Bajnokok Ligája

„Jelenleg úgy tűnik, hogy Mbappé nem játszhat” | Sajtótájékoztató: PSG-BayernA holnap esti (21:00, M4 Sport) BL-csata előtt a PSG részéről Christophe Galtier vezetőedző és Neymar tartottak sajtótájékoztatót és latolgatták az esélyeket. 

Christophe Galtier (a PSG vezetőedzője):

 

A meccsről: Az esély 50-50% . Ez a csapat és ezek a játékosok már hozzászoktak az ilyen nagy meccsekhez. A Bayern a világbajnokság után nehéz időszakot élt át, jelenleg viszont jól teljesítenek, mi pedig nem – különböző okok miatt. A holnapi keret viszont teljesebb lesz, mint az előző meccseken.

Mbappé-ról:  Mbappé vasárnap egyénileg, ma pedig már a csapattal edzett, erre nem számítottam. Holnap reggel meglátjuk, játszhat-e. Megbeszéljük a helyzetet orvosi stábbal. Jelenleg úgy tűnik, hogy Kylian nem lesz ott a keretben. Ha mégis ott lesz, az azért lesz, mert játszani fog, nem pedig azért, hogy megijesszük vele a Bayern-t.

Nagelsmann-ról: Ő egy fiatal edző, de már elkezdett tapasztalatot gyűjteni. Rendkívül modern a filozófiája. Tanulmányoztuk a Bayern játékát, az erősségeiket és a gyengeségeiket is. A futball azonban nemcsak az edzőkről szól, a játékosok a főszereplők.

A nyomásról: Amikor a Paris Saint-Germain edzője vagy és két meccset veszítesz egymás után, nehéz, még inkább a vetélytársak ellen és még inkább, amikor az Marseille ellen kiesel a kupából. Elmélkedek, tartom a kapcsolatot a játékosaimmal, készülök a mérkőzésre, keresem a legjobb taktikát, hogy jól teljesíthessünk. Ami engem illet, félreteszek minden rám nehezedő nyomást, azt, hogy mit mondanak rólam az emberek, mindezt tiszteletben tartok.

A PSG formájáról: Az a fontos, hogy mi történik az öltözőben és hogyan készülünk erre a találkozóra. Ha ideges vagy, akkor a semmire költesz energiát. Ki kell adnod magadból a frusztrációt. Évek óta így menedzselem a játékosaimat. Teljesen más játékosok, ők is fiúk, akiknek szükségük van arra, hogy levezessék a frusztrációjukat. Ki kell engedniük, hallgatniuk kell rám, de nekem is hallgatniuk kell rájuk. A két vereségünk után a csalódottságot és dühöt tombol bennünk. Beszélgettünk, én meghallgattam őket, ők is meghallgattak engem, de ki kell adnunk magunkból ezt a frusztrációt. A holnap pályára lépő csapat teljesen másképp fog játszani, mint az a csapat, amelyik Monaco-ba utazott a hétvégén. Tisztában vagyok azzal, hogy a nagy meccseken a játékosaimnak emelniük kell a szinten.

Neymar (a PSG támadója):

 

A meccsről: Természetesen a holnapi mérkőzés nagyon fontos számunkra. Felkészültünk. Tudjuk, hogy mennyire nehéz lesz, de meggyőződésem, hogy a csapat jó teljesítményt fog nyújtani, keménye dolgoztunk ezen. Figyelnünk kell majd a legapróbb részletekre. A Bajnokok Ligája ugyanis olyan, mint a világbajnokság, az jut tovább, aki a legkevesebb hibát követi el. Szeretek ilyen nagy meccseket játszani, topcsapatok ellen. Ilyenkor kell megmutatni, mennyire minőségi játékos valaki.

A PSG formájáról: Mindannyiunk között nagy a tisztelet. Néha nem értünk egyet, de mindig beszélünk egymással, hogy javítsunk ezen. A Paris Saint-Germain megszokta, hogy minden mérkőzést megnyer. Ha veszítünk, az frusztrációt okoz. De továbbra is együtt kell küzdenünk ugyanazért a célért. Így nincs magyarázatom a jelenlegi formánkra. Azt hiszem, ez minden klubbal megtörténik a nehéz időszakokban. Csapatként egységesnek és koncentráltnak kell lennünk. Tisztában vagyunk azzal, hogy vannak hibáink, de javulni akarunk és a PSG legjobb verzióját akarjuk megmutatni.

A saját formájáról: Fizikailag és mentálisan is nagyon jól érzem magam. Egyes mérkőzések bonyolultabbak, mint mások. Vannak olyan meccsek, amelyeken nem lehet mindent jól csinálni. A kritika viszont jogos. Mindig mindent megteszek a csapatért és ez ezután is így lesz. Bízom magamban és a csapatban. Ismerem a képességeimet.

Mpabbé-ról: Kylian egy rendkívül fontos játékos számunkra. Közölte velem hogy jól van, ez egy jó jel. Remélem kedden már játszhat néhány percet. Szerintem felépült már. Amikor mindhárman, Mbappé, Messi és én is egyszerre pályán vagyunk, nagyon erősnek érezzük magunkat.

A BL-célokról: Minden meccsnek megvan a maga története. A mi legnagyobb célunk természetesen a BL-győzelem, ez világos. Ezért viszont meg kell dolgoznunk, de emiatt vagyunk itt. Minden trófeát meg szeretnénk nyerni. Ezért is vagyunk szomorúak, hogy kiestünk a Francia-Kupából.

Verratti-ról: Marco egy nagyszerű játékos. Mindannyian ismerjük a kvalitásait. Minden könnyebb, ha ő a pályán van. Ő az egyik legjobb játékos, akivel valaha játszottam.

„Jelenleg úgy tűnik, hogy Mbappé nem játszhat” | Sajtótájékoztató: PSG-Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top