Bundesliga

3 pont, jöhet a PSG! | Stuttgart 1-2 Bayern



A rekordbajnok 2-1-re nyert a Bundesliga 23. fordulójában és visszavette a vezetést a tabellán.

Egy Union elleni fontos és sima győzelem után utazott Stuttgartba a Bayern München, amely félig már azon gondolkodhatott, hogy mi lesz jövő hét szerdán, a PSG elleni hazai visszavágón.

Julian Nagelsmann egy változtatást eszközölt a kezdőn: bekerült az eltiltását letöltő Upamecano Pavard helyére (aki majd a BL-ben fog hiányozni a párizsi piros lapja miatt). Újra startolt Stanisic, méghozzá ebben a szezonban hatodik alkalommal.



Az első játékrészt nagyon heves lendülettel kezdte a hazai gárda, de a Bayern nem hagyta, hogy sokáig kemények legyenek az ellenfél játékosai és szinte a teljes 45 percben mezőnyfölényben focizott. Több ziccere is volt a bajoroknak, de Sommer is hibázott egyet, a Stuttgart pedig majdnem betalált.

Akkor de Ligt mentett, aki három perccel később már a saját gólját ünnepelhette: távolról lőtt rá Bredlow kapujára, a svábok kapusa pedig nem tudott védeni.

A szünetről kisétálva a Bayern szurkolói kezdtek el görögtüzezni, ezzel pedig meg is ijesztették az egyébként végig nagyszerűen focizó Daviest. A kanadai szélső mellett a magabiztos Stanisic és a vezetést megszerző de Ligt játéka volt kiemelkedő.



Image

A nemrég szerződéshosszabbítást aláíró Choupo-Moting a 62. percben duplázta meg az előnyt, majd Nagelsmann gyorsan lehozta őt, Musialát és Comant is a pályáról. A helyükre érkező Mané, Sané és Gnabry már nem volt annyira veszélyes.

A hajrá izgalmas lett, hiszen Perea gólt szerzett a 88. percben, a játékvezetői csapat pedig 5 perces hosszabbításban egyezett meg. A vendéglátóknak még a ráadásban is volt egy nagy helyzetük, amely hála az égnek kimaradt.

A következő meccs tehát a Paris Saint-Germain elleni második mérkőzés a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Ha a statisztikákra és a jegyzőkönyvre vagytok kíváncsiak, akkor azokat ezen a linken tekinthetitek meg, míg a meccs teljes összefoglalóját alább láthatjátok!

3 pont, jöhet a PSG! | Stuttgart 1-2 Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top