Bundesliga

„Nincs értelme lassítani” | Sajtótájékoztató: Stuttgart-Bayern

A Bundesliga 23. fordulójában a Stuttgart otthonában játszik a Bayern. A holnap esti kezdőrúgás előtt Julian Nagelsmann megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

Beléptük március hónapba, a német bajnokság tabellájának élmezőnye pedig igencsak zsúfolt. A rekordbajnok trénerét a meccsel, a személyi helyzettel és Sadio Manéval kapcsolatban is kérdezték a riporterek.A kerethelyzetről: Jól néznek ki a dolgok. Leroy ma egy teszten esik majd. Ezen múlik, hogy bekerül-e a keretbe. Már nincs bedagadva a bokája. Mindenki fitt rajta kívül. Jó helyzetben vagyunk, viszont az indulás előtt beszélnünk kell néhány játékossal, akik nem kerülnek majd be a keretbe, hiszen nincs hely mindenkinek. Ilyen már rég volt.

A találkozóról: Nincs sok értelme, hogy lassítsunk. A PSG elleni meccs nagyon fontos lesz, de a holnapi is legalább annyira. Nem szabad pontot veszítenünk, továbbra is a gázon kell tartani a lábunk. Látjuk, hogy a játékosaink magabiztosak. Majd meglátjuk, ki kezd holnap, ez még nem dőlt el.

A védelemről: Benji kiváló formában van, de szerdán nem játszhat. Szerintem meg fogja érteni, ha esetleg nem kezd. Majd eldöntjük. Upamecanónak ritmusba kell kerülnie. Az ő sebessége fontos Kylian Mbappé ellen. Stanisic kiválóan tolta a Union ellen. Ő is a terveink közt van. A Stuttgart otthonában tesztelni akarjuk a sebességgel kapcsolatos változtatásokat a védelemben.Image

Sadio Manéról: Komoly kihagyása volt. Nincsenek komolyabb problémái jelenleg. Ő is harcban van a kezdő pozíciókért. Igyekszünk minél több játékpercet adni neki. Tüzetesen átbeszéltük vele, hogy a PSG elleni meccsre mit tervezünk.

Arról, hogy hova kerülnek a büntetésekből befolyó összegek: Én olyan edző vagyok, aki nem szab ki túl sok szabályt. Az ötletet a stáb közösen találta ki. Nem tudom, hogy beszélhetek-e róla, de most mégis megteszem. Több alapítványt is támogatunk belőle és egy árvaházat építtetünk.

Az ellenfélről: Nem számít az őszi meccs. Ahogy az sem, hogy mennyire voltunk balszerencsések. Most egy új edzőjük van egy új szemlélettel. A Stuttgart tudja, mit csinál. Pár játékosuk visszatér majd. Arra számítok, hogy erős teljesítményt nyújtanak, másképpen Bruno Labbadia nem lesz majd boldog.

Bruno Labbadiáról, a Stuttgart edzőjéről, aki korábban a Bayern csatára is volt: Nem emlékszem arra az időszakra, úgyhogy sajnos nem tudok beszámolni arról, hogy akkor hogy ment neki.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top