Interjúk és nyilatkozatok

Brazzo: Jó lenne, ha a Lipcse elleni meccsig megoldódna a kapuskérdés



A klub sportigazgatója még Katarban válaszolt az Abendzeitung kérdéseire.

A csapat már hazatért és már a Salzburg elleni edzőmeccs jár mindenki fejében. Még a hazaindulás előtt, Dohában ült le az újságírók elé Hasan Salihamidzic, aki beszélt Alex Nübelről, a kapusproblémáról, a munkájáról, Musialáék szerződéséről, illetve Sadio Manéról is.

Ajax Amsterdam will Alexander Nübel verpflichten - Newsachieve.com

Nübel nagy kérdőjel.

A kapushelyzetről: Manuel Neuer sérülése kemény pofon volt. Ő a körülményekhez képest jól van. Még egy pár hónapig eltart, mire visszatérhet. De annyi időt adunk neki, amennyire szüksége van a teljes felépüléshez ebből a súlyos sérülésből. Biztosra kell mennünk, hogy a Bayern megtalálja a legjobb megoldást a jelenlegi szezonra. Mivel ez nem olyan könnyű, tekintve ezt a posztot, főleg nem télen, keményen dolgozunk és folyamatosan figyeljük, milyen opcióink vannak. Nem akarok külön játékosokról beszélni. Több lehetőségünk is van.

Alexander Nübelről: Jó a kapcsolat köztünk, de ebben az esetben nem mi diktálunk. A Monacótól függ és mivel nekik is vannak terveik, nem egyszerű ez a helyzet.

Az ideális kapusprofilról: Jól védő hálóőrnek kell lennie, aki lábbal sem rossz. A mostani szezonban kell segítenie minket. Az kérdés, hogy mi lesz azután. Természetesen jó lenne, ha a január 20-i, Lipcse elleni találkozóig megoldás születne erre a problémára. Ulle is opció, nagyon bízunk benne is.



A kerettervezésről: Olyan célokat kell kitűznünk, amelyek lehetségesek. A pénzügyi és a sportszakmai szemponttal kell egyensúlyoznunk. Ez a mi feladatunk. A filozófiánk mindig is az volt, hogy megtartsuk a csapat német gerincét. Emellett olyan nemzetközi sztárokkal akarjuk feltölteni a keretet, akik megemelik a kvalitásunkat és illenek hozzánk. Szerintem ez most elég jól összejött. Jó a mix a két kategóriából. Ideális. Viszont nem kell mindig ezekhez ragaszkodni és néha lehet variálgatni. Végülis csak arra vagyunk képesek, amit gazdaságilag is meg tudunk csinálni.

A játékosmegfigyelésről: A világon rengeteg focista van. Kiválasztjuk azokat, akik illenek hozzánk. Aztán posztok szerint elemezzük, hogy mi van meg nekünk és mire van még szükségünk. Minden pozíciót kettő játékossal próbálunk felölteni. A játékosokat különböző kategóriákba rendezzük minden egyes posztnál. Sok focit nézünk, szóval a kívánságlistánk folyamatosan változik. Rendezettek és precízek vagyunk. Sok videót nézünk és persze a megfigyelőink többször a stadionokban nézik a célpontjainkat. Marco (Neppe) és én próbálunk folyamatosan alkalmazkodni a trendekhez.

Performa Sadio Mane Jeblok, Direktur Olahraga Bayern Munich Hasan  Salihamidzic: Yang Sabar... | Goal.com Indonesia

Mané is téma volt.

A Nagelsmannal közös együttműködésről: Nagyon jól menedzseljük a keretet. Szuperül kijövünk egymással és közösen elemzünk. Nehéz elképzelni ennél jobb kooperációt. Julian érti ezt a klubot, ahogyan mi is megértjük őt. Jól illeszkedünk egymáshoz.

Azokról a játékosokról, akiknek hosszútávú szerződést adnának (Davies, Musiala, Lucas): Úgy döntöttünk, hogy tárgyalni fogunk velük. A háttérben végezzük a munkánkat.

Müllerről: Thomas hihetetlenül tapasztalt. A Bayern Münchennél folyamatos verseny van a posztokért. Minden játékosra szükségünk van. Mindenkinek, legyen az idős vagy fiatal, teljesítenie kell. És a legjobbak játszanak.

A német bajnokságban lévő riválisokról: Ott van a Dortmund, a Lipcse és a Leverkusen is erős. Meglátjuk, hogyan fognak teljesíteni a második félszezonban. A Freiburgról és a Unionról sem szabad megfeledkezni. Izgalmas verseny van.

Sadio Manéról: Folytatja a rehabilitációját. Jó úton halad. De még pár hétig eltarthat, mire visszatér. Meglátjuk, bevethető lesz-e (a PSG elleni odavágóra). Meleg helyzet lesz. Sadio nagyon ambiciózus. De biztosra kell mennünk, hogy teljesen felépül.

Brazzo: Jó lenne, ha a Lipcse elleni meccsig megoldódna a kapuskérdés
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Mondtuk már, hogy Sommer közel a Bayernhez? Most még közelebb | Sajtómix

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top