Szerződések

Brazzo ősszel hosszabbíthat, a jövőben pedig a lelátón foglal majd helyetA Sky információi szerint jól halad a Bayern München vezérkara afelé, hogy meghosszabbítsa vezető sportigazgatója, Hasan Salihamidzic szerződését.

A Sky rendszeresen hiteles információkkal jelentkező riportere, Florian Plettenberg szerint a Bayern München felügyelő bizottsága a nyár végén ül majd össze, hogy megtárgyalja Hasan Salihamidzic szerződésének helyzetét. A bosnyák sportigazgatónak 2023-ig szól a kontraktusa, amely hamarosan évekkel hosszabbodhat meg.

Plettenberg úgy tudja, a vezetői gárda biztos abban, hogy Brazzóval (és csapatával) akarják folytatni a jövő év után is. A Bild szerint az idei átigazolási ablak meggyőző volt és őszre körvonalazódhat az is, hogy az egyes igazolások miként tudnak beilleszkedni a csapatba.
Internal change: New addition to the scouting team – FC Bayern is re-advertising a mega job for this - The Limited Times

Brazzo, Nagelsmann és Neppe, a Bayern kiválóan működő hármasa.

Herbert Hainer, a Bayern elnöke így fogalmazott: „Előbb be szeretnénk fejezni a transzferidőszakot, aztán leülünk és megtárgyaljuk a jövőt. Azt kívánom, hogy Hasan nálunk folytassa. Szívvel-lélekkel dolgozik a Bayernért. Igazán jó érzés nekem is, hogy az éveken át tartó rossz megítélése után most dicséreteket kap.”

A Bayern egykori ikonikus játékosából lett szakember igazgatói csapatában helyet foglal az a Marco Neppe is, aki szintén fontos szereplője volt az átigazolásoknak. Ő mutatta be az újoncoknak a tervezett projekteket és Salihamidzic jobbkezeként dolgozik. Nem véletlen az sem, hogy Brazzo és Nagelsmann mellett őt is megemlítették az új játékosok, amikor a Bayernhez igazoltak. Neppe játékosmegfigyelőből lett technikai vezető.

Érdekesség, hogy a sportigazgatói csapat a Sport Bild megfigyelései szerint egy számítógépes szoftvert használ. Ezzel profilozzák a távozó játékosok pótlásait, ki tudják választani a keretbe leginkább illő labdarúgót, annak a fizetését és az átigazolási árát is.
Salihamidzic will no longer be on the bench

Fel a lelátóra.

Ami még érdekesnek hathat, az Hasan Salihamidzic e héten hozott döntése, miszerint ebben a szezonban nem a kispadon foglal majd helyet, hanem a lelátón, a Bayern München vezérkara (Kahn, Hainer, esetenként Uli Hoeneß és Karl-Heinz Rummenigge) mellett.

„Úgy döntöttem, hogy nem a padon fogok ülni a meccseken, hanem a nézőtéren. Már régóta gondolkodtam ezen. Marco Neppe, a technikai vezetőnk nagyon jó öltözői kapcsolatot épített ki a csapattal a múlt idényben. Most nagyon kiváló helyzetben vagyunk. Az, hogy a lelátóra megyek, egy új nézőpontot szül majd. Az elemzések terén is újabb perspektívával gazdagodhatunk. Szerintem ez a legjobb pillanat ehhez a döntéshez. Nem adom fel a csapattal ápolt szoros kapcsolatomat.” – mondta a 45 éves direktor.

via Bayern & Germany

Brazzo ősszel hosszabbíthat, a jövőben pedig a lelátón foglal majd helyet
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Hivatalos: Brazzo 2026-ig hosszabbított a Bayernnel

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top