Interjúk és nyilatkozatok

Brazzo: A Chelsea költekezése őrültségnek hangzikHasan Salihamidzic a Bayern körüli témákról beszélt a Christian Falknak adott interjújában.

A klub sportigazgatójának nem kevés feladata volt januárban. Az új érkezők híre mellett Manuel Neuer helyzete is komoly sajtóvisszhangot kapott. Mutatjuk, ezzel és például a Chelsea költekezésével kapcsolatban mit mondott a bosnyák szakember.

Előzményekért ezt és ezt a cikkünket ajánljuk, illetve a szöveg közé beszúrt posztunkat.Manuel Neuer interjújáról: Meg tudom érteni, hogy ő személyesen érintettnek érzi magát. Viszont más viselkedést vártam tőle, főleg úgy, hogy ő a csapatkapitány. A döntés, amit hoztunk, nekünk is nehéznek bizonyult, de semmi köze nem volt Manuelhez. Ezt elmagyaráztuk neki is. Először elbeszélgetünk vele. A Tapa távozása miatt csalódottsága uralkodik benne, hiszen a személyes érdekeit a klub fölé helyezte. Majd észszerűen megtárgyaljuk ezt vele.

Joao Cancelóról: Miután biztos lett az átigazolása, azon gondolkodtunk el, hogy már mióta le szerettük volna őt igazolni. Négy éve körülbelül. Akkoriban és eddig lehetetlen lett volna. Vagy telített volt a posztja, vagy nem volt elég pénzünk. A kitartásunk most meghozta a gyümölcsét. Sok beszélgetésünk volt az ügynökével, Jorge Mendessel. Ő tudta, hogy mennyire nagyra tartom ezt a labdarúgót. Múlt vasárnap történt, amikor megkaptam a jelzést, hogy Joao „kint van a piacon”. Mivel már mindenki ismerte a másik elképzeléseit, gyorsan ment a megegyezés.

A játékos vételi opciójáról, a 70 milliós záradékról: Nyílt lapokkal játszunk. A legfontosabb dolog, hogy Joao kényelmesen érezze magát itt, Münchenben és jól teljesítsen a szezon második felében. Viszont azt is világosan elmondtuk neki, hogy ez az összeg számunkra nehezen elképzelhető a következő években. De megtanultam már korábban, hogyha mindkét fél akarja, hogy létrejöjjön egy megegyezés, akkor megoldást tudunk találni a végén. Joao tudja, hogy az elmúlt éveink egyik álomcélpontja volt.BR24 Sport: Laufsteg statt Laufweg: Bayerns Stolperstart ins neue Jahr | sportschau.de

Brazzo elmondása szerint Nagelsmann nagyon jó kapcsolatban áll a labdarúgóival.

Julian Nagelsmannról: Ő és én folyamatos kapcsolatban vagyunk. Naponta követem a fejlődését. A három győzelem nélküli mérkőzés alatt nyugodt, magabiztos és elemző volt. A srácokkal is sértetlen a kapcsolata. Nagyon boldogok vagyunk vele. Számunkra a vele közös együttműködés nem éves dolog, hanem egy olyan trénerként látjuk őt, akivel több évre tervezünk és sikeresek akarunk vele lenni. Hihetetlenül ambiciózus. Ilyen vezetőedzőből alig van a világon.

A Chelsea költekezéséről: Őrültségnek hangzik. Számunkra az ilyen összegek elképzelhetetlenek. Ha még néha-néha tudunk is igazolni egy topjátékost a Bundesligába, akkor is ki kell találnunk, hogyan jön vissza az érte elköltött pénz. A Bayernnél egyszerűen lehetetlenség, hogy refinanszírozzunk 600 millió eurót. Tudjuk, hogy anyagilag nem versenyezhetünk olyan klubokkal, mint a Chelsea. Viszont tisztában vagyunk vele, hogy a Bayern milyen vonzó a játékosoknak a stílusa, a sikerei, a története és a környezete miatt.

Brazzo: A Chelsea költekezése őrültségnek hangzik
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top