Bundesliga

„Kiépíthetünk egy kilencpontos előnyt is” | Sajtótájékoztató: Lipcse-Bayern



Julian Nagelsmann a Lipcse elleni bajnoki előtt tartott sajtótájékoztatót.

Péntek este fél kilenckor folytatódik a ligaküzdelem, méghozzá egy igazi rangadóval: a Bayern München a Lipcse otthonába utazik, hogy tovább folytassa győzelmi sorozatát. Mutatjuk, a meccs előtt miről beszélt a bajorok trénere!

A pénteki találkozóról: Fontos mérkőzés lesz. A Lipcse az egyik legnagyobb vetélytársunk. Mióta Marco Rose átvette a csapatot, nagyon jól megy nekik. Ez az összecsapás nem mindent eldöntő lesz, de jó lenne egy 9 pontos előnyt kiépíteni. Ha veszítünk, akkor az előny már nem lesz olyan nagy. A tizenegy kezdőjátékosból hatban már biztos vagyok. Choupo jó formában van, úgyhogy értelmetlen lenne, ha nem kezdene.

Image

Öten vannak a sérültlistán: Neuer (síbaleset), Hernández (keresztszalagszakadás), Mané (rehabilitáció), Sarr (rehabilitáció) és Mazraoui (szívburokgyulladás).

A kerethelyzetről: Leon azért még mindig érez fájdalmakat, de semmi komoly, úgyhogy nem mondom azt, hogy ki van zárva, hogy játszik majd. Matthijsnak már nem fáj a bokája, rendben van, ahogy Kingsley Coman is. A kapuskérdésen Oli, Brazzo és Marco (Neppe) dolgozik jelenleg is.

A kapuskérdésről: Mindig nyugodt vagyok, ha átigazolásokról van szó. Én meg is változtatnám az átigazolási ablak idejét, hogy ne szóljon bele annyira a mérkőzések folyamába. (Yann Sommerrel) nem beszéltem egyáltalán. Meg akarunk hozni egy döntést.

Ulreichról: Tisztában van a szerepkörével. Ez már akkor világos volt számára, amikor először Münchenbe jött. A tesztmeccs után mondtam, hogy fontos, hogy vegyünk még egy kapust. Ha az új első számú kapus megsérülne, akkor megint ő jönne képbe.

Müllerről: Volt egy sérülése és akkor nem volt bevethető. Thomas jó morállal rendelkezik jelenleg. Beszélgettünk a napokban. Tudja, hogy Choupo is jól játszik, illetve azt is, hogy több poszton is képes focizni. Bármelyiken játszhat, rugalmas és ugyan szereti a támadó középpályás posztot, elfogadja a mostani helyzetet.



Image

Noussair Mazraouiról: Nem hallottam semmi újat az orvosainktól. Nem szeretnénk kockáztatni, az egészség a legfontosabb. A fertőzés legrosszabb szakaszán már túl van.

Arijon Ibrahimovicról: Szuperül fejlődik. Kiváló volt a közelmúltban is, különösen a tesztmeccsen. Örülök az új szerződésének. Nagyon alázatos játékos.

A PSG elleni párharcig tartó időszakról: A Bundesligában nincsenek könnyű ellenfelek, ez így volt már a szünet előtt is. Az addig tartó programunk nem változott az általánosan meghatározottról. Jó meccsek lesznek addig és az is kitűnő, hogy már hamar komoly kihívás vár ránk, szóval nem pihenhetünk.

„Kiépíthetünk egy kilencpontos előnyt is” | Sajtótájékoztató: Lipcse-Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top