Coman: Vébét és több BL-címet szeretnék még nyerni, de az Aranylabda is fontos

Kingsley Coman egy angol lapnak adott interjút az előtte álló célokról, a távozás gondolatáról és arról, hogy végül miért döntött úgy, hogy 2027-ig hosszabbít a Bayern Münchennel.

A Bayern München 26 éves francia szélsője, Kingsley Coman a Daily Mailnek beszélt a távozási gondolatairól, illetve megosztotta gondolatait a novemberben kezdődő katari világbajnokságról is.

King már az elmúlt hetekben is beszélt érdekes témákról. Az angol focit is követő olvasóink számára például érdekes lehet, hogy kiskorában a Bolton Wanderers csapatának szurkolt. Emellett nemrég az ESPN egyik videójában tettek fel neki villámkérdéseket. Az egyik az volt, hogy válasszon Lewandowski és Benzema között:

„Lewa távozott, szóval bocsánat, de Benzema!”

Na, de jöjjön a Daily Mail-féle interjú…



Sérülés miatt ki kellett hagynia a 2018-as vébét, amelyet a franciák nyertek meg. Egyébként korábban azt is elmesélte, hogy pont a torna ideje alatt találkozott először későbbi feleségével.

A céljairól: Meg akarom nyerni a világbajnokságot, hiszen kihagytam. Emellett több Bajnokok Ligája-címet szeretnék nyerni a Bayernnel. Van egy pár ember, aki megnyerte többször is, szóval én is ezt szeretném. Csak is azért, hogy csapatként, meg talán játékosként is minél több trófeát nyerjek. Az Aranylabda is számít. Azt mondanám, azért mert ez a legjobbak legjobbjának jár. Amikor célokat tüzök ki magam elé, akkor azt szeretném, hogy nagyok legyenek, hogy álmodjak róluk. Ha (az Aranylabda-szavazáson) harmadik vagy ötödik vagy, már nagyszerű játékosnak számítasz, viszont én a legjobb akarok lenni, aztán meglátjuk, mi lesz.

Arról, hogy hol próbálná ki magát a jövőben: Két bajnokság van, ahol szívesen játszanék egy nap. Mielőtt megegyeztünk (az új szerződésről), komolyan gondolkodtam rajta. Ki akartam próbálni valami újat, aztán viszont beszéltem a klubbal és megegyeztünk. Semmi másról nem beszéltem velük, csak a fociról és arról, hogy mit akarunk elérni együtt. Számomra ez volt a legjobb opció. Még ha máshová is szeretnék igazolni, vagy ha igazán tetszik az, hogy ki is vagyok, vagy ha tényleg tisztelnek és értékelnek engem, akkor már úgy voltam vele, hogy még mindig fiatal vagyok.



A Szuperkupán ott volt, de az első két bajnokin nem játszhat majd eltiltás miatt.

Arról, hogy mely országokon gondolkodott: Anglia és Spanyolország között vacilláltam, hiszen valami olyat akartam kipróbálni, amelyet még nem tapasztaltam. Szóval Franciaország és Olaszország nem játszott. Igazán ki szerettem volna próbálni egy új dolgot, egy másik országot, más embereket és egy új ligát. Természetesen a Premier League azért jött szóba, mert az a világ legjobb bajnoksága, Spanyolország pedig azért, mert az időjárás csodálatos.

Arról, hogy miért maradt a Bayernben: Úgy éreztem, hogy még sok mindent tehetek itt és ezért maradtam. A szerződésem csak most kezdődött. Meg akarom mutatni a klubnak, hogy jól döntöttek, amikor igazán hittek bennem és megadták ezt a lehetőséget. Ha majd telik az idő és úgy érzem, hogy ismét letettem az asztalra valamit, akkor talán elkezdek gondolkodni azon, hogy kipróbálok valami mást egy másik országban.

via Bayern & Germany

Horváth Balázs

22 éves. Bayern-szurkoló.

Leave a Comment

Friss posztok

Itt a Bayern teljes edzősagája…

Összeszedtük nektek az edzőkérdés alakulásának legfontosabb állomásait Thomas Tuchel nyári menesztésének február 21-i bejelentése óta...…

8 óra ago

„Imádom a focit” | Bayern 2-0 Wolfsburg

A Wolfsburg elleni 2-0-ás siker után a vezetőedző és két játékosa nyilatkozott. (tovább…)

18 óra ago

Simán legyőztük a Farkasokat | Bayern 2-0 Wolfsburg

A Bayern München utolsó hazai mérkőzésén a Wolfsburg csapata látogatott az Allianz Arenába. (tovább…)

1 nap ago

Utoljára otthon | Bayern-Wolfsburg

A Bundesliga 33. fordulójában a Wolfsburg látogat az Allianz Arenába. (tovább…)

3 nap ago

„Kane, Musiala és Sané sem fog játszani” | Bayern-Wolfsburg

A Wolfsburg elleni bajnoki előtt Thomas Tuchel tartott sajtótájékoztatót. (tovább…)

3 nap ago

Hivatalos: A PSV aktiválta Tillman vételi opcióját

Malik Tillman végleg aláírt a PSV Eindhoven együttesével, méghozzá 2028-ig. (tovább…)

4 nap ago