Reakciók

Fontos volt, hogy az élen maradjunk | Reakciók: Bayern 3-0 BochumA Bayern szombaton a Bochum elleni takaréklángon szerzett győzelemmel megszerezte első hazai győzelmét 2023-ban és megerősítette vezető helyét a Bundesligában. Kedvenceink kényelmes, 3-0-ás sikert arattak és ezzel önbizalommal feltöltődve a keddi, Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája összecsapás előtt. „Fontos volt, hogy hozzuk a jó eredményt és az élen maradjunk. Kedden megpróbáljuk a legjobb formánkat hozni és nyerni” – nyilatkozta Nagelsmann a francia fővárosi csata előtt. Összegyűjtöttük a mérkőzés utáni reakciókat. 

Reakciók a Bayern részéről

Julian Nagelsmann: „Az első 6 perc jó volt, aztán elvesztettük a fonalat. A Bochum-nak a szünet után megvolt az esélye az egyenlítésre. A 60. perctől kezdve már sokkal jobbak voltunk, a cserék jól teljesítettek és megérdemelten szereztük meg a győzelmet. A mai meccsnek jelentősége van a keddi párharcban. Szeretnénk jobban játszani. Fontos volt, hogy hozzuk a jó eredményt és az élen maradjunk. Kedden megpróbáljuk a legjobb formánkat hozni és nyerni. Aztán majd meglátjuk, hogy hol tartunk.”

Thomas Müller: „Elégedettek vagyunk az eredménnyel és a teljesítményünkkel, de ennél több is van bennünk. Lehetne egy kicsit simább a játék a pályán, de nem voltunk igazi hullámvölgyben, zsinórban három győzelmet arattunk és 2023-ban veretlenek vagyunk. A gólnál előre szaladtam, mert sosem lehet tudni. A labda lassan gurult, ami az én javamra vált. A jó reakció, egy kis szerencse és egy édes bal láb kellett hozzá (nevet). Kedden mindent bele kell adnunk és egy jó eredményt kell hazavinnünk Münchenbe. A legfontosabb, hogy csapatként, intenzíven játsszunk, aztán majd meglátjuk, milyen eredményt tudunk elérni.”

Leon Goretzka: „Az első félidőben hiányos volt a játékunk. Őszintének kell lennünk: nem ezt a lécet tűztük ki magunk fölé, még akkor sem, ha 1-0-ra vezettünk. Védekezésben tisztességes munkát végeztünk, támadásban viszont nem tettünk eleget hozzá az első félidőben. A második játékrészben megpróbáltunk több energiával játszani. Ez sikerült is, legalábbis részben. Kedden azonban egy teljesen más meccs lesz. A PSG egy világklasszis játékosokkal teli csapat. Megpróbáljuk rányomni a bélyegünket a mérkőzésre.”

Reakciók a Bochum részéről

Thomas Letsch (Bochum vezetőedzője): „Bosszantó, hogy egy hiba miatt kerültünk 1-0-ás hátrányba. A második félidőt jól kezdtük és Philipp Hofmann révén volt esélyünk egyenlíteni. Végül is ma itt nem tettünk eleget ahhoz, hogy nyerjünk. Tisztességes teljesítmény volt, de megérdemelten nyert a Bayern.”

Anthony Losilla (Bochum csapatkapitánya): „Tisztában vagyunk azzal, hogy pontokat kell szereznünk idegenben, ha el akarjuk érni a céljainkat. Nem elég, ha csak otthon játszunk jól.”

Simon Zoller (Bochum csatára): „Abból a szempontból jól teljesítettünk, amit kitűztünk magunk elé. Manuel Riemann bemutatott egy-két mentést, de a vereség elkerülhető lett volna, ha úgy játszunk, mint az elején. 3-0-ra kikaptunk, de mindent beleadtunk. A Bayern minden téren jobb nálunk. Mindennek össze kell jönnie, ha el akarsz innen menni valamivel.”

A mérkőzés összefoglalóját itt tekinthetitek meg: 

Sima siker a BL előtt | Összefoglaló: Bayern 3-0 Bochum

Fontos volt, hogy az élen maradjunk | Reakciók: Bayern 3-0 Bochum
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top