Interjúk és nyilatkozatok

Blaise Matuidi: Imádom az ilyen meccseket!



Mutatjuk, a Paris Saint-Germain korábbi játékosa miként vélekedett a kedd esti rangadóról és néhány bajor játékosról.

Valentin-nap éjszakáján igazi csemegét láthatnak a futballszerelmesek: a francia bajnok PSG a Bayern Münchent fogadja a Bajnokok Ligája nyolcaddöntős szakaszában. A sorsolás óta kiemelt figyelem hárult erre a párharcra és óriási várakozás kezdődött meg az odavágóig.

A TZ megkereste a 2011 és 2017 között a francia fővárosban focizó Blaise Matuidit, aki 2018-ban tagja volt a világbajnok Szélkakas-csapatnak. A tavaly visszavonult középpályás részben azokról a Bayernben focizó labdarúgókról beszélt, akikkel együtt focizott, de szót ejtett Bambiról és Kimmichről is.



Pourquoi veut-on que tous nos joueurs soient forts à 20 ans ?» – Libération

King és Blaise a francia csapatban.

Kingsley Comanról: Ő számomra olyan, mint egy testvér. Még mindig emlékszem rá, milyen volt vele focizni a PSG-ben. Láttam, hogy tehetséges. Volt benne valami olyan, ami senki másban nem. Gyors volt, erős, illetve a játékot is jól olvasta. Nagyon csalódottak voltunk, amikor elhagyta a klubot. Végül kiderült, ez volt a legjobb döntés számára. Már évek óta a legmagasabb szinten játszik a Bayernben.

Matthijs de Ligtről: Játszottam az Ajax ellen egy pár éve. Ő már akkor a legjobb formájában focizott. Aztán a Juventushoz jött, viszont nehéz feladata volt olyan védők mellett, mint Chiellini vagy Bonucci. Nagyszerű játékos. Biztos vagyok benne, hogy elképesztő karrierje lesz.

Dayot Upamecanóról: Jó világbajnoksága volt. Meglepődtem, hiszen számára ez volt az első ilyen torna. És az sose könnyű. Megvan benne minden – gyors, erős és technikás. A világ egyik legjobb védője lehet belőle, de még dolgoznia kell magán.



Dybala and Matuidi on target in one-sided encounter - Juventus

A Juvéban Cancelo csapattársaként.

Joao Cancelóról: Amikor 2018-ban a Juvéhoz igazolt, senki sem ismerte őt. Emlékszem az első edzésére nálunk. Amikor vége lett, felhívtam a tesómat és elújságoltam neki, hogy „van ez a Valenciából érkezett srác, akit nem ismer senki, de jól nyomja”. Már akkor mondtam, hogy „évek óta nem láttam olyan jó bal- és jobbhátvédet, mint ő”.

Benjamin Pavard-ról: Egy pár évvel ezelőtt, amikor ő még a Lille-ben focizott, játszottam ellene a PSG mezében. Láttam benne a potenciált, hogy kitűnő labdarúgó lehet belőle. Viszont egy kicsit meglepődtem azon, hogy képes volt felérni a csúcsra. A munkamorálja sokat segített neki. Nagyon tisztelem, megérdemli.

Joshua Kimmichről: Lenyűgöző. Sztár a Bayernben és a német válogatottban is. Több poszton tud játszani. Jobbhátvédként és a középpályán is. Más csillagok mellett ő is a Bayern egyik arca.



World Cup: Germany tops France 1-0 to advance to semis - National | Globalnews.ca

A Bayern ellen sosem játszott Matuidi, de a német válogatott elleni találkozókon sok bajorral találkozott.

Jamal Musialáról: Nagyon fiatal, de megvan benne az a kvalitás, hogy a világ egyik legjobbja legyen belőle. Egyénileg ő is kiváló vébét zárt. Olyasvalaki, aki nagy meccseken képes dönteni.

A meccsről: Mindkét csapatnak nagyszerű labdarúgói vannak. Óriási mérkőzés lesz. A pályán lévő játékosoknak pedig nagyon kemény összecsapás. Szerintem a végén az dönt majd, melyik csapat milyen erős fejben. Imádom az ilyen meccseket

Blaise Matuidi: Imádom az ilyen meccseket!
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top