Német Kupa

Ott vagyunk a negyeddöntőben! | Mainz 0-4 Bayern



Behúzta első sikerét a Bayern, méghozzá a Mainz elleni Német Kupa-nyolcaddöntőben!

Három bajnoki döntetlen után Mainz volt a következő állomás és a Német Kupa a következő porond. A tét a legjobb nyolc közé való jutás volt. Korábban a Union Berlin, a Stuttgart és a Lipcse kvalifikálta magát a negyeddöntőbe.

Julian Nagelsmann a kezdőben egyből debütáltatta a legújabb szerzeményt, Joao Cancelót. Háromvédős rendszerben fociztak a bajorok, ennek jobb szélére került be a portugál. A Frankfurt elleni 1-1-hez képest még változás volt, hogy Stanisicsot Pavard váltotta a hátvédsorban. A csapat többi részén nem történt változtatás, a sokak által Startelfbe várt Gravenberch kimaradt.

A kezdőnk tehát így nézett ki: Sommer – de Ligt, Upamecano, Pavard – Coman, Musiala, Kimmich, Joao Cancelo – Sané, Müller – Choupo-Moting.



Image

Bambi jól cselezgetett.

A gólgyártás hamar megkezdődött. A nagy Bayern-fölényt hozó első játékrész 17. percében Joao Cancelo ment el szépen a jobb szélen, majd beadta a labdát, amelyet Choupo-Moting balos kapáslövéssel juttatott a kapuba.

Musiala lőtt a következőt. Coman középre adott labdáját Müller készítette le neki klasszis módon, a 19 éves kiválóság, pedig nagyon pontosan lőtte ki a hosszú alsót, frappáns választ adva az őt ért kritikákra.

A harmadikat Sané szerezte, de itt inkább a gólpasszt emelnénk ki: Leroy azután gurította el Dahmen kapus mellett a labdát, miután azt Choupo egy magas sarkazással elé tette. A kameruni játékos 5. Bayernben játszott Német Kupa találkozóján 9. gólját és 5 gólpasszát szerezte!



Image

Cancelo 70 percet töltött a pályán első bayernes meccsén.

Upamecano nagyon bizonytalan volt a védelemben, ezért Nagelsmann beküldte a helyére a debütáló Blindet a második félidőben. Rajta kívül Gravenberch is hamar érkezett, majd nem sokkal később csúnyán ráestek a térdére, de szerencsére be tudta fejezni a találkozót.

Ebben az időszakban több mainzi helyzet is volt, de a védelem megoldotta a levédekezésüket, amit pedig rálőtt a hazai gárda, szinte mindegyik mellé vagy fölé ment. A hajrára beküldött Davies aztán Kimmich átadását fejelte a kapuba, kialakítva a 4-0-ás végeredményt.

A Bayern tehát újra nyerni tudott, mindezt szép gólokkal tette, továbbjutást ünnepelve. A negyeddöntő mérkőzéseit majd áprilisban rendezik, február 12-én pedig megtudjuk azt is, ki ellen játszanak Müllerék. Legközelebb február 5-én, a Wolfsburg otthonában lesz jelenése a srácoknak.

A statisztikákat és a jegyzőkönyvet ezen a linken tudjátok megtekinteni, alább pedig a videós összefoglalót nézhetitek meg!

Ott vagyunk a negyeddöntőben! | Mainz 0-4 Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top