Egyéb

Jubileumi kvízest a klubtagok számáraMelyik bisztróban alapították 123 évvel ezelőtt a Bayern Münchent? Ki az a három Michael nevű játékos, aki a legtöbb alkalommal lépett pályára a Bundesligában a bajor színekben? És melyek voltak azok a stadionok, amelyekben a Bayern 1974 és 1976 között zsinórban háromszor nyerte meg a BEK trófeát? Hétfőn este 48 klubtag töprengett ilyen és ehhez hasonló trükkös kérdéseken a Bayern akadémiájának Clubheim *1900 nevű éttermében. A kvízestet a klub 123. évfordulója alkalmából szervezték a klubtagok számára. 

Sikeres jubileumi parti

„Mi lehetne annál jobb, minthogy ma, február 27-én az Ingolstädter Straße 272 szám alatt 48 klubtag társaságában megrendezhetünk egy jubileumi partit?” – ezzel a kérdéssel nyitotta meg a hétfő esti kvíztestet  Walter Mennekes, a Bayern alelnöke, aki az esemény főszervezőjeként mintegy 300 jelentkező közül kiválasztott 48 résztvevő tudását tesztelte. Mennekes az est során azt is elmesélte, hogyan talált rá a klub iránti szeretetet az 1980-as években. Néhány részletet azonban kihagyott a történetéből. Ezeket – egy kis bemelegítésként – a közönségnek kellett kitalálnia. Ezután aztán komolyra fordult a kvízverseny.

FC Bayern Clubheim *1900

A Clubheim *1900 étteremben rendezett első kvízest résztvevő nagyon jól érezték magukat

A kvízkérdések listáját Fabian Raabe és Martin Kummer szervezők állították össze és ők is vezényelték le a versenyt. Mindketten a Bayern Múzeum csapatának tagjai, sőt, Kummer már korábban is szervezett már kvízeket szurkolói klubok számára. A résztvevőket 12 négy fős csapatokba osztották, a jelentkezőknek pedig három fordulóban kellett  egyenként hét kérdésre válaszolniuk. Ezek formája és témaköre is folyamatosan változott.

Allianz Aréna, a győztes csapat

FC Bayern Clubheim *1900

A győztes csapat: Walter Mennekes alelnök (középen) gratulál a győztes Allianz Aréna nevű csapatnak

A jó hangulat miatt nem csoda, hogy a résztvevők szívesen utaztak nagy távolságokat a helyszínre, volt aki az észak-olaszországi Dél-Tirol vagy épp a nyugat-németországi Észak-Rajna-Vesztfália vidékéről érkezett a kvízestre. A végső győztes végül az Allianz Aréna nevű csapat lett, de tulajdonképpen mindenki győztes volt, aki részt vett.

A jubileumi kvízestet a klub 123. évfordulójának jegyében szervezték:

123 éves lett a Bayern München

 

Jubileumi kvízest a klubtagok számára
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top