Bajnokok Ligája

Megvan az első hely! | Barcelona 0-3 Bayern



Egy Barcelonában aratott sima siker után a Bayern München bebiztosította az első helyét a Bajnokok Ligája-csoportjában és hátradőlve várhatja az Inter elleni utolsó találkozót és a sorsolást.

A katalán fővárosban ötmeccsesre nőtt Julian Nagelsmann alakulatának győzelmi sorozata. A csapat a válogatott szünet óta nem kapott ki, Barcelonában pedig az volt a terve, hogy folytassa a 100%-os sorozatát a Bajnokok Ligája C csoportjában.

A keretből Neuer, Sané, Hernández és Sarr hiányzott. Gyomorproblémái után visszatért Müller, a kezdőben pedig újra ott volt Choupo-Moting. A jobbhátvéd poszton ezúttal Mazraoui kezdett, és a bal szélen is volt változás: Comant Mané váltotta.



Image

Julian Nagelsmann negyedik győzelmét aratta a Barca ellen – soha senkinek nem sikerült még ez a Bajnokok Ligájában.

A szenegáli kiválóan ragadta meg a lehetőséget: a 10. percben Gnabry szenzációs kiugratása után magabiztosan lőtt ter Stegen kapujába, megadva az alaphangulatot a mérkőzésnek. Sadio egyébként végigjátszotta a találkozót és az övé volt a legtöbb szerelés az összes pályára lépő közül (7).

A 31. percben aztán jól látszott, hogy nagyon éles a Bayern a befejezésekben, hiszen Gnabry ezúttal Choupo-Motingot ugratta ki, aki szintén betalált. Mióta először a kezdőbe került a Freiburg ellen, négy mérkőzésen öt gól és két gólpassz a mérlege a veterán játékosnak, aki még nem hagyott ki nagy ziccert ebben az idényben.

A szünetig még két érdekes helyzet volt közvetlenül egymás után: a félidő hajrájában Musiala lövését védte ki ter Stegen, majd a kontrából a Barca egészen a Bayern ötöséig jutott, ahol Matthijs de Ligt Lewandowskival szembeni szerelését befújta tizenegyesnek a bíró, Anthony Taylor. Egy kis videózás után viszont visszavonta a döntését a játékvezető, így kétgólos előnnyel ment pihenőre a Bayern.



Image

Mané nagyot ment.

A második játékrész elején aztán cserélt Xavi, de játékosai ezek után sem tudtak érdemben hozzászólni az összecsapáshoz. Az egész mérkőzés alatt nem találta el Ulreich kapuját a hazai gárda, miközben a bajorok védelme briliáns volt, élén a meccs emberének megválasztott de Ligttel.

A pontot az i-re végül Benjamin Pavard tette fel a hosszabbítás 5. percében. Gnabry lövési kísérletét juttatta be a kapuba, megszerezve első Bajnokok Ligája-találatát és kialakítva a 3-0-ás végeredményt.

A Bayern így az Interrel együtt továbbjutott (ez már a mérkőzés előtt is biztos volt), ráadásul úgy, hogy az utolsó fordulóban már nem előzheti meg a milánói csapat a bajorokat. A 100%-os Bayern november 1-jén fogadja a kék-feketéket, addig viszont még szombaton van egy Mainz elleni bajnoki a sorban.

Megvan az első hely! | Barcelona 0-3 Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top