Interjúk és nyilatkozatok

Müller: Nem fogunk 10 emberrel játszani csak azért, mert Lewa távozott



Thomas Müller a Bild vasárnapi műsorában beszélt Lewandowskiról, Sadio Manéról és Matthijs de Ligtről.

Thomas Müller szeptemberben lesz 32 esztendős és mióta 2008-ban berobbant a proficsapatba, mindig volt a Bayern keretében egy igazi középcsatár: Klose, Toni, Gómez, Mandzukic, Pizarro… Ahogy teltek a szezonok, időnként még ő is játszott csatárt.

Most arról beszélt, milyen lesz a Bayern a klub történetének második legeredményesebb játékosa, Robert Lewandowski nélkül, illetve arról is nyilatkozott, hogy milyen hatása lehet Sadio Mané és Matthijs de Ligt megszerzésének.




Bayern Munich star Muller says goodbye to Lewandowski with Michael Jordan meme | Goal.com English Oman

Nyolc év alatt 80 gólt hozott össze ez a duó.

Lewandowski távozásáról: Úgy döntöttek a felek, hogy Lewa el fogja hagyni a klubot. Ennek okai voltak. Természetesen nem tudjuk, mire számítsunk akkor, ha már nincs egy olyan játékosunk a pályán, aki korábban 30-50 gólt rúgott egy szezonban. Viszont nem fogunk 10 emberrel játszani csak azért, mert távozott. Persze a legtöbb labda felé ment. Most viszont a többiek előtt is lesznek lehetőségek és gólszerzési esélyek.

Arról, hogy mi fog változni Lewa után: A taktikánk, ha tudat alatt is, de az volt, hogy Lewa felé játsszuk meg a labdákat. Sosem volt egy olyan mérkőzésünk, amikor ez volt a taktikai utasításunk, viszont amikor van egy ilyen csatár a csapatban, akkor felé kell ívelni a labdát. Most meg fognak változni a dolgok és izgalmas lesz, hogy miként fog fejlődni a támadóerőnk. A célunk az, hogy egy fél év múlva ne azon rágódjunk, hogy alig rúgunk gólokat. Lőhetünk kevesebbet, de ez nem jelenti azt, hogy nem leszünk sikeresek csapatként. Ott van Mario Mandzukic, aki Mario Gómezt váltotta 2012-ben. Neki nem voltak olyan statisztikái, mint Gómeznek, de vele tripláztunk és verhetetlenek voltunk.




Thomas Müller Archives - News in Germany

Vajon milyen lesz a két játékos kapcsolata?

A Lewával közös kapcsolatáról: Lewa és én egy nagyszerű és különleges kapcsolatot ápoltunk a pályán. Viszont ennek ki kellett fejlődnie. Ez nem úgy volt, hogy megjött a Dortmundtól és egyből jó duót alkottunk. Végül már csukott szemmel is tudtuk, hogy hol van a másik a pályán, megértettük egymást és éreztük, hogy hogy megy a másiknak.

Arról, hogy Manéval is ki tud-e alakítani hasonló kapcsolatot: Persze a dolgok alakulhatnak nagyon jól is köztünk, de erről még korai beszélni. Sadio egy remek srác, ez észrevehető. Sokat mosolyog. Nagyon sikeres. Kellemesen érzi magát köztünk. Salzburgban is élt már, ismeri a régiót. A testi adottságai is illeszkednek hozzánk. Úgy mondanám, hogyha az ember Jürgen Klopp alatt focizik évekig, akkor jól ismeri a magas letámadás és a kontrapresszing szavakat.




I want the real Pogba back. De Ligt? We needed more respect …

De Ligt nagyon fontos játékos lehet.

Arról, hogy de Ligt berobbanhat-e úgy a Bayernben, mint azt annak idején van Dijk a Liverpoolban tette: Az biztos, hogy topjátékosaink vannak a védelemben. Viszont nem ez lesz a lényeg, hanem az, hogy hogyan tudunk majd csapatként dolgozni, ezzel pedig minél jobb teljesítményhez segíteni a védelmet. Az évek során kialakult rólunk egy olyan kép, hogy sebezhető a védelmünk. Viszont ha egy olyan virágzó játéka van egy csapatnak, amellyel 100 gól fölé jut egy szezonban, akkor magasan kell védekezni. Amikor 40 méterrel a hátvédvonal előtt helyezkedsz el, jó táptalaja lehetsz a kontratámadásoknak. Ebben a stílusban többször kerül az ember ilyen helyzetbe, mint például az olasz típusú védekezésben.

via Bild

Müller: Nem fogunk 10 emberrel játszani csak azért, mert Lewa távozott
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top