Reakciók

„Meg akartuk mutatni, hogy mit várunk el magunktól” | Reakciók: Bayern 3-0 UnionAz Union Berlin elleni fölényes, 3-0-ás hazai győzelemének köszönhetően a Bayern vasárnap visszavette a vezetést a  Bundesligában. „Ez egy nagyon fontos győzelem és mérce volt” – nyilatkozta Nagelsmann, miután kedvenceink 3 ponttal elhúztak a fővárosi riválistól. „Az elején nem voltunk toppon, ezért tennünk kellett valamit. Folyamatos mozgásban voltunk és agresszíven szereztünk labdákat. Jó meccs volt.” – tette hozzá Müller. Összegyűjtöttük a mérkőzés utáni reakciókat.

Reakciók a Bayern részéről

Julian Nagelsmann: „Ez egy nagyon fontos győzelem és mérce volt. Volt 10-12 komoly lehetőségünk is. Minden téren domináltunk és nem adtuk ki az irányítást a kezünkből. Az Union nem az a csapat, amelyik sok esélyt ad hibázni – ez már önmagában is jó teljesítmény volt tőlünk. Keményen edzettünk és sokat beszélgettünk a meccs előtt. Meg akartuk mutatni, hogy mit várunk el magunktól. Nagyon jól játszottunk ma.”

Thomas Müller: „Nagyon aktívak voltunk, mindig ilyennek kell lennünk – pl. támadásban nagyon felszabadultan játszottunk. Az elején nem voltunk toppon, ezért tennünk kellett valamit. Folyamatos mozgásban voltunk és agresszíven szereztünk labdákat. Jó meccs volt. Számomra nagyon szórakoztató volt  ilyen pillanatokat átélni. Ez egy jó lépés volt, örülök is ennek, de jövő héten már semmit sem számít. Újra teljesítenünk kell. Így kell játszanunk egy olyan csapat ellen, mint az Union. Ez volt az első kis lépés azon futball felé, amit játszani akarunk.”

Eric Maxim Choupo-Moting: „Elégedett vagyok a csapat teljesítményével és azzal is, hogy egy ilyen erős csapat ellen sikerült gólokat szereznünk. Idén még nem gyűjtöttünk elég pontot – játszhattunk volna jobban is. Ma is a valódi arcunkat akartuk megmutatni, ezt pedig már az elejétől kezdve megtettük. Voltak lehetőségeink, talán még egy-két gólt szerezhettünk volna. Bayern-szintű volt a játékunk. Nagyon örülünk a győzelemnek, de a Bajnokok Ligája még hátravan, és hétről hétre a Bundesligára is kell koncentrálnunk. Ha ezt megtesszük, akkor megvan a lehetőségünk arra, hogy sikereket érjünk el.”

Reakciók az Union részéről

Urs Fischer (Union vezetőedzője): „Egyértelműen ők voltak a jobbak – két-három szinttel. Ezt el kell ismerni. De el kell mondanom, hogy a szünetben 1-0-ra is mehettünk volna, de a 3-0 igazságos eredmény. A második és a harmadik gól bosszantott, különösen a labdakihozatalunk miatt. Amikor ilyen lehetőségeket ajándékozol a Bayern-nek, akkor ők büntetnek.”

Rani Khedira (Union középpályása): „Nagyon bátornak kell lenned, ha azt akarod, hogy bármit is elérhess Münchenben. De egyszerűen nem voltunk azok az első félidőben, onnan pedig már nincs visszaút. A mi játékunk arról szól szól, hogy magasan védekezünk, de az első félidőben túl passzívak voltunk és túl mélyen védekeztünk. A Amikor pedig a Bayern elkezd nyomni, akkor kihasználja ezt.”

Robin Knoche (Union hátvédje): „Sokat kellett kergetnünk a labdát, de ezt már előre tudtuk. De ha labdát szerzel, akkor jobban ki kell használnod azt. Nem kaphatsz így gólokat. Ma nem volt esélyünk.”

A mérkőzés összefoglalóját itt tekinthetitek meg:

Sima siker a nagy rangadón | Összefoglaló: Bayern 3-0 Union

„Meg akartuk mutatni, hogy mit várunk el magunktól” | Reakciók: Bayern 3-0 Union
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top