Egyéb

Értékelés: Bochum 0-7 Bayern

Vasárnap délután ismét egy látványos, dinamikus játékot láthattunk kedvenceinktől, egy stabil védelemmel, egy kreatív középpályával illetve egy rendkívül hatékony és kiszámíthatatlan támadóharmaddal, amelynek mészárlás lett az eredménye a Ruhr-vidéken, a kiesőjelölt Bochum otthonában. De lássuk egyenként, hogyan teljesítettek játékosaink ezen a könnyed mérkőzésen (1-pocsék, 2-gyenge, 3-átlagos, 4-jó, 5-kiváló).

Kezdőjátékosok

Manuel Neuer – szerkesztői értékelés: 4

Kellemes vasárnap délutánt töltött a Bayern kapujában csapatkapitányunk, Neuer-nek ugyanis sok tennivalója nem volt a 90 perc során. 7 kisebb védést ennek ellenére is bemutatott, emellett volt egy kulcsfontosságú kifutása-tisztázása is, hosszú indításainak pedig közel fele (5/12) pontos volt. Nem utolsó sorban pedig zsinórban második kapott gól nélküli meccsét hozta le. Jó teljesítményt nyújtott.

Benjamin Pavard – szerkesztői értékelés: 4

Pavard a Bochum ellen is folytatta szezon eleji jó formáját:  védekezésben stabil volt hátul, mindhárom párharcát megnyerte – 1 szerelést és 2 becsúszást bemutatva – emellett jobbhátvédként a támadásokban is aktív részt vállalt, 4 hosszú indításából 3 sikeres volt, amelyekkel többször is veszélyes gólhelyzetet alakított ki csapattársai számára. Jó értékelést írunk a neve mellé.

Dayot Upamecano – szerkesztői értékelés: 4

Sok dolga neki sem volt a védelem tengelyében. ennek ellenére 3 tisztázást, 3 szerelést és 3 becsúszást is bemutatott, párharcainak pedig több, mint felét (4/7) megnyerte – igaz, 5 fejpárbajából csak egy volt sikeres. Passzjátéka azonban ismét remek volt, 94%-os passzpontosságot ért el, hosszú indításai pedig mind pontosak voltak (4/4). Jó teljesítményt nyújtott.

Matthijs de Ligt – szerkesztői értékelés: 4

Csuklósérülés miatt de Ligt játéka elég kérdéses volt, végül azonban bekerült Upamecano mellé a védelem tengelyébe, először lépve pályára kezdőként bajor mezben. Ezt pedig meg is hálálta, hiszen egy szöglet utáni fejesgól révén megszerezte első Bayern találatát is tétmeccsen. Fejelési technikája hátul is meglátszott, mivel fejpárbajainak több, mint felét (3/5) megnyerte. Emellett pedig 5 tisztázás és 1 blokkolt lövés is a neve mellé fűzhető. 95%-os passzpontosságot ért el, 4 hosszú indításából 2 volt pontos. Jó értékelést kap.

Lucas Hernández – szerkesztői értékelés: 4

Davies izomproblémái miatt Hernández ezúttal nem közép-, hanem balhátvédként lépett pályára, ez azonban nem volt különösen rossz hatással a teljesítményére. Honfitársához, Pavard-hoz hasonlóan Lucas is aktívan kivette a részét a támadójátékból, 84%-os passzpontossága mellett 2 sikeres hosszú indítása is volt. Védekezésben is stabil volt, mindhárom párharcát és mindkét fejpárbaját megnyerte, továbbá 2 becsúszást, 1 szerelést és 1 tisztázást is bemutatott. Egy óra játék elteltével aztán a biztos győzelem tudatában, pihentetés céljából lecserélte őt Nagelsmann. Jó teljesítményt nyújtott.

Joshua Kimmich – szerkesztői értékelés: 4

Ismét egy teljes mértékben uralom alatt tartott középpályát láthattunk Kimmich részéről. Joshua a 4 párharcából mindössze egyet veszített el, 1 szerelést és 1 tisztázást is bemutatva. Ezúttal viszont nem feltétlen védekezésben, hanem támadásban volt kulcsszerepe: 87%-os passzpontosságot ért el, kiosztott egy gólpasszt, 6 hosszú indításából 5 pontos volt, emellett 4 kulcspassza is volt és 2 nagy helyzetet is kialakított. Kiváló értékelést írunk a neve mellé.

Marcel Sabitzer – szerkesztői értékelés: 3

Kimmich támadóbb szellemű játéka miatt vasárnap Sabitzer volt a romboló játékos a középpályán. A Bochum halovány támadójátéka miatt azonban nem sok tennivalója volt az osztráknak. Párharcainak viszont így is csak kevesebb, mint felét (2/5) nyerte meg, 2 szerelést bemutatva, emellett pedig mindkét fejpárbaját elveszítette. Volt azonban 1 sikeres hosszú indítása, 1 kulcspassza, passzpontosság terén pedig 84%-ot ért el. Átlagosnak mondható a teljesítménye.

Kingsley Coman – szerkesztői értékelés: 5 – Meccsembere

Eltiltásának letöltését követően Coman egy kiváló teljesítménnyel hálálta meg Nagelsmann számára azt, hogy a tréner kezdőbe jelölte őt . A francia ugyanis a gólja mellett 2 gólpasszt is kiosztott, kiharcolt egy büntetőt, volt 3 kulcspassza, 2 sikeres csele, 1 pontos hosszú labdája, 3 helyzetet is kialakított, nem utolsó sorban pedig 86%-os passzpontosságot ért el. Továbbá párharcainak nagyrészét (8/13) is megnyerte a jobbszélen. Nálunk ezúttal ő a meccsembere.

Coman nach dem Torspektakel in Bochum: "Wir sind bei 100 Prozent!"

Thomas Müller – szerkesztői értékelés: 3

Érdekes volt látni, hogy a 7 rúgott gól ellenére Müller nem szerepelt a gólszerzők listáján. A Coman, Sané, Mané trió dinamikus jelenléte miatt ugyanis a kubikon számára a megszokottnál jóval kevesebb aktivitás jutott. Csapatjátékával azonban ismét kulcsszerepet vállalt a támadóharmadban, 85%-os passzpontossággal, 2 kulcspasszal és 1 sikeres csellel. Átlagos teljesítményt nyújtott.

Leroy Sané – szerkesztői értékelés: 4

Coman mellett Sané is remek teljesítménnyel hálálta meg a kezdőbe kerülést, mivel már a 4. percben egy gyönyörű gólt szerzett, méghozzá jobb (!) lábbal. Emellett játékán újra látszott a bajor mentalitás, mivel állandó veszélyforrás volt a bochumi védelem számára a bal oldalon, 4 kulcspasszt és 4 sikeres cselt is bemutatva. Továbbá párharcainak több mint felét (7/13) megnyerte és 84%-os passzpontosságot ért el. Jó értékelést kap.

Sadio Mané – szerkesztői értékelés: 4

Mané játékán máris látszik a bajor mentalitás, a VAR által kezezés miatt elvett gólját követően ugyanis Sadio nem csüggedt el és nem is reklamált, hanem 1 perccel később rögtön szabályos gólt szerzett, majd büntetőből duplázni is tudott. 2 gólja mellett a szenegáli 3 sikeres cselt is bemutatott, passzpontossága azonban csak 67%-os volt. Párharcainak nagyrészét (6/8) viszont megnyerte. Jó teljesítményt nyújtott.

Cserejátékosok

Josip Stanisic – szerkesztői értékelés: 3

Hernández helyére érkezett a balhátvéd posztra bő egy óra elteltével. Stanisic a meccs hátralévő részében viszonylag stabil volt hátul, 1 szerelést is bemutatott, egy alkalommal azonban kicselezték. 1 párharca és 1 fejpárbaja volt, mindkettőt elvesztette. Passzpontossága azonban 90%-os (!) volt. Átlagos értékelést írunk a neve mellé.

Ryan Gravenberch – szerkesztői értékelés: 3

Sabitzer helyére érkezett a középpályára bő egy óra elteltével. Gravenberch a meccs hátralévő részében sokat nem mutatott a pályán, 100%-os passzpontossága viszont megsüvegelendő. Átlagosnak mondható a teljesítménye.

Noussair Mazraoui – szerkesztői értékelés: 3

Pavard helyére érkezett a második félidő közepén. Teljesítményben egyelőre még nem hozza azt a szintet, amivel francia társa kihívója lehetne a jobbhátvéd poszton, 93%-os passzpontossága mellett viszont mindhárom párharcát megnyerte vasárnap, 3 becsúszást is bemutatva. Átlagos értékelést kap.

Serge Gnabry – szerkesztői értékelés: 4

A Wolfsburg ellen elszenvedett csuklósérülése ellenére Gnabry elutazott a csapattal Bochumba, a kezdőcsapatból azonban elővigyázatosságból kikerült. Csereként viszont így is pályára lépett Müller helyére a második félidő közepén, sőt, mi több, remekül is szállt be a meccsbe, hiszen gólt szerzett, volt 1 sikeres csele illetve 1 pontos hosszú indítása is. Jó teljesítményt nyújtott.

Gabriel Vidovic – szerkesztői értékelés: 4

A mindössze 18 éves horvát csatár Sané helyére állt be az utolsó 20 percre. Vidovic remek benyomást is keltett, hiszen kiosztott egy gólpasszt és volt 2 kulcspassza is. Jó értékelést írunk a neve mellé.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top