Transzferpletykák

„Köztudott, hogy tárgyaltunk a Bayernnel is” | Laimer jövőre ingyen érkezhetTöbb német sportlap írt arról, hogy a Bayern München nem ezen a nyáron, hanem esetleg a következőn próbálja majd meg leigazolni a Lipcse középpályását, Konrad Laimert.

„Konny a mi játékosunk és ennek nagyon is örülök. Ameddig ez így lesz, a teljes támogatásomat élvezheti. Az idő nekünk kedvez, még akkor is, ha nincs határidő. Persze ő is szeretne tisztázni mindent.” – nyilatkozta Domenico Tedesco, az RB Leipzig trénere a szombati, Bayern-győzelemmel végződött Szuperkupa-mérkőzés előtt.

A Konny becenév a végül vereséget szenvedő együttes 25 esztendős osztrák középpályását, Konrad Laimert takarja, akit az elmúlt hetekben a Bayern utolsó nyári igazolásaként predesztinált a sajtó. A Sky riportere, Florian Plettenberg sokáig arról írt, Laimerért több mint 20 millió eurós ajánlatot tett a német rekordbajnok, de ezt a Lipcse nem fogadta el, hiszen ők minimum 30 milliót szeretnének érte.
Domenico Tedesco on Bayern Munich target Konrad Laimer: "He's our player." - Get German Football News

Tedesco és Konny az előző idényben.

Az Abendzeitung múlthét csütörtöki cikkében jelent meg először az a feltevés, miszerint Szuperkupa-mérkőzésen jól focizó játékos és ügynöksége, a ROOF (amely Manét és Gnabryt is képviseli) nyomást helyezett a Lipcsére, hogy már ezen a nyáron váljanak meg tőle és ne várjanak 2023 nyaráig, amikor lejár a szerződése és ingyen igazolható lesz. Az energiaitalosok így az érte befolyt összegből ki tudnák fizetni a visszatérés felé kacsintgató Timo Wernert – ez pedig egy impozáns stratégia lehet.

A cikk után, a Szuperkupát megelőző sajtótájékoztatóján Julian Nagelsmannt is megkérdezték a játékossal kapcsolatos találgatásokról. Így felelt:

„Ez nem úgy megy, hogy a Bayern telefonál egyet és azt mondja, hogy mindegy, mit akar a játékos, hozzánk fog igazolni. Jó a kapcsolatom Olival (Oliver Mintzlaff, az RBL CEO-ja). Sokat beszélünk, minden rendben.”
Konrad Laimer oder nichts? Bayern Munich's Julian Nagelsmann makes a familiar demand - Bavarian Football Works

Ismert, hogy Nagelsmann egyik nagy kívánsága a Bayernnél az egykori tanítványa.

A lefújást követően aztán Mintzlaff is megszólalt Laimerrel kapcsolatban: „Jó tárgyalásokat folytatunk a játékossal. Ma is megmutatta, milyen fontos ő nekünk. Az is köztudott, hogy beszéltünk a Bayernnel is. A játékos és mi is el tudjuk képzelni, hogy nekivágunk a szerződése utolsó évének, anélkül, hogy meghosszabbítanánk azt.”

Erre a megszólalásra először a Kicker csapott le. A kevésbé hiteles lap – az Abendzeitung híreivel ellentétben – arról írt, hogy Laimer szívesen focizna még egy szezont Lipcsében, hogy aztán 2023 júniusának végén ingyen igazolható legyen. A Bayern pedig ezek után nem készül újabb ajánlattal.

Mindeközben Florian Plettenberg már régóta hangoztatja Twitter-feedjén, hogy Laimer és Salihamidzicék közt már megtörtént a szóbeli megállapodás és mindkét félnek sokat jelenthet az a tény, hogy a spíler Nagelsmann kívánságlistájának élén van.
FC Bayern vor Laimer-Transfer? Plötzlich ändern sich Vorzeichen - Newsachieve.com

Sabitzer után újabb középpályás érkezhet az RBL-től.

A Bild pedig ma már arról tájékozódott, hogy ugyan még nem hozott végleges döntést az osztrák játékos és a klub, de jelenleg minden afelé halad, hogy a Lipcse az előttünk álló szezonban még megtartja, a Bayern nem fogja kifizetni a kért 30 milliós árat és amennyiben nem történik további sérülés a bajorok középpályáján, 2023-ban ingyen szerezhetik meg a labdarúgót.

Sok kérdőjel van az ügyben, hiszen nagy talány az is, hogyha esetleg volt edzője, Julian Nagelsmann már nem ülne a kispadon szűk egy év múlva, miként dönthet az izgalmas szezon elé néző középpályás.

via Bayern & Germany

„Köztudott, hogy tárgyaltunk a Bayernnel is” | Laimer jövőre ingyen érkezhet
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top