Legendák

Raimond Aumann a Bayern klublegendája lett27 évvel ezelőtt, 1996-ban kezdte el Raimond Aumann felbecsülhetetlen értékű és áldozatos úttörői munkáját Münchenben. Ő volt az ugyanis, aki létrehozta a szurkolói klubokat támogató részleget és évtizedeken keresztül fejlesztette azt. Ez idő alatt a szurkolói klubok száma világviszonylatban 4475-re, a regisztrált tagok száma 357181-re, az irányítása alatt álló alkalmazottak száma pedig 11-re emelkedett. Most pedig saját kérésére hivatalosan is a Bayern klublegendái közé került, így az 59 éves Aumann február 1-től olyan legendák mellett lehet a képviselheti a klubot, mint Giovanne Élber, Claudio Pizarro, Lothar Matthäus, Stefan Effenberg, Roy Makaay, Martín Demichelis, Daniel van Buyten, Zé Roberto vagy épp Ivica Olic.

Raimond Aumann: „Eddig két nagyszerű állomáson vagyok túl Münchenben: először 14 évig kapusként, majd 27 évig a szurkolóink gondozásáért felelős személyként, mindkettő rendkívül izgalmas volt. Most az a vágyam, hogy egy új fejezetet kezdjek itt és már nagyon várom az új szerepkörömet. Továbbra is a szurkolók közelében leszek és szeretném közvetíteni számukra, hogy mi is igazán fontos a klubunk számára.”

Jan-Christian Dreesen (A Bayern vezérigazgató helyettese): „A Bayern az a futballklub, amelynek jelenleg a legtöbb szurkolói klubja és klubtagja van a világon. Raimond Aumann nagyszerű munkát végzett itt, hiszen felépítette és 27 éven keresztül bővítette ezt a területet. A Bayern szeretne köszönetet mondani neki ezért. Most Raimond úgy döntött, új feladatkört vállal a klubnál és biztos vagyok benne, hogy legendaként jól fogja szolgálni a klub hírnevét.”

Andreas Jung (A Bayern marketing igazgatója): „Raimond Aumann kapusként és csapatkapitányként történelmet írt Münchenben – és még a pályafutása után is rendkívüli módon hozzájárult a klub fejlődéséhez. Ő az identitás képviselője, mindig is legenda volt – nagyon örülünk, hogy mostantól ő is előre viszi a Bayern legendák fejlődését.”

Aumann 1980-ban érkezett Münchenbe az Augsburg-tól, 1982 és 1984 között pedig összesen 268 mérkőzésen lépett pályára a Bayern kapusaként, amely során 6 bajnoki címet, 2 Német-Kupát és 1 Német-Szuperkupát nyert a csapattal. Sportolói pályafutása végén a török elsőosztályú Besiktas csapatában játszott, ahol szintén bajnok lett.

A Bayern klublegendáinak jelenlegi „kerete”:

https://fcbayern.com/en/teams/fc-bayern-legends/players

 

Raimond Aumann a Bayern klublegendája lett
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top