Egyéb

Értékelés: Union 1-1 Bayern

Ahogy arra számítani lehetett, szombat délután keményen megizzadtak kedvenceink a tabella 2. helyén álló Union Berlin otthonában. A fővárosi csapat ugyanis 90 percen keresztül foggal-körömmel védekezett és a favágó focijával bosszantó módon végül 1 pontot sikerült otthon tartania. De lássuk egyenként, hogyan teljesítettek játékosaink ezen a nehéz mérkőzésen (1-pocsék, 2-gyenge, 3-átlagos, 4-jó, 5-kiváló).

Kezdőjátékosok

Manuel Neuer – szerkesztői értékelés: 3

Az Union vezető góljában a csapatkapitány is kissé benne volt. Ezt leszámítva a meccs hátralévő részében sok dolga nem volt, a játék nagyrésze ugyanis az ellenfél térfelén folyt. A második félidő 75. percében azonban egy kulcsfontosságú védéssel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Bayern legalább 1 pontot elhozzon a fővárosból. Emellett 90%-os passzpontosságot ért el, hosszú labdáinak pedig több, mint fele (3/5) pontos volt. Átlagosnak mondható a teljesítménye.

Benjamin Pavard – szerkesztői értékelés: 4

Pavard – csakúgy, mint az elmúlt meccseken – tegnap is rendkívül támadó szellemben játszott, 4 beadást, 4 pontos hosszú indítást és 3 kapuralövést jegyezve, 90%-os passzpontosság mellett. Emellett védekezésben is remekelt, 7 tisztázást, 4 becsúszást és 2 szerelést bemutatva. Továbbá összes párharcát (6/6), fejpárbajainak pedig nagyrészét (4/5) megnyerte. Jó értékelést írunk a neve mellé.

Dayot Upamecano – szerkesztői értékelés: 2

Az idei szezonban tegnap először fordult elő az, hogy Upamecano ismét a tavalyi, instabil teljesítményével állt el elő, mivel 2 alkalommal is kicselezték és több szarvashibát is vétett, veszélyes gólhelyzetet ajándékozva az ellenfélnek. Párharcainak kevesebb, mint felét (2/5) nyerte meg, 3 fejpárbajából pedig csak egyszer került ki győztesen. Ezúttal hosszú labdái sem voltak nagyon pontosak, az 5 indításából csak 2 volt sikeres, emellett pedig 15 alkalommal is labdát veszített. Pocsék teljesítményt nyújtott.

Matthijs de Ligt – szerkesztői értékelés: 4

Upával ellentétben de Ligt tegnap igazi vezére volt a védelemnek, többször is kijavítva francia védőtársa hibáit – 7 tisztázás, 1 szerelés és 1 blokkolt lövés is a holland nevéhez fűződik. Emellett majdnem az összes fejpárbaját (6/7) megnyerte. Passzpontossága 93% volt, hosszú indításai szinte mind pontosak voltak (4/5), sőt, 1 kulcspasszt is bemutatott. Jó értékelést kap.

Alphonso Davies – szerkesztői értékelés: 2

Davies szokásához híven rendkívül támadó szellemben lépett pályára, hatékonysága viszont ezúttal elmaradt. Olyannyira, hogy 14 labdavesztése is volt, amelyekből több veszélyes hazai kontratámadás is született. Emellett védekezés tekintetében sem brillírozott, 7 párharcából mindössze kettőt nyert meg és csak egyetlen tisztázást mutatott be. Pocsék teljesítményt nyújtott.

Joshua Kimmich – szerkesztői értékelés: 4 – Meccsembere

Kimmich ismét kulcsszereplője volt a Bayern játékának, az egyenlítő gólja mellett többször is fejfájást okozott az ellenfél védelmének, 6 beadást, 3 hosszú indítást, 2 cselt és 1 kulcspasszt is bemutatva. Védekezésben már nem mozgott ennyire jól, párharcainak ugyanis kevesebb, mint felét tudta megnyerni (3/8), emellett 16 labdát is elveszített a középpályán. Összességében viszont – főként a gólja miatt – nálunk ő a meccs embere.

Kép

 

Marcel Sabitzer – szerkesztői értékelés: 4

Kimmich offenzív játéka miatt ismét Sabitzer volt a romboló játékos a középpályán, 4 tisztázást és 4 szerelést bemutatva. Párharcainak felét (3/6), fejpárbajainak pedig közel felét (4/9) nyerte meg. Emellett 92%-os passzpontosságot ért el, 3 hosszú indításából pedig 2 pontos is volt. Támadásban 2 kapuralövéssel is próbálkozott. Jó teljesítményt nyújtott.

Kingsley Coman – szerkesztői értékelés: 3

A mérkőzés elején igazi veszélyforrás volt a jobbszélen, összességében viszont csapattársaihoz hasonlóan Coman játékából is hiányzott a hatékonyság. 3 beadásából az összes pontatlan volt, 8 cselezési kísérletéből pedig mindössze 2 volt sikeres. Emellett párharcainak nagyrészét (3/10) elveszítette, sőt 20 alkalommal is labdát veszített. Volt azonban 3 kulcspassza és 1 pontos hosszú indítása. Átlagos értékelést kap.

Jamal Musiala – szerkesztői értékelés: 3

Csípősérüléséből felépülve Musiala pár meccs után újra visszakerült a kezdőbe, játékán viszont egyértelműen látszott, hogy erőnlétileg még mindig nem 100%-os. Volt 2 kulcspassza és 1 nagy helyzetet is kialakított, 3 lövését azonban mind blokkolta az ellenfél, 6 cselezési kísérletéből pedig mindössze 2 volt sikeres. Emellett párharcainak több, mint felét elveszítette (4/11), és 15 alkalommal is labdát veszített. Nagelsmann így bő egy óra játék után lecserélte. Átlagos teljesítményt nyújtott.

Leroy Sané – szerkesztői értékelés: 3

Csapattársaihoz hasonlóan Sané játékából is hiányzott a hatékonyság és az átütőerő. Mindössze egyetlen beadása volt – az is pontatlan -, az első végén kihagyott egy nagy ziccert, párharcainak pedig mindössze felét (4/8) nyerte meg. Cselezés terén viszonylag jól mozgott, 5 cselezési kísérletéből 3 is sikeres volt. Átlagos értékelést írunk a neve mellé.

Sadio Mané – szerkesztői értékelés: 3

Érkezése óta minden bizonnyal eddig ez volt Mané leggyengébb meccse a Bayern színeiben. A szenegáli támadót ugyanis az Union kompakt védelme remekül kizárta a játékból, passzpontossága így mindössze 70%-os volt. Ennek ellenére 4 kapuralövése  is volt, 3 cselezési kísérletéből az összes sikeresnek bizonyult. Emellett az összes párharcát (7/7) megnyerte, fejpárbajainak nagyrészét (3/4) sikerrel vette. Átlagosnak mondható a teljesítménye.

Cserejátékosok

Ryan Gravenberch – szerkesztői értékelés: 3

Kimmich cseréjeként Gravenberch bő egy óra játék elteltével vérfrissítésként érkezett a középpályára, beállása után azonban egy szabálytalan becsúszás miatt rögtön sárga lapot kapott. A félóra játéklehetőség alatt párharcainak nagyrészét (4/6) megnyerte és 1 tisztázást is bemutatott. Támadásban viszont semmi olyat nem tudott felmutatni, amivel hozzájárulhatott volna ahhoz, hogy a csapat fel tudja törni a berlini védelmet. Átlagos értékelést kap.

Thomas Müller – szerkesztői értékelés: 3

Pihentetése ellenére Musiala cseréjeként Müller is kapott közel félóra játéklehetőséget. Beállása egyértelműen változtatott a csapat támadójátékon, hatékonyságot azonban ő sem tudott pályára hozni – mindössze 1 kulcspasszot bemutatva. Átlagos teljesítményt nyújtott.

Serge Gnabry – szerkesztői értékelés: 3

Müller-hez hasonlóan Gnabry is nagyobb dinamikát hozott a csapat támadójátékába, a hatékonyság viszont az ő részéről is hiányzott – mindössze 1 kulcspassz révén. Átlagos értékelést írunk a neve mellé.

Leon Goretzka – szerkesztői értékelés: –

Davies késői cseréje volt, így nem játszott eleget ahhoz, hogy értékelni lehessen a teljesítményét.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top