Bundesliga

Iksszel nyitottuk 2023-at | Lipcse 1-1 Bayern

A Bayern 1-1-es döntetlent játszott a Lipcse otthonában a Bundesliga 16. fordulójában.

A lipcsei Red Bull Arenában rendezték a 16. forduló és egyben az újév első találkozóját. Mindkét csapat 13 veretlen tétmérkőzés után vágott neki az összecsapásnak. A hazaiaknál végig ott volt a pályán Szoboszlai Dominik és Orbán Willi is.

Julian Nagelsmann a 2023-as esztendő első kezdőjében rögtön debütáltatta az új igazolást, Yann Sommert. Előtte a Davies, Upa, de Ligt, Pavard védőnégyes startolt. A középpályán a csapatkapitányi karszalagot viselő Kimmich és Goretzka állt fel Sané, Musiala, illetve Gnabry mögött. A vébé előtt kiváló formában játszó gólvágó, Choupo-Moting volt a középcsatár.



Image

Sommer két védést mutatott be bemutatkozó mérkőzésén.

A mérkőzés első félórája a Bayerntől megszokotthoz képest rendkívül kevés helyzetet hozott. A 8. percben a mezőny egyik legmozgékonyabb tagja, Serge Gnabry találta el a kapufát, miután lövése megpattant a vébén is és mai is kiválóan védekező Gvardiolon.

A 30. percben jött a bajorok első gólja. Egy felívelésnél de Ligt ugyan nem ért bele a labdába, de aktívan volt lesen és az azt követő beadás és Goretzka-találat már nem számított. Pár perccel később viszont az akkor előkészítő Choupo-Moting már szabályosan lőtt gólt: Gnabry adta be neki ballal, a kameruni pedig szuperül érkezett és megszerezte szezonbeli 12. találatát.

A szünetig már nem volt lényeges történés, így egygólos vendég vezetéssel mentek az öltözőbe a játékosok.



Image

Bambi ma nem sziporkázott – na majd legközelebb!

A második játékrész nagyon rosszul kezdődött a bajorok szempontjából. Kimmich szórt el egy labdát a tizenhatosnál, majd a letámadó Lipcse eljutott a kapu elé. André Silva lebirkózta a visszaérő csékát, majd beadta a játékszert Szoboszlai Dominiknak, aki csukafejessel adott gólpasszt a felhúzódó Halstenbergnek.

Az Energiaitalosok ezután új erőre kaptak, de igazán nagy ziccert nem tudtak kialakítani – ahogy a Bayern sem. Upamecano a második félidő közepén majdnem összeszedett egy pirosat Szoboszlai szabálytalan megállítása után.

Jött Coman csereként, majd Müller és Tel is, de nem tudtak sokat hozzátenni a játékhoz. Pontatlan volt a csapat és nagyon veszélyes helyeken szórta el a labdát. Müllernek egyébként a hosszabbításban volt egy ballábas lövése a tizenhatos vonaláról, ami nagyon kevéssel kerülte el a kaput.



Image

Nagyon kemény párharcok tarkították a találkozót.

Összességében nem volt egy látványos mérkőzés, de a következő hetek kemény menetrendje összerázhatja a csapatot. A holnapi bajnokik előtt öt pont az előnye a Bayernnek a tabella élén. Legközelebb a Köln ellen játszanak a bajorok az Allianzban, jövőhét kedden.

A videós összefoglalót alább nézhetitek meg, a statisztikákat pedig itt.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top