Interjúk és nyilatkozatok

Kahn: A Bayernnél lehetetlen titokban tartani a dolgokat



A Bayern München vezérigazgatója az olasz átigazolási riporternek, Francesco Porziónak adott interjút.

Oliver Kahn vezetése alatt ez az első komolyabb játékosmozgással járó átigazolási ablak. Az egykori klubikonból lett 53 éves CEO ezúttal a transzferpletykák megjelenéséről, Lewandowskiról, de Ligtről, Manéról és a klub jelenlegi helyzetéről nyilatkozott.

„Münchenben lehetetlen a dolgokat titokban tartani. Ezt még játékosként tanultam meg és most a vezetőség tagjaként is tapasztalom. Ez az egyik legnehezebb kihívás, amivel meg kell küzdenem.”




Image

Hainer és Kahn de Ligt két oldalán.

Lewandowskiról: Elvesztettük Lewandowski személyében a világ egyik, ha nem a legjobb csatárát. Nagyon sokat adott nekünk. 30-40 gólt lőtt egy idényben. Amikor azt mondtam, hogy készen állunk megtartani őt, akkor nem volt más választásunk, mert nem érkezett érte ajánlat. Ezért mondtam nemet. Aztán változtak a dolgok. A Barcelona benyújtott érte egy nagyon vonzó ajánlatot. Előttünk állt a lehetőség, hogy fejlesszük a csapatot és az én munkám az, hogy a jövőt tartsam a szemem előtt.

Az igazolásokról: Mindig igyekszünk megfelelő egyensúlyt találni a tapasztalt és világklasszis játékosok, valamint a fiatal és tehetséges labdarúgók közt. Mint Mané, illetve de Ligt. Jelenleg nagyon jó a védelmünk. Egy olyan játékost kerestünk, aki vezér tud lenni. Mané esetében pedig lenyűgözött az, hogy mennyire motivált volt a tárgyalások során. Egy-két nap alatt eldöntötte, hogy hozzánk fog csatlakozni és azt mondta, hogy a többi ajánlat ellenére is velünk akarja folytatni és trófeákat akar nyerni, beleértve a Bajnokok Ligáját is.




Oliver Kahn Archives - News in Germany

Komoly meló zajlik a háttérben.

A koronavírus hatásairól: A világjárvány alatt egyetlen európai klub sem tudta, mihez kezdjen. Most már megváltozott a helyzet. Sokkal inkább eltervezett minden. A jövőben gondolkodunk, a szurkolók pedig visszatértek a stadionokba. Visszatértünk a normális élethez, viszont megjegyzem, mi nagyon óvatosak voltunk a vírushelyzet alatt.

Arról, hogy a Villarreal elleni BL-kiesés volt a fordulópont: Sokszor ilyen különleges vereségek a dolgok alapjai. Csalódott voltam és még mindig az vagyok amiatt a kiesés miatt. Viszont ezek a pillanatok segítenek abban, hogy motivációt találjunk.

Porzio angol nyelvű cikkében a klubelnök, Herbert Hainer is megszólal. Ezen a linken tudjátok elolvasni, érdekes anyag.

via Bayern & Germany

Kahn: A Bayernnél lehetetlen titokban tartani a dolgokat
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Ki az a Mathys Tel?

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top