Interjúk és nyilatkozatok

Brazzo: Időnként Nagelsmann bejön az irodámba, csinálok neki egy kávét és csak beszélünk

Hasan Salihamidzic a Sky90 műsorában beszélt a Bayern Münchennel kapcsolatos témákról.

A Bayern bosnyák sportigazgatója, Hasan „Brazzo” Salihamidzic egyelőre büszke lehet a nyári erősítésekre. Már mind az öt új spíler bemutatkozhatott, közülük pedig Sadio Mané már két gólnál jár.

Az egykori szélső a Sky90 műsorában a szenegáliról és más futballistákról is beszélt. Az egyik első kérdést viszont Robert Lewandowskival kapcsolatban kapta: azt kérdezték tőle, hogy a Frankfurt elleni 6-1-es győzelem során gondolt-e a lengyel klasszisra. A válasza pedig az következő volt:

„Nem.”Bayern Munich: Sadio Mane signing is big boost for Hasan Salihamidzic

A vezetőség az újonc bemutatásán.

Manéról: Természetesen boldogok vagyunk, hogy a miénk. Szerintem minden Bayern-szurkoló az. Attól a pillanattól fogva, amikor realizáltam magamban, hogy le tudjuk igazolni, úgy gondoltam, hogy nagyszerű lesz ennek a klubnak. Ő a megfelelő játékos, hogy vonzó futballt nyújtson a drukkereknek. Amikor meglátom őt a gyülekezőben egy órával az edzés kezdete előtt, jó érzés tölti el a szívemet.

A Bayern támadósoráról – Lewa nélkül: Hét-nyolc támadónk van a három-négy posztra. Nincs több Lewandowski mögötti bujkálás. Most ők a felelősek, gólt kell rúgniuk és többször kell megmutatniuk magukat. Az ötlet az volt, hogy versenyhelyzetet alakítsunk ki (a kereten belül).

Arról, hogy nem igazi középcsatárral játszik a csapat: Ez a piac kérdése volt. Amikor nincs klasszikus csatár, akit ki tudunk fizetni, emellett pedig lehetőség nyílik egy olyan labdarúgó leigazolására, mint Mané, akkor megéri átgondolni a terveinket. Kidolgoztunk egy játékot és ha az edző úgy látja, hogy a kezdő támadóhármas nem működik, akkor be tud küldeni három hasonlóan jó játékost.FC Bayern: Sportvorstan Salihamidzic kritisiert Leroy Sané - kicker

Leroy és Hasan.

A Sané eligazolásáról szóló pletykákról: Nincs igazság bennük. Leroy egy fontos játékos számunkra, szóval ehhez nem kell hozzáfűznöm semmit.

Arról, hogy a Lipcse harcolhat-e a bajnoki címért: Ott vannak a darálóban. Mi mindent megteszünk majd azért, hogy ismét bajnokok legyünk. De a Lipcsének jó támadóereje és kerete van. Biztosan beleszólhatnak majd.

De Ligtről: Elmagyaráztunk neki mindent a projektről és még mielőtt a számokról kezdtünk volna beszélni neki, azt mondta, hogy hozzánk akar csatlakozni. Bármelyik új igazolás többet kereshetett volna azoknál a kluboknál, akik érdeklődtek irántuk, de végül mellettünk döntöttek.

Arról, hogy jobban megérte-e volna, hogyha hosszabbítanak Sülével és nem költenek 60 milliót de Ligtre: Erre csakis azt tudom mondani, hogy teljes mértékben Matthijs volt az álomcélpontunk. Már évek óta. Szerintem neki is a Bayern volt az álomklubja, szintén már évek óta. Nagyon jól illik hozzánk.Bayern Munich Coaches - Bavarian Football Works

Nagelsmann bizonyítani akar a második idényében.

A csapat állapotáról: Szerintem még nem igazán vagyunk fittek. A következő hetekben a meccsekkel és az edzésekkel ez változni fog. Jönnek majd olyan hetek is, amelyek nagyon fárasztóak lesznek és akkor majd 100%-osak akarunk lenni.

Az átigazolások kiterveléséről: Nagelsmann mindig ott ül az asztalnál. Elmondja, mi tetszik neki és mi nem. Így döntünk. Vagy mi győzzük meg őt, vagy ő minket. Egész jól működik ez a rendszer. A játékosokkal való tárgyalások során is jelen van. Ez az ő csapata, ugyanakkor ezt a klubért és a szurkolókért is tesszük. Mindenki el tudja mondani, ha nem tetszik neki valami és a másik nem sértődik meg emiatt.

Nagelsmannról: Megelőzi a korát. Világos ötleteken gondolkodik, ez pedig számunkra a legfontosabb dolog. Sokat beszéltünk az előző szezonról, a szisztémákról, az edzésekről, az elképzeléseiről. Julian elfogadja mások véleményeit is és megszólal, ha valami zavarja őt. Gyakran jön be az irodámba, csinálok neki egy eszpresszót, aztán beszélgetünk. Nagyon élvezem a közös munkát vele.

via Bayern & Germany

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top