Egyéb

Értékelés: Bayern 2-0 Barcelona

Egy katasztrofálisnak titulálható első félidő után a második játékrészre feltámadt a bajor mentalitás, amely a hatékonysággal karöltve otthon tartotta a 3 pontot Münchenben a dominálni próbáló és labdatartó Barcelona ellen. De lássuk egyenként, hogyan teljesítettek játékosaink ezen a győztes BL-rangadón (1-pocsék, 2-gyenge, 3-átlagos, 4-jó, 5-kiváló).

Kezdőjátékosok

Manuel Neuer – szerkesztői értékelés: 4

Az első félidőben Neuer 2 hatalmas bravúrt is bemutatott előbb Pedri, majd Lewandowski próbálkozásánál. Ezzel nagyban hozzájárult a tegnap esti győzelemhez. A második játékrészben már nem volt olyan sok dolga a csapatkapitánynak, így sikerült kapott gól nélkül lehoznia a mérkőzést. Emellett passzjátéka sem volt rossz, hosszú indításainak közel fele (11/25) pontos volt. Jó teljesítményt nyújtott.

Benjamin Pavard – szerkesztői értékelés: –

Sérülés miatt mindössze 20 perc játéklehetőséghez jutott, így nem játszott eleget ahhoz, hogy értékelni lehessen a teljesítményét.

Dayot Upamecano – szerkesztői értékelés: 4 – Meccsembere

Sokan nagy hibának tartották Nagelsmann részéről, hogy de Ligt helyett Upát jelölte a védelem tengelyébe, utólag viszont kiderült, hogy ez egy tökéletes döntés volt. A fiatal francia hátvéd ugyanis tegnap este kulcsszerepet játszott a csapat védekezésében – 6 tisztázást, 5 szerelést, 2 becsúszást és 1 blokkolt lövést is bemutatva. Emellett majdnem az összes párharcát (3/4) és fejpárbaját (2/3) megnyerte. Passzjátékát tekintve 85%-os passzpontosságot ért el, hosszú indításainak pedig több, mint fele (5/8) sikeres volt. Nálunk ő a meccsembere.

Lucas Hernández – szerkesztői értékelés: 4

Upamecano mellett Hernández is brilliáns játékkal rukkolt elő a védelem tengelyében – 4 szerelést, 2 becsúszást és 1 blokkolt lövést is bemutatva, egy alkalommal azonban kicselezték. Emellett párharcainak felét (3/6) megnyerte. Passzjátékát tekintve 89%-os passzpontosságot ért el, hosszú indításainak pedig fele (4/8) sikeres volt. Mindezek fölött pedig egy bámulatos fejesgólt is szerzett egy szögletet követően, amellyel megkoronázta teljesítményét. A hajrában aztán izomsérülés miatt le kellett cserélni. Összességében viszont jó teljesítményt nyújtott.

Alphonso Davies – szerkesztői értékelés: 4

Davies szokásához híven ezúttal is rendkívül támadó szellemben lépett pályára és veszélyes elfutásaival többször is fejfájást okozott a Barca védelmének, 88%-os passzpontossága mellett 2 pontos hosszú indítást és 1 kulcspasszt is bemutatva. Emellett védekezésben is jeleskedett, 3 becsúszás, 2 szerelés és 1 tisztázás révén, egy alkalommal azonban kicselezték. Párharcainak nagyrészét (9/14) megnyerte. Jó értékelést kap.

Joshua Kimmich – szerkesztői értékelés: 4

Az első félidőben Kimmich finoman szólva is szenvedett, mivel 12 alkalommal is labdát veszített, párharcainak kevesebb, mint felét (4/9) nyerte meg, 7 hosszú indításából pedig mindössze 2 volt pontos. A szünet után a csapattal együtt az ő játéka is feltámadt, Hernández fejesgóljánál ő adta a gólpasszt szögletből 3 beadás, 1 kulcspassz és 1 nagy kialakított helyzet mellett. Emellett védekezés terén is megrázta magát, 5 szerelést, 2 tisztázást és 1 blokkolt lövést bemutatva. Összességében jó teljesítményt nyújtott.

Marcel Sabitzer – szerkesztői értékelés: 3

Az előző meccsekhez képest Sabitzer teljesítménye tegnap este visszaesett, jelenléte ugyanis nem feltétlen érződött a középpályán annak ellenére, hogy párharcainak nagyrészét (5/7) megnyerte. Nem is csoda, hogy a szünetben lecserélte őt Nagelsmann. Átlagos értékelést írunk a neve mellé.

Jamal Musiala – szerkesztői értékelés: 4

Musiala a 90 perc során végig aktív volt a támadóharmadban, gólpassza mellett 5 kulcspassz, 2 kapuralövés, 2 sikeres csel, 1 nagy kialakított helyzet és 1 pontos hosszú indítás is a nevéhez fűződik. Ennek ellenére viszonylag sok labdát szórt el (12), párharcainak nagyrészét (3/10) pedig elveszítette. Összességében viszont jó teljesítményt nyújtott.

Leroy Sané – szerkesztői értékelés: 4

Egy nem túl hatékony első játékrészt követően Sané teljesítménye is életre kelt a második félidőben, aki dinamikus játékával folyamatosan veszélyt generált ter Stegen kapuja előtt. Ennek meg is lett az eredménye, mivel gólt is szerzett, sőt, emellett 91%-os passzpontosságot ért el, 3 cselezési kísérletéből 1 sikeres volt és 2 kulcspasszt is bemutatott, párharcainak viszont kevesebb, mint felét (3/7) nyerte meg. Ennek ellenére jó értékelést kap.

Thomas Müller – szerkesztői értékelés: 3

Müller ezúttal szokatlan módon nem villogott kedvenc európai ellenfelével szemben, mivel csak 1 kapuralövése volt, emellett mind az 5 párharcát elvesztette, fejpárbajainak pedig kevesebb, mint felét (4/9) nyerte meg. Volt azonban 2 kulcspassza és 1 sikeres hosszú indítása. Átlagosnak mondható a teljesítménye.

Sadio Mané – szerkesztői értékelés: 3

Mané játékából tegnap este is hiányzott az átütőerő illetve a csapattársakkal való összhang. Párharcainak ugyan több, mint felét (4/7) megnyerte és volt 1 pontos hosszú indítása is, 2 cselezési kísérletéből viszont mindkettő sikertelen volt, csatárként pedig egyetlen kapuralövést sem jegyzett. A 70. percben így végül lecserélte őt Nagelsmann. Átlagos értékelést írunk a neve mellé.

Cserejátékosok

Noussair Mazraoui – szerkesztői értékelés: 4

Pavard korai sérülése miatt már 20 perc elteltével pályára lépett Mazraoui, aki a lefújásig remekül helyettesítette francia csapattársát a jobbhátvéd poszton védekezésben – 5 megnyert párharc, 4 becsúszás, 4 tisztázás, 1 blokkolt lövés – és támadásban – 2 sikeres hosszú indítás, 1 beadás, 1 kapuralövés – egyaránt. Jó teljesítményt nyújtott.

Leon Goretzka – szerkesztői értékelés: 4

Goretzka a szünetben állt be Sabitzer helyére, amely – mint utólag kiderült – taktikai szempontból kiváló döntés volt Nagelsmann részéről, Leon jelenlétében ugyanis a Bayern jobban tudta kontrollálni a középpályát és  offenzívebb játékot generált. Párharcainak ugyan kevesebb, mint felét (3/7) nyerte meg, volt azonban 3 kapuralövése és 1 kulcspassza is, sőt, 93%-os (!) passzpontosságot ért el. Jó értékelést kap.

Serge Gnabry – szerkesztői értékelés: 2

Az utóbbi időszakban mutatott halovány teljesítménye miatt Gnabry ezúttal is csak a padon kezdte a meccset, majd a 70. percben érkezett Mané helyére. A 20 perc játéklehetőség alatt viszont szinte semmit mutatott, mindössze 7 labdaérintés, 4 passz, 1 elvesztett párharc és 1 sikertelen cselezési kísérlet fűzhető a neve mellé. Gyenge teljesítményt nyújtott.

Mathys Tel – szerkesztői értékelés: –

Sané késői cseréje volt, így nem játszott eleget ahhoz, hogy értékelni lehessen a teljesítményét.

Ryan Gravenberch – szerkesztői értékelés: –

Musiala késői cseréje volt, így nem játszott eleget ahhoz, hogy értékelni lehessen a teljesítményét.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top