Kölcsönjátékosok

Nübelnek jól megy és már nem akar többet a Bayern kispadján ülniEgy francia és egy német lap információival, valamint Alex Nübel és ügynöke gondolataival szedtük össze, mi a helyzet a Bayern kölcsönben lévő fiatal kapusával.

A francia bajnokság ötödik helyén álló Monaco hálóőre nemrég 26 esztendős. Alexander Nübel 2020-ban érkezett a Bayern Münchenhez, tavaly nyáron pedig a hercegségbe távozott egy kétéves kölcsönszerződés keretében, ami azt jelenti, hogy jövő nyáron – ha csak formalitásból is – vissza fog térni a bajor fővárosba.

Első idényében felért a francia dobogó legalsó fokára együttesével, ugyanakkor nem nyújtott igazán kiemelkedő teljesítményt. Ebben a szezonban viszont kiválóan kezdett: az első kilenc forduló után 40 védést mutatott be, amely a legjobb a ligában és neki van meccsenként a legtöbb hárítása is. Az EL-ben két meccsen 7 védése volt és csak annál a Fradi elleni Vécsei-gólnál kellett kiszednie a labdát a hálóból.

Hogy teljes legyen a kép, a WhoScored weboldala a harmadik legjobb kapusnak értékeli őt azok közül, akik eddig minden bajnokin szerepeltek. A különböző Monaco-fórumokon pedig egyet ért abban a futballszerető közösség, hogy ugyan óriási nyomás van rajta a bayernes utódszerep miatt, az előző hónapokban felfelé ívelt a teljesítménye, miközben a mozgása egyre inkább emlékezteti a drukkereket Neuerére.Alexander Nübel is the September Player of the Month! on the AS Monaco App

A Lyon elleni nagy védése.

„Nagyon boldog vagyok itt és érzem a bizalmat. Ráadásul a Monaco nem egy kis név Európában. Nem zárok ki semmit, rengeteg opcióm van. A Bayernbe való visszatérés ki van zárva addig, amíg Manu ott van. És ő 2024-ig szóló szerződéssel rendelkezik. Nem akarok többször a padon ülni. Viszonylag kevés kapcsolatom van most a Bayernnel, de emiatt nem vagyok csalódott. A játékpercek a legfontosabbak. A Monaco is egy opció a jövőben.” – nyilatkozta Nübel, amikor a jelenlegi szituációjáról kérdezték.

Edzője, Philippe Clement teljes mértékben a fő portásként számol vele. Mióta a belga tréner 2022 januárjában átvette a csapatot, Alex egy tét nélküli Európa-liga csoportmeccsen és a gyengébb Francia Kupa-ellenfelekkel vívott csatákon kívül minden találkozót végigjátszott.

Az erős kijelentések ellenére a kapus számára továbbra is példaképnek számít Manuel Neuer. Ezt ki is emelte, illetve elmondta, hogy nagyon sok dolgot sikerült elsajátítania tőle abban az évadban (2020/21), amikor Münchenben volt.

„Nagyon sokat tanultam a játékából és az előtte álló védőkkel kialakított kapcsolatából. Ő a valaha volt egyik legjobb kapus. Teljesen megváltoztatta a kapusposztot. Mindig törekszik arra, hogy birtokolja a labdát. Ha Európa topcsapatait nézed, mindegyiknek olyan kapusa van, amelyik jó lábbal. A Bayernnél sokszor gyakoroltuk a labdabirtoklást a csapattal. A meccseken alig látsz különbséget közte és a mezőnyjátékosok között.”Alexander Nübel schließt Rückkehr zum FC Bayern vor Manuel Neuers Abschied  aus

Mentorával a háttérben.

Természetesen Nübel ügynöke is hasonlóan gondolkodik, mint ügyfele. Ő azt emelte ki, hogy a Bayern még mindig ragaszkodik hozzá, mint a jövő egyese, ha pedig mégis máshogy döntenének Kahnék, akkor Alexnek el kell gondolkodnia, hol folytassa a jövőjét.

„Túl jó a kispadra. Amennyiben a Bayern még egyszer hosszabbít Manuel Neuerrel, Alexnek más utat kell választania. Minden fél érdekelt abban, hogy Alex a Bayern München első számú hálóőre legyen. Terveznek vele. Ő az új generációhoz tartozik és ezt kommunikálták többször is.” – mondta Stefan Backs.

Ami a nemzetközi lapokat illeti, a Bild a játékosügynök szavaira támaszkodva úgy tudja, hogy abban a pillanatban, amikor Neuer aláír egy újabb kontraktust, Nübel azonnal távozhat. A L’Équipe szerint a Monaco vezetőségének ráadásul nagyon tetszik az, amit a német kapus nyújt, úgyhogy ha lehetséges, akkor véglegesen megszereznék őt.

Az előttünk álló szezon nagy kérdése tehát, hogy 2023 nyarán hogyan dönt majd Alex. Úgy tűnik, minden az akkor már 37 esztendős Manuel Neueren fog múlni.

via Bayern & Germany, L’Équipe, Sky, Bild

Nübelnek jól megy és már nem akar többet a Bayern kispadján ülni
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Ki kezd majd a kapuban Neuer sérülése után?

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top