhoz, hogy a Bayern játékosa legyen, ám végül a Juventushoz került. Pontosan annyi meccset játszott zebracsíkos mezben, mint amennyit az Ajaxéban: 117-et. Az elmúlt öt évben 38-szor húzta magára a nemzeti címeres trikót.

Díjazták a legjobb fiatal játékosoknak járó Golden Boy- és Kopa-trófeákkal és 2018-ban megkapta a Johan Cruyff-díjat is, ami a legtehetségesebb 21 éven aluli holland labdarúgóknak jár. Ezzel korábban Mark van Bommelt (1999), Arjen Robbent (2003), illetve a szintén idén nyáron érkező Ryan Gravenberchet (2021) is megjutalmazták.
Report: Juventus, Ajax agree to €70 million Matthijs de Ligt deal - Black & White & Read All Over

2019-ben várt igazán Európa-szerte ismért játékossá.

189 centiméteres magassága mellett nem meglepő, hogy az erősségei közé tartozik a fejjátéka, emellett pedig rendkívül jól passzol és a Bayern által keresett vezéregyéniséggel rendelkezik. Fiatal korában támadó középpályás volt. Jobblábas.

Eddig elkerülték a komolyabb sérülések. A leghosszabb kihagyása három hónap volt. Reméljük, a Bayern mezében is hasonlóan szerencsés lesz majd.

Sok sikert kívánunk a Bayern München 10. holland labdarúgójának, Matthijs de Ligtnek!

Hivatalos: A Bayern leigazolta Matthijs de Ligtet
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: De Ligt: Három éve is közel álltam a Bayernhez, azóta pedig folyton érdeklődtek felőlem

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top