Sérülés

Ki kezd majd a kapuban Neuer sérülése után?



Csapatkapitánya és egyben elsőszámú hálóőre súlyos sérülése után aktuálissá vált a kapuskérdés a Bayern Münchennél.

Manuel Neuer a szezon végéig kidőlt a keretből, a Bayern pedig így elvesztette egyik legfontosabb játékosát. A 36 éves klasszis a bajor karrierje során másodjára esett ki hosszú időre, ez pedig azt jelenti, hogy a vezetőségnek át kell gondolnia a kapusai helyzetét.

Az első gondolatok természetesen a második számú hálóőr, Sven Ulreich, illetve a kölcsönben védő Alexander Nübel körül forognak. Összeszedtük tehát nektek, milyen forgatókönyvekkel számolnak a sajtóorgánumok.



Bayern Munich's Alexander Nübel is sure his loan to AS Monaco was the right move - Bavarian Football Works

Alex a Monaco mezében.

December van és még előttünk áll a 2022/23-as szezon második fele. Ez a döntő szakasz, ekkor játsszák a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszát, tavasszal eldől a bajnokság, illetve a Német Kupa küzdelmei is tovább izzanak. A Bayern erre az időszakra nem fogja szó szerint értelmezni a „végy egy jó kapus” mondást, viszont könnyen lehet, hogy pénzkiadással járó megoldással áll elő.

A Sky-riporter Florian Plettenberg szerint ugyan egyelőre még nem kezdett tárgyalásba a Bayern és a Monaco Alexander Nübel kölcsönből való visszahívásáról, azonban ha a két vezetőség leül egymással és megegyezik egy kompenzációs díjban – amely a szerződés felbontásával jár -, Nübel hazatérhet. Ez az egyetlen megoldás, hiszen a kontraktusban nem szerepel visszarendelési opció.

Erről a forgatókönyvről megkérdezték a 2025-ig tartó Bayern-szerződéssel rendelkező kapus ügynökét, Stefan Backst is, aki úgy fogalmazott, „mielőtt Alex vagy én bármit is mondanánk, a Oliver Kahnéknak először meg kell beszélniük ezt a Monacóval”.



FC Bayern: Manuel Neuer fällt für restliche Saison aus – wer ersetzt ihn? – Deutschland KNews.MEDIA

„Sven, itt az újabb esélyed!’

Plettenberg úgy tudja, a napokban megtörténhet a megegyezés a két klub között, hiszen Oliver Kahnék efelé a megoldás felé hajlanak. Ezt Christian Falk, a Bild riportere is megerősítette.

Nübel helyzete azért érdekes, hiszen már korábban is arról kommunikált ügynökén át a nyilvánosság felé, hogy ha visszatér Münchenbe, akkor mindenképpen kezdőjátékos szeretne lenni és nem akar a padon ülni. Erről korábban egy külön cikket is közöltünk, benne szerződéshosszabbítási találgatásokkal.

Jelenleg két kapus van a Bayern profikeretében: a 34 éves Sven Ulreich és a fiatal Johannes Schenk. Előbbi már közel száz mérkőzésen húzta magára a bajor mezt és ebben az idényben is helyettesítette már Neuert annak vállsérülése idején. Az biztos – és erről a Sky is beszámolt -, hogy Brazzóék nem akarnak nekimenni a szezon második felének úgy, hogy csak ez a két kapus van a keretben.



Hasan Salihamidzic admits mistakes made by David Alaba and confirms talks with Erling Haaland - PremierSeason.com

Neuer sérülésével komoly fejtörést okozott a vezetőségnek.

Ami Neuert illeti, a Bild szerint a bajor játékosok szerződésébe bele van foglalva, hogy nem űzhetnek veszélyes sportokat a futball mellett. Viszont a népszerű sítúrázás (amely közben Manu eltörte a lábát), nem szerepel ezen sportágak közt. A vezetőség tagjai már ki is adták hivatalos reakcióikat, amelyben közölték, hogy mindenben a cséká mellett állnak, illetve mielőbbi felépülést kívántak neki.

Salihamidzicék egy új kapus szerződtetését a Nübel-jövőterv miatt zárhatják ki. Sokan a horvát válogatottban remeklő Dinamo Zagreb-kapus Dominik Livakovicot követelik a müncheni kapuba, a Bild szerint viszont még egyáltalán nem téma az ő leigazolása a fejesek közt.

A következő napokban bőven olvashatunk majd ezen hírekről. Ajánljuk nektek Florian Plettenberg Twitter-feedjét, illetve a mi Facebook- és Instagram-oldalunkat a legfrissebb információkért.

Ki kezd majd a kapuban Neuer sérülése után?
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top