Bundesliga

Szuper siker | Bayern 6-2 Mainz



Nyolcgólos találkozón nyert a Bayern München a Bundesliga 12. fordulójában. Az ellenfél ezúttal a felsőházban állomásozó Mainz volt.

A Bayern kilencmeccsesre növelte veretlenségi sorozatát a Mainz ellen. Julian Nagelsmannék sima sikert arattak annak ellenére is, hogy a Mainz két gólt szerzett.

A keretből Neuer, Müller, Sané, Hernández és Sarr hiányzott. Ugyanaz a kezdő állt fel, amely a Barcelona elleni 3-0-ás siker alkalmával.



Nagy volt az öröm a kispadnál is.

A teltházas Allianz Arena a mérkőzés elejétől a végéig jól szórakozhatott. Serge Gnabry Mané beadása és Musiala átlépős zavarása után szerezte meg a vezetést az öt perc után. A 28. percben már 2-0 állt az eredményjelzőn, miután Choupo és Bambi kombinált, utóbbi pedig kiválóan lőtte ki a hosszú alsót.

A félidő végéig a Mainz kétszer találta el a kapuvasat, majd a hajrában Manéval szemben szabálytalanságot követett el a tizenhatoson belül. A sértett lövését először védte a kapus, de a kipattanó már a kapuban kötött ki.

Pár perccel később aztán Ulreich boxmozdulata miatt a vendégek is büntetőt kaptak. Ulle kivédte Burkardt tizijét, de az azt követő szöglet után kapitulált. Ez volt az első játékrész utolsó fontos jelenete, a hosszabbítás ötödik (!) percében.



Sorozatban a hatodik győzelem jött össze.

A második negyvenöt percre hasonlóan nagy támadókedvvel jött ki mindkét fél. Gnabry és Choupo-Moting próbálkozásai után Goretzkának is összejött a gólszerzés.

A csereként beálló 17 éves Mathys Tel is eredményes volt az utolsó percekben, ahogyan Choupo is. A két gól között Ulreich eladta a labdát a tizenhatosa előtt és a Mainz másodjára is betalált. Így lett 6-2 a végeredmény.

Az újabb három pont után a Bayern továbbra is második, egy egységgel a Union mögött. A következő meccs az Inter elleni Bajnokok Ligája-összecsapás.



Szuper siker | Bayern 6-2 Mainz
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top