Gazdaság

Kahn: Amennyire tisztelem Messiéket, annyira boldog vagyok, ha a saját keretünkre nézekOliver Kahnt érdekes témákkal kapcsolatban kérdezték. Szó esett Messiékről, a százmilliós igazolásokról és arról, hogy mi a közös a Bayernben és a PSG-ben – merthogy ilyen is van.

Az 53 esztendős egykori klublegenda, Oliver Kahn nyáron már második szezonját tudhatja le a német rekordbajnok vezérigazgatói posztjában. Az idény egyik legjobban várt meccse, a Bayern-PSG előtt a legnagyobb francia sportlap, a L’Équipe készített vele interjút.FC Bayern: Oliver Kahn kündigt "grundlegende Reformen" an

„A Bayern többségi tulajdonosa a 300 ezer klubtagja, míg a PSG-t egy külső befektető birtokolja.”

Arról, hogy a Bayern és a PSG is a Szuperliga ellen volt, tehát van hasonlóság a két klub között:

Azért a két egyesület közt figyelemre méltó különbségek vannak. A Bayern többségi tulajdonosa a 300 ezer klubtagja, míg a PSG-t egy külső befektető birtokolja. Az Európai Klubszövetségen belül viszont közösen dolgozunk a Pénzügyi Fair Play-szabályok jövőjével kapcsolatban, úgy, hogy ez a két modell együtt tudjon létezni. Feltételezzük, hogy az új szabályokat, amiket 2024 és 2025 között vezetnek be, szigorúan betartják majd. Ez fontos az európai futball szempontjából.

Arról, hogy a Bayern azért nem költ 100 millió eurót egy játékosra, mert nem akar vagy mert nem tud:

Van egy filozófiánk. Csak azt költjük el, amit megszerzünk. Egy játékosba befektetni rengeteg pénzt óriási kockázat. Okosan kell csinálni. Semmi olyat nem fogunk tenni, ami veszélyeztetné a pénzügyi stabilitásunkat. A Bayernnek nincsenek adósságai. Ez is a filozófiánkhoz tartozik, ráadásul ez hosszútávon nagy előny. Ami a rövidtávot illeti, egy klub eladósodhat vagy befektetők után kiálthat. A jövő kérdéses. Ha összehasonlítjuk a gazdasági forrásainkat és a sportszakmai sikereinket a nagy európai klubokkal, egyértelmű, hogy a Bayern mindig túlteljesített.Home Bayern pe Twitter: „Hasan Salihamidzic on Oliver Kahn: "We are both  team players, have played together for nine years and won many titles. That  welds together. We were chosen to take

Ikonokból vezetőségi tagok.

Arról, hogy álmodik-e olyasmiről, hogy egyszer olyan szupersztárok játszanak a Bayernben, mint például Mbappé, Neymar és Messi:

Amennyire tisztelem ezeket a labdarúgókat, annyira boldog vagyok, ha a jelenlegi keretünkre nézek. A fiataljaink mellett folyton szeretnénk szupersztárokat is látni a csapatunkban. És a Bayernben mindig voltak ilyen kaliberű labdarúgók. Mané, Neuer, Kimmich, Müller, a tehetséges Musiala… Az egész csapatot felsorolhatnám.

Arról, hogy a Bayern németországi dominanciája hátrány-e a Bundesliga és a klub szempontjából:

Szerintem a Bundesliga egy rendkívül vonzó bajnokság. Minden stadionunk tele van, elképesztő szurkolói kultúrával rendelkezünk, kiváló a hangulat minden meccsen. És jelenleg nagyon izgalmas a harc a trófeáért. Az persze igaz, hogy a Premier League mögött nagyon le vagyunk maradva a tévés pénzek terén. És ott van az 50+1-es szabály, ami ha gazdaságilag nézzük, hátránynak számít a nemzetközi színtéren.

Arról, hogy a klubvezetésben korábbi játékosok szerepelnek:

Ez egy sajátosság. Az európai futballban csak az Ajax szervezkedik hasonlóan. Náluk Edwin van der Sar a vezérigazgató. A Bayernnek tradíciói vannak, és ez a jelenség is megmutatja, hogy nálunk mi a legfontosabb: a labdarúgás. Csakis a sportszakmai siker számít, nem a profit termelése. Ez a Bayern München lényege. A legfontosabb, hogy senki sem nagyobb a klubnál. Minden döntést a klub érdekei szerint hozunk meg.

Kahn: Amennyire tisztelem Messiéket, annyira boldog vagyok, ha a saját keretünkre nézek
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top