Felkészülés

Vereséggel fejeztük be az USA-turnét | Bayern 0-1 Manchester City



A Manchester City Haaland góljával legyőzte a Bayern Münchent a 78 ezer nézőt befogadó Lambeau Field stadionjában, Green Bay városában, az Audi-turné második és egyben utolsó tétmeccsén.

A felkészülési időszak második mérkőzését a wisconsini Green Bay városában játszották. A születésnapos Julian Nagelsmann keretéből a korábban kidőlő Goretzka, Choupo-Moting és Sarr mellett hiányzott az előbb Marokkóba, majd Münchenbe visszautazó Sadio Mané is.

A Bayern kezdőjét Neuer, Hernández, Upamecano, Pavard, Davies, Sabitzer, Kimmich, Coman, Sané, Müller és Gnabry alkotta. Nem úgy volt tervezve, hogy 40 percesek lesznek a félidők, de végül így lett. Mutatjuk, miért!




Image

Ez volt a második és egyben utolsó felkészülési meccs.

A Manchester City kiválóan kezdte a találkozót és a 12. percben megszerezte a vezetést a debütáló Erling Haaland góljával. Ezt megelőzően a bajorok is lőttek egy gólt, de azt a játékvezető les miatt visszavonta. A norvég gólja után pedig leküldte a pályáról a játékosokat, mert a stadion környékén veszélyes erősségű vihar tombolt.

Félbeszakadt a mérkőzés és csak egy órával később indult útjára a labda ismét, a játék képe azonban nem változott. A City rengetegszer került a Bayern számára veszélyes helyzetekbe és már az első félidőben kilenc szögletet sikerült összehoznia, miközben a bajoroknak egyet sem.

Müllerék kiszámíthatóak voltak a támadóharmadban és csak a kontratámadásoknál tudtak volna kialakítani lehetőségeket, ám kapuralövésig nem jutottak el. Offenzívák esetén egy háromvédős, a két szélen Daviesszel és Comannal gyorsuló Bayernt láthattunk volna, de a pontatlanság miatt ezt gyakorlatilag nem lehetett megfigyelni.




Image

78 ezren voltak a Lambeau Field lelátóin.

A második félidőben jött Mazraoui és Ulreich is. Utóbbinak volt dolga, hiszen a City ugyan lejjebb kapcsolt, de továbbra is magabiztosan irányította a mérkőzést. Annak ellenére, hogy Sabitzer is jól teljesített az első 40 percben, Gravenberch és Musiala beállásával némileg javult a Bayern középpályás játéka.

De Ligt fél órát kapott, majd az utolsó tíz percre a fiatalok, Zirkzee, Nianzou, Vidovic és Stanisic is megérkeztek. A 16 éves Wanner is beállt, sőt, új poszton szerepelt: ahogy mi is beharangoztuk, bal oldali szélsővédőként focizott.

Zirkzee a legvégén kapura törhetett volna, de a bíró lefújta a meccset, miközben szaladt, így végül 0-1 maradt az eredmény. A Bayern tehát vereséggel fordulhat a Lipcse elleni Német Szuperkupa-összecsapásra, amely július 30-án lesz a Red Bull Arenában.

Összefoglaló

A teljes találkozó

Vereséggel fejeztük be az USA-turnét | Bayern 0-1 Manchester City
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top