Interjúk és nyilatkozatok

Brazzo: Musiala nem eladó; nem bánkódom Haaland miattA Bayern sportigazgatója, Hasan Salihamidzic az átigazolási időszak utolsó napján adott interjút Florian Plettenbergnek.

Öt újonccal vág neki a szezonnak a Bayern, miközben 15-en távoztak az első csapattól. Hasan Salihamidzicnak kemény transzferidőszaka volt, amelyet a Sky riporterével, Florian Plettenberggel értékelt. Beszélt a nyárról, Musialáról, Haalandról, Cristiano Ronaldóról, Nkunkuról és Harry Kane-ről is.Nije lako biti Hasan Salihamidžić, ali on je čovjek koji ne gazi preko riječi - SportSport.ba

Nagelsmannal.

Arról, hogy hogyan értékeli az átigazolási ablakot: Ezt majd a szezon végén látjuk majd igazán. Eddig jól néz ki, ez volt a tervünk is. A csapat minden részén igyekeztünk versenyhelyzetet kialakítani. Ha azt nézzük, hogy mennyire jól fel vagyunk fegyverkezve, akkor ez egy jó szezonkezdés.

A transzferek mögötti stratégiáról: A játékosmegfigyelésünk során figyeljük, hogy mely játékosok illenek a Bayernhez. Kik a toptehetségek, akikre érdemes odafigyelni? Kik érkezhetnek a keretbe? Mindezt Julian Nagelsmannal beszéljük meg. Fontos, hogy mindig leüljünk kicsit, megigyunk egy kávét és figyeljük a videókat. Így kezdünk. Fontos, hogy az edző is véleményt formáljon és hogy elfogadja, amit szeretnénk. Julian egy hatalmas erősítés a Bayernnek, mert közvetlenül a játékosokkal dolgozik és fejleszti őket.

Az eladott játékosokból befolyó bevételből: Ez nagyon fontos volt. Mindig a balanszra törekszünk. Mindent közösen a felügyelő bizottsággal irányítottunk. Vettünk egy játékost, aztán eladtunk egyet. Ha nincs bevételed, nincs mit elköltened.Hasan Salihamidzic: „Besonders stolz, Mané in München begrüßen zu dürfen“ - Video - WELT

Nagyon örül Sadiónak.

Cristiano Ronaldóról: Hihetetlen nagy személyisége van. Nagy játékos, aki az elmúlt években sorozatban hagyta ott a nyomát a futballvilágban. Nem volt opció számunkra, hiszen más dolgokkal foglalkoztunk. A jelenlegi támadósoron ügyködtünk. Hogy sajnálni kéne-e őt? Nem hiszem. Ő egy nagyszerű futballista, aki óriási dolgokat ért el az előző pár évben.

Erling Haalandról: Voltak tárgyalásaink, de hamar világossá vált, hogy nem fog működni mindkét félnek. Ezért is játszik most a Manchester Cityben és ezért vannak más játékosaink.

Arról, hogy Mané megszerzése ellenére is bánkódik-e Haaland miatt: Nem. Nagyon örülök annak, ahogyan végül alakultak a dolgok. Meglátjuk, milyen lesz a szezon. Sadio egy hatalmas érték számunkra. Nagyon jól beilleszkedett és top mentalitása van. Mathys Tel is ott van, akit nagyon tisztelünk és komoly kvalitásai vannak neki is.

Hasan Salihamidzic declares Jamal Musiala not for sale - PremierSeason.com

„Nem eladó!”

Jamal Musialáról: Évekkel ezelőtt hoztuk őt ide és már akkor nagy minőséget képviselt. Az, hogy ilyen fejlődésre volt képes, az nagyban köszönhető az edzői stábunknak és a játékosoknak is. Szórakoztató őt nézni. Nagy nyereség a csapatnak. Fontos, hogy a Bayernnél maradjon jó sok ideig. Természetesen nem eladó. Csodás srác, német válogatott is. Ilyen labdarúgók kellenek nekünk. Őrültség lenne belegondolni, hogy elengedjük őt. Sokáig a Bayern mezében fog focizni.

Arról, hogy Süle helyére de Ligt érkezett: Ez nem egy Niklas Süle elleni döntés volt. Hanem egy Matthijs de Ligt miatti. Évek óta tetszett nekünk. Nem csak a képességei, hanem a karaktere is. Tökéletesen illeszkedik a csapatba, jó a mentalitása. Látható most is, amikor a jelenlegi helyzetét kezeli. Mindent megtesz, ami jó a csapatnak. Boldogak vagyunk, hogy nálunk van.FC Bayern: Hasan Salihamidzic im Interview zum Deadline Day | Fußball News | Sky Sport

Plettenberggel.

Laimerről: Természetesen nem mondhatok semmit. Érdeklődtünk, de egyelőre még nem jött össze igazán. Most még az RB Leipzigben játszik. Ez a legőszintébb dolog, amit mondani tudok jelenleg.

Harry Kane-ről: Ez még korai. Ha ránézel a támadóharmadunkra, akkor látható, hogy nyolc játékosunk van négy posztra. Ha az edzéseket nézed, akkor is jól szórakozhatsz. Néhány edzés talán jobb is, mint a Bundesliga-mérkőzések.

Nkunkuról: Nem akarom felidegesíteni a kollégámat, Oliver Mintzlaffot. Nagyszerű játékos, ezt pedig láthattuk az előző szezonban is. Az elmúlt szezonokban nagyon sokat haladt. Ebben az idényben is jól kezdett.

A Barca elleni meccsről és Lewa visszatéréséről: Várom már. Ezek azok a mérkőzések, amiket vársz focistaként és egy klub menedzsereként is. Kemény a csoportunk, de nem félünk. Ezt akartuk. Látványosságot kell biztosítanunk a szurkolóinknak.Bayern Munich's Sporting Director tackles the situation of two players - Bavarian Football Works

A BL-győzelem estéjén.

Arról, hogy Nagelsmannak távoznia kell-e, ha a Bayern ismét a BL negyeddöntőjében esik ki: Ezen még senki sem gondolkodik. Pozitív személyiség vagyok és nagyon erős csapatunk van. Meccsről meccsre kell haladnunk és majd meglátjuk.

Arról, hogy ez a csapat képes-e a triplázásra: Sok dolognak kellett egyszerre megtörténnie ahhoz, hogy megnyerjünk mindent. Vonzó focit kell játszanunk. Jól kezdtünk és már láthattunk pár különleges találkozót. A Gladbach elleni mérkőzésünk volt az egyik legjobb, igazán szórakoztató volt.

via Florian Plettenberg, Bayern & Germany

Brazzo: Musiala nem eladó; nem bánkódom Haaland miatt
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top