Bundesliga

Vért izzadtunk az egy pontért | Bayern 1-1 Mönchengladbach



A Bundesliga 4. fordulójában is elképesztő fölényben játszott a Bayern, Yann Sommer remeklése miatt viszont csak 1-1-es döntetlenre futotta otthon a Mönchengladbach ellen.

Nagelsmann csapata óriási lendülettel kezdett be és helyzetet helyzetre halmozva támadta a vendégek kapuját. Nem sok szóhoz jutott az ellenfél, kontrából próbáltak volna több-kevesebb sikerrel megindulni.

A bajorok fölénye az első félidő közepén két gólban is megmutatkozott, igaz mindkettőt érvénytelenítette a játékvezető – természetesen Sadio Mané szerzett két lesgólt, amiből az első erősen véleményes volt: a spori szerint a visszafelé mozgó, labdát kerülő Coman zavarta a kapust, ezért vette el a ziccert kihasználó szenegáli elől a találatot. Egy-két perccel ezután egy jogosnak mondható ítéletet hozott a teljes meccsen következetlenül bíráskodó Schlager. Mané négy forduló az 5. érvénytelen gólját jegyezte.

Two goals Orange candidate Frimpong for Leverkusen, Bayern draws | NOW - Paudal

Törvényszerű volt, hogy a védekezésre beálló mumus vendégek valahogy borsot törnek a bajorok orra alá: a félidő végén Upa rossz labdakezelése után Thuram indult meg és meg sem állt a vezetőgólig.

A második félidőben még nagyobb fölényben játszott a Bayern: sok helyzet maradt kihasználatlanul, Yann Sommer annyiszor védett (19), hogy abszolút Bundesliga-rekordot állított fel. Amikor úgy tűnt, hogy lehetetlen szabályosan bevenni a kapuját, jött a csereként beállt Musiala és gólpasszal kedveskedett a lelkesen játszó Sanénak – a támadó egy jól helyzett lövéssel enyhítette a bajor játékosok és szurkolók frusztrációját.

A Bayernnek lett volna lehetősége nyerni is, a meccs végén a csatárként beálló De Ligt előtt is akadt helyzet, de Sommer ennek is megálljt parancsolt. A döntetlennek végsősorban mindkét csapat, de a Mönchengladbach jobban örülhet.

A következő forduló újabb rangadót tartogat: a négy meccsen három győzelmet arató és még veretlen Union Berlin fogadja otthon az őket csak jobb gólkülönbséggel megelőző münchenieket.

Vért izzadtunk az egy pontért | Bayern 1-1 Mönchengladbach
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top