Bundesliga

Folytatódhat a 10 meccses győzelmi széria?Viszonylag hosszú, két és fél hónapos szünet után péntek este Lipcsében végre tovább folytatódik kedvenceink számára a bajnoki pontvadászat a Bundesligában. Nagelsmann legénysége a katari világbajnokság előtt zsinórban 10 győzelmet aratva zárta az őszi szezont, a cél pedig természetesen az, hogy ezt a szériát 2023-ban is minél tovább fenntartsák. De vajon át lehet-e menteni mindezt az újévre egy ilyen hosszú téli szünet után?

Celebration Sadio Mané Alphonso Davies Champions League

A Bayern az októberi Plzen elleni 4-2-es BL-győzelem óta az összes tétmeccsét megnyerte

„Még nem készültünk fel teljesen a tavaszi szezonra, de folyamatosan dolgozunk ezen. Egy nehéz idegenbeli meccs vár ránk Lipcsében, amely egy teszt lesz számunkra. Ott majd meglátjuk, hogy tudjuk-e folytatni a tavaly év végi sorozatunkat. Nyilván ez a cél, de ehhez rengeteg munkára van szükség” – nyilatkozta Kimmich még a katari edzőtáborban. A VB előtti menetelés egyébként Nagelsmann irányítása óta az eddigi leghosszabb győzelmi szériát eredményezte Münchenben, amely során a csapat rendkívül látványos futballal ajándékozta meg szurkolóit.

Egy nem túl régi győzelmi széria nyomában

supercupjubel_01_don_240920

2020-ban a Sevilla elleni UEFA-Szuperkupa siker volt zsinórban a Bayern 23. győzelme – ez a mai napig rekord

Győzelmi szériák terén nem kell túl messzire visszatekinteni Münchenben. A Bayern ugyanis a történelmi szezont hozó 2020-as évben február és szeptember között a triplázás mellett egy 23 meccses győzelmi szériát is felállított, amellyel rekordot döntött az európai topligákban. Természetesen ettől még mindig messze vagyunk, de – ahogy azt az alábbi táblázat mutatja – 11, 12, 13 és 14 meccses győzelmi szériák nem ritkán fordultak elő a klub történelme során.

Érdekesség, miszerint több, mint 42 éve fordult elő először az, a Bayern profi szinten legalább 10 meccses győzelmi szériát aratott  – az 1980/81-es szezonban a magyar (!) származású Csernai Pál irányítása alatt a bajorok zsinórban 14 győzelemig meg sem álltak tétmeccsen. Ezt a rekordot Jupp Heynckes utolsó müncheni regnálása során sikerült megismételni a 2017/18-as idényben.

Egy jó széria – egy újabb kiváltója

Egy jó széria vége gyakran egy újabb sorozat kiváltója lehet, erre Münchenben már többször is volt példa. Amikor pl.  Pep Guardiola irányítása alatt 2013 decemberében egy Manchester City elleni 3-2-es hazai BL-vereség véget vetett egy 11 meccses győzelmi sorozatnak, a csapat új erőre kapott és 2013 decembere illetve 2014 márciusa között rögtön zsinórban 13 győzelemmel válaszolt erre. 2020-ban a Flick vezette rekordot jelentő 23 meccses győzelmi széria egy Hoffenheim elleni 4-1-es vereséggel ért véget, ezt követően azonban a csapat zsinórban ismét 10 mérkőzést tudott megnyerni.

Team FC Bayern celebration

A Bayern folytatni szeretné a 10 meccses győzelmi sorozatát Lipcsében

Péntek este kiderül, hogy a Bayern milyen irányba tart a 10 meccses győzelmi széria folytatását illetően. Remélhetőleg mindezt sikerül átmenteni az újévre is – és kitudja, egy tavaszi bombaformával talán a 23 meccses győzelmi rekordot is meg lehetne szorongatni.

Folytatódhat a 10 meccses győzelmi széria?
2 hozzászólás

2 hozzászólás

  1. Pingback: Statisztikák a Lipcse elleni évnyitó előtt

  2. Pingback: A Lipcse elleni rivalizálás pillanatképekben

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top