Német Szuperkupa

Izgalmas Szuperkupa-győzelem | RB Leipzig 3-5 Bayern



A Bayern München 5-3 arányban legyőzte az RB Leipzig csapatát a szezon első tétmérkőzésén, a Német Szuperkupa-találkozón.

2021/22-es idény kupagyőztese, az RB Leipzig saját stadionjában fogadta a bajnok Bayernt. Az energiaitalosok együttesében ott volt a három magyar, Gulácsi Péter, Willi Orbán és a meccs folyamán gólpasszig jutó Szoboszlai Dominik is.

A Bayernben Neuer, Davies, Hernández, Upa, Pavard, Sabitzer, Kimmich, Musiala, Müller, Gnabry és Mané kezdett. A szenegáli támadó debütált, méghozzá a támadósor élén. A taktikai hadrend nagyon rugalmas volt: a 4-2-2-2-es felállás 3-5-2-tőt is jelentett egyben.



Image

Müller ezúttal nem volt benne egy gólban sem, de jól irányította a csapatot.

A bajorok kiválóan kezdtek. Musiala szerezte meg a vezetést a 14. percben, majd a 31. minutumban Mané is betalált. Jó nagy volt az öröm mindkét játékos góljánál. Érdemes megnézni Sadio találatánál mennyire örült a háttérben Müller.

A játékrész folyamán stabil teljesítményt nyújtott a Bayern, miközben a Lipcse nem tudott veszélyes helyzeteket kialakítani. Pavard aztán a félidő hajrájában háromgólosra növelte az előnyt. A gólpasszt Bambi adta, aki zseniálisan focizott az első 45 perc egésze során.

A szünetre tehát 3-0-ás müncheni vezetéssel és jó teljesítménnyel mehettek a csapatok, azonban a Lipcse nem adta fel.



Image

Volt egy pár gólöröm.

Az 59. percben előbb a semmiből, egy szöglet után szépített a hazai gárda Halstenberg fejesével. Rögtön ezután Gnabry állította vissza a háromgólos előnyt, ám az RBL magas presszingje még két gólt eredményezett.

Neuer nem tudott mit tenni, amikor a 77. percben Pavard szabálytalansága után Nkunku büntetőjével 4-2 lett, azonban a 89. percben Olmo góljánál nem volt a helyzet magaslatán. A hajrá így izgalmas lett és a lipcseieknek volt még egy nagyon veszélyes labdajáratása is.

A végül nyolc percnél is tovább tartó hosszabbítás legvégén a cserekén beálló Sané megszerezte az ötödik találatot. Nem csak ő, hanem a három további új igazolás, de Ligt, Gravenberch és Mazraoui is pályára lépett, csakúgy, mint Coman.



Image

Nagyot ünnepelhetett a Bayern.

A Bayern tizedik alkalommal nyerte meg a Német Szuperkupát, hetedjére DFL-Supercup néven. Az elmúlt három év mindegyikében a bajorok voltak a cím nyertesei.

A következő mérkőzés augusztus 5-én lesz, a Frankfurt otthonában, a Bundesliga első fordulójában.

Izgalmas Szuperkupa-győzelem | RB Leipzig 3-5 Bayern
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Brazzo: Több, mint két éven keresztül figyeltük Mathys Telt | Kahn szerint nem jön több csatár

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top