Sajtómix

Sajtóhírek: Havertz és Nkunku a jövő célpontjai lehetnek, Zirkzee távozhat



Sajtómixünkben összegyűjtöttünk néhány friss hírt a Bayern München állítólagos kiszemeltjeiről, Kai Havertzről és Christopher Nkunkuról, illetve a távozás felé kacsintgató Joshua Zirkzeeről, valamint két fiatal bajorról.

Régen volt már transzferpletyka-összefoglalónk, ugyanakkor ezúttal be kell érnetek egy fokkal lágyabb hírekkel. A német sportmédia ugyanis jövő nyári célpontokkal, illetve a Bayernből távozni készülő perememberekkel foglalkozott.



Kai Havertz on growing into a No 9 and taking on England's ruthless defenders - The Athletic

Havertz most még jól érzi magát Londonban.

Kai Havertz és 2023 nyara

A Sport1 riportere, Kerry Hau szerint Hasan Salihamidzic érdeklődött a Chelsea játékosa, Kai Havertz felől a nyár elején. Brazzo jó kapcsolatot ápol a ROOF ügynökséggel, amely Kai mellett Sadio Manét és Serge Gnabryt is képviseli.

A német válogatott támadót Lewandowski pótlására szerezte volna meg a Bayern, ráadásul Hau úgy tudja, pont emiatt jobban akarta a müncheni vezetőség azt, hogy a lengyel klasszis London kék felén kössön ki. Végül a Barcát választotta Lewa, azonban ennek ellenére Havertzet továbbra is élénken figyeli majd a klub.

Az átigazolásnak egyébként is csak akkor lenne értelme, ha a Bayernből távozna egy kezdő támadójátékos. Hosszabbítása után Coman és Gnabry már egyáltalán nem gondolkodik a jövő évi távozáson, Mané és Müller pedig érinthetetlennek számít. Sané helyzete még érdekes lehet. De fontos, hogy addig még el fog telni egy szezon, ami nagyon sok időt jelent.



Is RB Leipzig's Christopher Nkunku the man to stop Bayern Munich? | Bundesliga

Neuer és Nkunku

Nkunku lehet az újabb lipcsei érkező

Mint Havertz esetében, úgy Nkunku iránt is régóta érdeklődik Salihamidzic sportigazgatói csapata. A francia kiválóság 2026-ig hosszabbított a Lipcsével, de nem kizárt, hogy jövőre már megteheti a következő lépést a karrierjében, hogy egy topklubba igazoljon. Szinte minden nagy csapat meg szeretné szerezni őt.

És megint csak ugyanúgy, mint Havertznél, csakis akkor lehet valóságos kiszemelt Nkunku, ha egy fontos támadójátékos távozna. A Sport1 szerint ráadásul Pini Zahavi újra szeretne együtt dolgozni a Bayernnel. Érdekes módon Hau szerint Zahavi és Brazzo kapcsolata jobb lett, mint Alaba távozásakor (ugyebár eközben Lewa is elment).

„Remélem, hogy a Bayern és én barátságos kapcsolatban leszünk a jövőben. Azt is remélem, hogy nem eligazoltatni fogok játékosokat tőlük, hanem viszek majd hozzájuk.” – mondta Zahavi a Bildnek.



FC Bayern: Joshua Zirkzee is apparently missing in training - PremierSeason.com

Hamarosan távozhat a holland.

Mi lesz Zirkzeevel és a tartelékokkal?

Florian Plettenberg szerint a Stuttgart számára Joshua Zirkzee lenne a legjobb választás, amennyiben csatáruk, Sasa Kalajdzic eligazol. Pletti szerint a Bayern 20 millió eurót kér a tavaly nagy szezont futó holland csatárért, illetve szeretne visszavásárlási opciót is.

A Stuttgartnak utóbbival nem is lenne baja, de mindenképpen lejjebb szeretné vinni az összeget. Ajánlattétel egyelőre még nem történt, de a svábok elméletileg 13 millióval készülnek.

Joshua szerződése 2023-ban jár le és már több klub érdeklődéséről lehetett hallani vele kapcsolatban. Még három hét van az átigazolási ablakból és könnyen lehet, hogy meg tud egyezni valamelyik klubbal, legyen az a Stuttgart, vagy éppen a PSV. A holland klub még vár, hiszen csak akkor tenne ajánlatot a Bayernnek, amennyiben továbbjutna a Bajnokok Ligája playoff-köréből is.

Zirkzee az előző edzést betegség miatt kihagyta. A Bild rajta kívül még két játékost említett meg, mint lehetséges távozót: Tanguy Nianzout és Bouna Sarrt.

FRISSÍTÉS: Tanguy Nianzou nagy eséllyel az OGC Nice csapatában köthet ki.



1. FC Köln: Bayern-Transfer – Bright Arrey-Mbi unterschreibt beim FC

Bright még az év elején került Kölnbe, ahol egyáltalán nem játszott.

Kölcsönjátékosok: Bright Arrey-Mbi és Gabriel Vidovic?

Bright Arrey-Mbi kölcsönszerződése hamarosan véget érhet. A Köln ugyanis kész felbontani a kontraktust, amelyet januárban kötött a Bayernnel. Bright 2023 nyaráig lett volna a Kecskéseknél, akik azonban egyáltalán nem számolnak vele.

A védő szerződése 2025-ig szól a bajorokkal. Német és angol másodosztályú, illetve francia és belga csapatok is érdeklődnek érte abban az esetben, ha tényleg felbontanák a szerződését.

Nübel és Tillman már kölcsönben van és könnyen lehet, hogy klubot váltva Arrey-Mbi és Gabriel Vidovic is követi őket. Utóbbit mindenképpen német első osztályú együttesekhez küldené a Bayern.

via Bayern & Germany

Sajtóhírek: Havertz és Nkunku a jövő célpontjai lehetnek, Zirkzee távozhat
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top